Дали сте срамежливи?

LaVista

Traumatic Playground
Член од
31 јануари 2007
Мислења
4.183
Поени од реакции
958
Не сум срамежлив по природа :)

Член од
25 јануари 2007
Мислења
6.775
Поени од реакции
314
Порано бев многу срамежлива,посебно како мала-ќе се закачам за ногата на татко ми и не пуштам за жива глава:).Сега не сум воопшто срамежлива.Можебо на почеток во некои ново непознато друштво ми е малце непријатно и не знам што да кажам,ама тоа поминува по пола саат.

DBG

Член од
26 март 2007
Мислења
212
Поени од реакции
6
"Срам за Срамежливите" сите што покажуваат срам треба да се засрамат самите,секогаш кога и да се срамите треба да се обидете да ја скриете таа срамежливост длабоко во вас,за да не приметат другите околу вас дека се срамите, зошто ако сватиш дека луѓето оклу тебе приметиле дека се срамиш срамот ппеминува во еден вид трема - а тоа е лошо...
Затоа никогаш не треаба да покажуваш никакви симптоми на слабост пред другите....

Ann.

Queen of Nature
Член од
27 април 2006
Мислења
504
Поени од реакции
50
Зависи од ситуацијата...Обично не сум срамежлива и можам да направам со некој муабет кој прв пат го гледам,како 100 години да се знаеме.Ама некогаш ми се случува ептен да се засрамам...ептен зависи од ситуацијата и личноста:kesa:

DBG

Член од
26 март 2007
Мислења
212
Поени од реакции
6
D~a~R~k A~n~G~e~L напиша:
Зависи од ситуацијата...Обично не сум срамежлива и можам да направам со некој муабет кој прв пат го гледам,како 100 години да се знаеме.Ама некогаш ми се случува ептен да се засрамам...ептен зависи од ситуацијата и личноста:kesa:
срамот не зависи од личноста со која правиш муабет а ни од ситуацијата туку зависи од тебе и од тоа како ке ја прифатисш ситуацијата...

SkYw4lk3r

The last Jedi
Член од
20 февруари 2007
Мислења
324
Поени од реакции
7
Neam galje od nisto zborot SRAM za mene ne posoi ali sepak mozda nekad koga ke se izbediram pred postar coek ke se zasramam malce i tolku.

Dragana <><

Daydreamer
Член од
18 јуни 2006
Мислења
1.130
Поени од реакции
8
Изгледам посрамежлива одколку што сум:srami:

С

Сатори

Гостин
Секогаш отворена и директна, срамежлива никогаш, затоа што никој нема да ти го даде тоа што го сакаш ако не го побараш.:jaj:

Ann.

Queen of Nature
Член од
27 април 2006
Мислења
504
Поени од реакции
50
DBG напиша:
срамот не зависи од личноста со која правиш муабет а ни од ситуацијата туку зависи од тебе и од тоа како ке ја прифатисш ситуацијата...
Можеби за тебе не зависи,не можеш да кажуваш општо во глобала за сите зошто секој за себе може да си каже најдобро.Дефиниција за такви работи нема...А тоа како ќе је прифатам ситуацијата нормално(според мене)зависи од личноста,да не ги набројувам причините сега...Ако гледам некој дека цело време само ми одговара лаконски тогаш ќе се запрашам дали сум кажала нешто што не треба или не сум го погодила муабетот па заради тоа ќе ми дојде незгодно...итн...

The Mummy

The world is not enough
Член од
3 мај 2006
Мислења
5.415
Поени од реакции
181
Не сум претерано срамежлив ама сепак обично кога се запознавам со некого првпат не сум многу зборлест ама од следното гледање веќе сум многу покомуникативен.

DBG

Член од
26 март 2007
Мислења
212
Поени од реакции
6
D~a~R~k A~n~G~e~L напиша:
Можеби за тебе не зависи,не можеш да кажуваш општо во глобала за сите зошто секој за себе може да си каже најдобро.Дефиниција за такви работи нема...А тоа како ќе је прифатам ситуацијата нормално(според мене)зависи од личноста,да не ги набројувам причините сега...Ако гледам некој дека цело време само ми одговара лаконски тогаш ќе се запрашам дали сум кажала нешто што не треба или не сум го погодила муабетот па заради тоа ќе ми дојде незгодно...итн...
да во право си до некаде секој сам си знае за себе...
али ипак сепак сакав да кажам дека нема потреба од сраменје.!!

Член од
8 април 2007
Мислења
112
Поени од реакции
0
Оооо не да сум срамежлива...Абе уста не отварам пред непознати! Порано ми беше срам во продавница да одам да купам нешто :) Па и сега не сум нешто подобра, ама пак не сум веќе до толку. Барем мене ми се чини така... Некогаш од ништо не ми е срам, ама тоа е многу многу многууууу ретко, речиси никогаш :)

RealGirL

My LiFе...My ST0Ry
Член од
13 февруари 2006
Мислења
2.348
Поени од реакции
19
Се срамам само од Ацид!:kesa::vozbud:

имам некоја доза на срамежливост,што е и мн.нормално!

sagaqua

Successful and Creative
Член од
23 декември 2005
Мислења
2.218
Поени од реакции
31
Битно ми е да не се засрамам самата од себе, внатрешниот суд е најстрашен...а другите обично ги засрамувам:pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom