Дали цигарите се луксуз?

Marchence

In love with Ssss
Член од
17 мај 2007
Мислења
483
Поени од реакции
1
otrovna zavisnost koja nevodi kon nisto dobro!
A za luksuz normalno deka se luksuz , zemame plata po 200-300 evra a za cigare se davaat i po 50 evra.Toj sto nepusi da si gi stedi istite pari na saglam odmor moze da si otidne!

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Се луксуз, но повеќе тешка и лоша навика макар и зависност нека е, од која ни јас не сум помислила да се откажам.
Луксуз се во ситуации кога дневни примања ти се помали од цената на една кутија ... Форчн ја фаќа за малку оваа граница, ама и таа никако да ги откаже, мамата ... :podsmev:

СпаЈдеР

DissentiveMoron202
Член од
1 март 2006
Мислења
3.201
Поени од реакции
52
Цигарите се луксуз,нема што да се прашува. Тоа е зависност од кој никој не може да се откаже,и поради која се троши голем џепарац(доколку си паразитче) или голем дел од платата(вработен адулт у македонија). Е,сега за оние што си имат фирми,или се малце побогати,можеби за нив не се луксуз,ама не е важно дали заработувате 100 евра или 5 000 евра бидејќи сепак дел од сумата која ја заработувате давате на нешто кое ви го загрозува здравјето,а да давам пари за да си направам лошо на себе е претеризам. Не можам да не ги осудувам тие кои што почнале да пушат и не можат да престнат бидејќи цигарите се зависност,но ти си крив што си дозволил да те натераат другар(к)ите (или си се интересирал/а) да пробаш цигара. Ај доста идев оф-топик,според мене цигарите се луксуз.....

Necrophilia

Find Prettys Womans from your city for night
Член од
13 август 2006
Мислења
7.633
Поени од реакции
140
izjasnete se so mislite za cigarite dali se luksuz ili ne i objasnete zosto taka mislite
па за повеќето деца се, затоа што имам другарчиња што пешки ако треба вечер ке излезат до град и пешки ке се вратат до дома само за да имаат пари за утре да си купат кутија цигари.

Додека за циганите што просат воопшто не се :)

една од причините што не пушам се затоа што немам пари :)

e4e

Член од
20 јули 2007
Мислења
63
Поени од реакции
0
луксуз се,затоа што не се неопходни на човекот ни како организам ни како општествено битие
а за зависниците е потреба, ги жалам

Член од
31 август 2008
Мислења
112
Поени од реакции
17
луксуз се,затоа што не се неопходни на човекот ни како организам ни како општествено битие
а за зависниците е потреба, ги жалам

ne treba da ne žališ, možemo i sami :)
inače luksuz e ako ti ide edna pakla na dn.

SrRulz

Siempre Real Madrid
Член од
8 декември 2007
Мислења
4.845
Поени од реакции
221
Не претставуват проблем парите (барем не за цигари не се луксуз:))
ама немам желба да ги пушам... ќе смрдам на цигари + зависен си од нив.. едноставно несакам да пушам сум пробал и не ми прават посебно задоволство :toe:.

Zemzela

носител на титулата ултимативен клабер
Член од
19 јули 2006
Мислења
5.045
Поени од реакции
152
Па реално да...незнам како се исплати секој ден да одделуваш по 60-70 денари за цигари...среќа не пушам :baeh:

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Самиот призвод се води како луксузно добро, така да, да, луксуз е на некој начин. Навикнав да одвојувам по 60 70 ден на ден за цигари и тоа е, не сакам да мислам дали ми е луксуз или не:toe::pos2:

Член од
29 септември 2008
Мислења
26
Поени од реакции
2
Како не...има многу попаметни работи што можеш да ги купиш и да те задоволат отколку 50 денари за цигари да фрлиш:)
и ја да не пушев ќе имав такво мислење :wink:

-Mr.Positive-

MKD gentlemen
Член од
12 септември 2008
Мислења
609
Поени од реакции
47
прво дрогата беше тоа у 60-те години
сеа у 21 век се цигарите

којзнае шо ке биде у 22 век

цигарите се тапа ствар на која трошиш безвезе пари само за се отруеш и да живееш помалце

Член од
29 август 2008
Мислења
255
Поени од реакции
23
mercedes luksuz li e?

Како не...има многу попаметни работи што можеш да ги купиш и да те задоволат отколку 50 денари за цигари да фрлиш:)
Cigarite se luksuz za toj sto nema pari a za toj sto ima i mercedes ne e luskuz. Deka se stetni znam i samiot zosto sum pusac i sakam da gi otkazam samo neznam koe toa drugo zadovolstvo ke si go pruzis so tie 50 denari koi gi spomenuvas...mozebi ke kupis dve paketchinja ORBIT? :vozbud:

Kajgana Shop

На врв Bottom