Дали сте извршиле прељуба додека сте во сериозна врска или брак?

Член од
22 август 2011
Мислења
326
Поени од реакции
346
Не. Не сум таква личност, едноставно совеста би ме изела.
Додека бев во врска, почна да ми се свиѓа друг, дојде до тој степен што тогашниот не можев веќе да го гледам. Иако бевме заедно подолго му раскинав, па почнав нешто со тој што ми се свиѓаше. Не сакам работи позади грб, пак ќе кажам, тоа што не сакам да ми го прават, не го ни правам.

bebush

Portable Heater
Член од
4 септември 2007
Мислења
4.468
Поени од реакции
5.166
Никогаш не сум и никогаш нема да направам такво нешто во сериозна врска, камоли брак.
Пријателите би ми рекле никогаш не вели никогаш, за некои работи можеби се во право, ама зад овој став од секогаш сум стоела цврсто.
Пре би раскинала ако сакам нешто да правам со друг.

Член од
9 јануари 2008
Мислења
168
Поени од реакции
207
Сум. причините беа недоволно посветено внимание, се сомневав дека и тој ме вара... а и се заљубив во другиот... Ама после тоа многу се каев, и ме изеде совест. Се случи еднаш и немам намера повеќе да го направам тоа. А да! И карма ми врати после тоа. :notworthy: невр аген :)

Член од
22 февруари 2011
Мислења
121
Поени од реакции
57
Сум. причините беа недоволно посветено внимание, се сомневав дека и тој ме вара... а и се заљубив во другиот... Ама после тоа многу се каев, и ме изеде совест. Се случи еднаш и немам намера повеќе да го направам тоа. А да! И карма ми врати после тоа. :notworthy: невр аген :)
Ете, недоволно посветено внимание, секогаш се јавува како прв причина за неверство од страна на девојката. Ама ете, what goes around comes around!

Член од
19 октомври 2011
Мислења
18
Поени од реакции
16
Сум :rolleyes: и мислам дека пак БИ ако ми се пружи прилика со некој фин момак :LOL: Јаас изневерив бидејќи ми фалеше повеќе внимание од личноста со која бев и уште сум во врска,бидејќи мислев дека и тој ме вара со друга , и тој ден се скаравме бидејќи јас сакав да се видиме нешто ми беше тешко а тој ко сакал дома да седи да одмарал бидејќи било недела o_O ајде деее ... И одма јас оп си најдов друг тешител и така си бидна и после не можев да престанам :oops: секој пат кога ќе ме изнервираше дечко ми јас зврц одма на другиот и оп јас со него и искрена да бидам ич не ме гризеше совест ни тогаш ни ден денес ... МИСЛАМ ДЕКА СИ ЗАСЛУЖИ МАЛИОТ ;) САКАМ ДА БИДАМ КОГА МИ Е ТЕШКО СО ТОЈ ШТО ГО САКАМ , БИДЕЈЌИ ЈАС НИКОГАШ НЕ СУМ КАЖАЛА КОГА НА НЕГО МУ БИЛО ТЕШКО ЕЈ ЧЕКАЈ ДЕНЕС Е НЕДЕЛА САКАМ ДА ОДМАРАМ А ТЕБЕ АКО ТИ Е ТЕШКО ПА ПЛАЧИ СИ :( ЕПА НЕ САКАМ ТАКА ПОДОБРО ОН НЕКА ПЛАЧЕ А НЕ ЈАС !!! :mad: Сега е ок со нас :love:ама ако пак ми се занаса лошо ќе му се пишува ,а засега сум верна бидејќи е повеќе внимателен со мене ;)

Член од
22 февруари 2011
Мислења
121
Поени од реакции
57
Сум :rolleyes: и мислам дека пак БИ ако ми се пружи прилика со некој фин момак :LOL: Јаас изневерив бидејќи ми фалеше повеќе внимание од личноста со која бев и уште сум во врска,бидејќи мислев дека и тој ме вара со друга , и тој ден се скаравме бидејќи јас сакав да се видиме нешто ми беше тешко а тој ко сакал дома да седи да одмарал бидејќи било недела o_O ајде деее ... И одма јас оп си најдов друг тешител и така си бидна и после не можев да престанам :oops: секој пат кога ќе ме изнервираше дечко ми јас зврц одма на другиот и оп јас со него и искрена да бидам ич не ме гризеше совест ни тогаш ни ден денес ... МИСЛАМ ДЕКА СИ ЗАСЛУЖИ МАЛИОТ ;) САКАМ ДА БИДАМ КОГА МИ Е ТЕШКО СО ТОЈ ШТО ГО САКАМ , БИДЕЈЌИ ЈАС НИКОГАШ НЕ СУМ КАЖАЛА КОГА НА НЕГО МУ БИЛО ТЕШКО ЕЈ ЧЕКАЈ ДЕНЕС Е НЕДЕЛА САКАМ ДА ОДМАРАМ А ТЕБЕ АКО ТИ Е ТЕШКО ПА ПЛАЧИ СИ :( ЕПА НЕ САКАМ ТАКА ПОДОБРО ОН НЕКА ПЛАЧЕ А НЕ ЈАС !!! :mad: Сега е ок со нас :love:ама ако пак ми се занаса лошо ќе му се пишува ,а засега сум верна бидејќи е повеќе внимателен со мене ;)
Истото и мене ми се случуваше. Не давав доволно внимание и ме изневеруваше. Ама една работа мразам... работење позади грб. Подобро кажи му ако нешто ти смета кај него и дека она што не го добиваш од него, ти доаѓа да го побараш од друг. Тоа го поштувам, али забивање нож во грб во никој случај.

Јас бев искрен, и кажав дека нашиот сексуален живот е сведен на минимално ниво и имам потреба од повеќе. Штом не го добивам од нејзе чувствувам потреба да го добијам од друга. И замисли побудале девојчево. Очигледно денес искреноста не се цени, а во овој свет повеќе функционира мотото: "ќути си, трај си, прај си".

Член од
15 јуни 2011
Мислења
409
Поени од реакции
304
Јас би простила,зашто не сум тип кој ќе го затвори дечкото и ќе му го прати секој чекор,и нема да му дава да диши.Сигурна сум во неговата љубов знам дека ме сака..и знам дека ако има секс со некоја друга тоа нема да значи дека не ме сака.Така да за мене не ни постои неверство пред брак...туку само испробување...експериментирање.

Член од
22 февруари 2011
Мислења
121
Поени од реакции
57
Јас би простила,зашто не сум тип кој ќе го затвори дечкото и ќе му го прати секој чекор,и нема да му дава да диши.Сигурна сум во неговата љубов знам дека ме сака..и знам дека ако има секс со некоја друга тоа нема да значи дека не ме сака.Така да за мене не ни постои неверство пред брак...туку само испробување...експериментирање.
Па ти си девојче само за мене (барем во овој мој турбулентен период). Се шалам. :D

S

Shellshock nam67

Гостин
kakov ce bide nekoj vo brakot vo golema mera zavisi od toa kakov ce bide vo vrskata

Член од
22 август 2011
Мислења
326
Поени од реакции
346
И после ќе рече, еј сеа сум во брак, нема веќе мрдање:icon_lol:Ахм да, сигурно.

Член од
15 јуни 2011
Мислења
409
Поени од реакции
304
колку некој ќе шара во бракот најмногу зависи од тоа колку шарал во младоста.Ако во младоста не видел жена нормално дека у бракот ќе има шанса да почне да гледа многу жени.Ако некој имал доволно искуство во младоста ке се засити и во бракот ќе стане посериозен човек.Бар сите случаи кои јас ги знам се такви.
--- надополнето: Oct 27, 2011 7:53 PM ---
kakov ce bide nekoj vo brakot vo golema mera zavisi od toa kakov ce bide vo vrskata
апсолутно ова не еправило и не мора да значи.Баш напротив знам луѓе и мажи и жени кои пред брак имале многу врски и паралелни,па во бракот им е супер и одлично функционираат.Така да за мене е ова некое глупаво народно правило кое нема никаква врска.
Ако му се лигавам на дечко ми и ако на глава му се качувам многу нормално дека има големи шанси ако не ме изневери сега да ме изневери тогаш.А јас велам подобро сега отколку во брак со деца.

S

Shellshock nam67

Гостин
колку некој ќе шара во бракот најмногу зависи од тоа колку шарал во младоста.Ако во младоста не видел жена нормално дека у бракот ќе има шанса да почне да гледа многу жени.Ако некој имал доволно искуство во младоста ке се засити и во бракот ќе стане посериозен човек.Бар сите случаи кои јас ги знам се такви.
--- надополнето: Oct 27, 2011 7:53 PM ---

апсолутно ова не еправило и не мора да значи.Баш напротив знам луѓе и мажи и жени кои пред брак имале многу врски и паралелни,па во бракот им е супер и одлично функционираат.Така да за мене е ова некое глупаво народно правило кое нема никаква врска.
Ако му се лигавам на дечко ми и ако на глава му се качувам многу нормално дека има големи шанси ако не ме изневери сега да ме изневери тогаш.А јас велам подобро сега отколку во брак со деца.
vo pravoto ima edna izreka nulum crime sine lege = ni edno pravilo ne e bez isklucok,
karakterot e onaa osobina koja go sledi coveka do groba,
ne mora da mi se kacuvas na glava ednostavno moze da mu se zdosadis pa da posaka da te zameni so nekoja druga, e sega ova moze da se sluci i vo bak i vo vrska ako e vo vrska, najcesto se raspagja a za brak tuka se misli so ladna glava sto ponatamu..
--- надополнето: Oct 27, 2011 8:04 PM ---

medot e sladok i vo mladosta i vo starosta nema pravilo !!!
vo najgolem procent zavisi od karakterot ima lugje koi so edna devojka toes soprugs teraat cel zivot

Член од
15 јуни 2011
Мислења
409
Поени од реакции
304
vo pravoto ima edna izreka nulum crime sine lege = ni edno pravilo ne e bez isklucok,
karakterot e onaa osobina koja go sledi coveka do groba,
ne mora da mi se kacuvas na glava ednostavno moze da mu se zdosadis pa da posaka da te zameni so nekoja druga, e sega ova moze da se sluci i vo bak i vo vrska ako e vo vrska, najcesto se raspagja a za brak tuka se misli so ladna glava sto ponatamu..
па види знам многу врски кои и покрај неверството одлучиле да останат заедно ,значи не секогаш ставаат крај и понатака во животот супер функционираат,стапуваат во брак и све најубаво.
Карактерот не е непроменлива категорија.Ако некој/а во тинејџерските години имал/а неколку паралелни врски тоа не значи дека цел живот па и во бракот ќе ги има.Во младите години најчесто се случуваат паралелни врски.Зошто?Затоа што луѓето имаат потреба да го направат тоа ,да се преиспитаат,да се запознаат себеси....не случајно паралелни врски се случуваат баш во овие години кога се оформува карактерот и ставот на еден човек .

S

Shellshock nam67

Гостин
па види знам многу врски кои и покрај неверството одлучиле да останат заедно ,значи не секогаш ставаат крај и понатака во животот супер функционираат,стапуваат во брак и све најубаво.
Карактерот не е непроменлива категорија.Ако некој/а во тинејџерските години имал/а неколку паралелни врски тоа не значи дека цел живот па и во бракот ќе ги има.Во младите години најчесто се случуваат паралелни врски.Зошто?Затоа што луѓето имаат потреба да го направат тоа ,да се преиспитаат,да се запознаат себеси....не случајно паралелни врски се случуваат баш во овие години кога се оформува карактерот и ставот на еден човек .
mestoto koe sto e preseneo boli i ostava rana taka i neverstvoto moze da se prosti ama nikogas nema da se zaboravi.
za sekoe neverstvo mora da ima dobra pricina znaci nekoj motiv (najcesto privlecnost koja prerasnuva vo seks a seksot vo vrska ) nisto ne se pravi bez dobro da se obmisli i realizira. :D
i ps dobar ti e potpisot od ajnstajn e neli :) ;)

Член од
22 август 2011
Мислења
326
Поени од реакции
346
Ама друго е да се земеш со личноста која имала паралелна врска, а едната од нив си била ти. Би му простила ли и би се земала со него бидејќи ете, експериментирал? И ти вика, нема во бракот така да правам, ќе бидеш само ти. Би и верувала на таква личност?

Kajgana Shop

На врв Bottom