Дали сте извршиле прељуба додека сте во сериозна врска или брак?

vaga1985

Разочарена од се
Член од
30 јули 2011
Мислења
1.564
Поени од реакции
418

Добро бре не ви е страм се утепавте ја критикувајќи жената. Цело време слушам и не можам да ви се изначудам. Жената така, жената вака се нешто мани да ни се наоѓало. Не сум слушнала маж да биде задоволен од жена овдека. Изгледа ќе е до фактот што јадете ќотек од нас, што не ви подготвуваме јадење, не ве периме, не ве пегламе, не ви чистиме, не се грижиме за домот и фамилјата додека вие мажите седите по кафаните или пак во кладилниците си пишете спортска за и така тешко заработените пари. Ниту едно општество не е криво што денеска се живее во модерно време што веќе не може да се најде зборот морал во речникот а камоли пак да се применува. Зборот ми беше кога не знаете да цените и да почитувате жена како сакате таа да ве цени и почитува. Неверствата постоеле и ќе постојат тоа е доказ само на колку слаб карактер човек може да има и колку е подложен на искушенија. Никој не е крив што има луѓе што не знаат што имат покрај себе и што не знаат колку им била љубовта света се додека не ја изгубат. :)

Член од
12 мај 2009
Мислења
5.832
Поени од реакции
2.923
а мажите не ги изневеруваат жените...жените најверојатно сами се изневеруваат ;)
и мажите ги изневеруваат жените ама мажите не можат да копират како жените;) но јас нема да ги изневерувам жените во тоа сум сигурен:)

SHANE

Др.Акула
Член од
30 април 2008
Мислења
1.453
Поени од реакции
853
Добро бре не ви е страм се утепавте ја критикувајќи жената. Цело време слушам и не можам да ви се изначудам. Жената така, жената вака се нешто мани да ни се наоѓало. Не сум слушнала маж да биде задоволен од жена овдека. Изгледа ќе е до фактот што јадете ќотек од нас, што не ви подготвуваме јадење, не ве периме, не ве пегламе, не ви чистиме, не се грижиме за домот и фамилјата додека вие мажите седите по кафаните или пак во кладилниците си пишете спортска за и така тешко заработените пари. Ниту едно општество не е криво што денеска се живее во модерно време што веќе не може да се најде зборот морал во речникот а камоли пак да се применува. Зборот ми беше кога не знаете да цените и да почитувате жена како сакате таа да ве цени и почитува. Неверствата постоеле и ќе постојат тоа е доказ само на колку слаб карактер човек може да има и колку е подложен на искушенија. Никој не е крив што има луѓе што не знаат што имат покрај себе и што не знаат колку им била љубовта света се додека не ја изгубат. :)
Vaga , kritikite ne se poradi toa sto se zeni,nego poradi faktot deka zasluzuvaat takvi kritiki.I da,site maski koi se zadovolni so svojata zena t.e zaljubeni se vo nea i slicno,nikogas ne bi napravile preljuba.E kaj zenite e ova obratno-imeno zenskata zaradi monotonija ili pak zaradi toa sto maskoto ja saka poveke od normalnoto i so toa stanuva delni papucar,na nea ke i stane monoton i neinteresen .Zaradi takviot zivot taa ke posaka povtorno na nekoj nacin da se najde posakuvana od nekoj si zaeban tip.E potoa nastanuva interesnoto-togas ke odi i ke se fati so nekoj drug.No bidejki na lagata i se kratki nozete,koga ke doznae maskoto i ja ostava na cedilo pocnuvate da cmizdlite i pizdite po forumu i virtuelni stranici kako maskite se svniji,goveda,konji i sto uste ne.Problemot ne e vo maskata racionalnost,problemot e vo zenskata glupost koja e beskonecna kako nasiot univerzum.

RebelMk

₪ ₪ ₪
Член од
18 октомври 2010
Мислења
1.713
Поени од реакции
1.114
Убав пост да надополнам :) Секогаш машките мислам се први што превзимаат некоја "машкост" спрема девојките но секој епилогот е тоа дека мнозината од машките патат од девојки поради тие грешки него што девојките. Тоа е точно дека некој луѓе незнаат на време да ја искористат шансата што им ја пружа животот едноставно заслепени се со друго или трчаат по некој кој што не му е гајле за вас она што го имајте чувајте го може не е по ваш вкус но верувајте ќе биде ...

vaga1985

Разочарена од се
Член од
30 јули 2011
Мислења
1.564
Поени од реакции
418
Vaga , kritikite ne se poradi toa sto se zeni,nego poradi faktot deka zasluzuvaat takvi kritiki.I da,site maski koi se zadovolni so svojata zena t.e zaljubeni se vo nea i slicno,nikogas ne bi napravile preljuba.E kaj zenite e ova obratno-imeno zenskata zaradi monotonija ili pak zaradi toa sto maskoto ja saka poveke od normalnoto i so toa stanuva delni papucar,na nea ke i stane monoton i neinteresen .Zaradi takviot zivot taa ke posaka povtorno na nekoj nacin da se najde posakuvana od nekoj si zaeban tip.E potoa nastanuva interesnoto-togas ke odi i ke se fati so nekoj drug.No bidejki na lagata i se kratki nozete,koga ke doznae maskoto i ja ostava na cedilo pocnuvate da cmizdlite i pizdite po forumu i virtuelni stranici kako maskite se svniji,goveda,konji i sto uste ne.Problemot ne e vo maskata racionalnost,problemot e vo zenskata glupost koja e beskonecna kako nasiot univerzum.
Значи според тебе доколку се случи неверство од страна на машкото е оправдано, бидејќи тие се способни да размислуваат и имаат оправдани причини за неверство додека сите причини кои ги наведува жената по извршеното неверство се неоправдани, баш поради тоа што таа самата не знае да размислува и има глупави ставови. Не ви се допаѓа фактот што таа знае да размислува и дека во денешно време е се понезависна од мажот. Денеска жената треба уште повеќе да се цени и почитува бидејќи денеска таа освен што го чува домот и работи, и придонесува за фамилијата исто колку што и мажот за разлика од порано кога ги чувала децата. Ако ги прочиташ добро коментарите не сум навредувала само сум изреволтирана од фактот што кога неверството е извршено од машка страна е оправдано според многу од вас за разлика кога е извршено од женска страна тогаш е неоправдано. Според мене се работи за слаб карактер и момент на слабост кога без разлика дали е женското или машкото се случува неверство. Во една врска без разлика дали од машка или женска страна им се нуди шанса за неверство е баш во тој момент на искушение е индивидуално дали ќе се одлучиш на тој чекор или не. Најжалосно е што секогаш кога се стапува во врска секогаш има некој што врши неверство и некој што е бил изневерен. Не значи ако си бил изневерен или пак изневерена и сите машки и женски спаѓаат во категоријата на најдолните суштества на планетата. Не мораш да го оправдуваш моето мислење тоа сепак си е мое мислење. Секако грешка си е грешка неверството постои и ќе си постои твое е да одлучиш дали ќе го простиш или не твое е дали ќе можеш да ја гледаш таа личност без разликата дали е машко или женско со исти очи како порано. Во врска јас не го оправдувам невертсвото и за тоа никој не може да ме убеди а за во брак сеуште не сум за да знам дали би простила или не бидејќи животот е навистина чуден и до следното утро не знаеш што те чека. НИКОГАШ НЕ ВЕЛИ НИКОГАШ. :)

S

Shellshock nam67

Гостин
Значи според тебе доколку се случи неверство од страна на машкото е оправдано, бидејќи тие се способни да размислуваат и имаат оправдани причини за неверство додека сите причини кои ги наведува жената по извршеното неверство се неоправдани, баш поради тоа што таа самата не знае да размислува и има глупави ставови. Не ви се допаѓа фактот што таа знае да размислува и дека во денешно време е се понезависна од мажот. Денеска жената треба уште повеќе да се цени и почитува бидејќи денеска таа освен што го чува домот и работи, и придонесува за фамилијата исто колку што и мажот за разлика од порано кога ги чувала децата. Ако ги прочиташ добро коментарите не сум навредувала само сум изреволтирана од фактот што кога неверството е извршено од машка страна е оправдано според многу од вас за разлика кога е извршено од женска страна тогаш е неоправдано.

Според мене се работи за слаб карактер и момент на слабост кога без разлика дали е женското или машкото се случува неверство.

helou :tapp: majka so dve deca se slucuva slab moment, nema slabi momenti saka i pravi neverstvo i tocka e sega kolku e opravdano toa, i sto se ce izgubi taa, dom, semejstvo, deca toa taa neka mu ja misli.]

vaga1985

Разочарена од се
Член од
30 јули 2011
Мислења
1.564
Поени од реакции
418
za nikogo ne e brak e brak
samo neverstvoto razlicno go percepiraat dvete strani zenata e taja koja prostuva, a dodeka mazot e toj koj skoro vo 80 posto od slucai ne prostuva za neverstvoto na svojata zena...
Тоа и беше поентата зошто за мажот неверството да биде оправдано а за жената да не биде оправдано. И самиот признаваш дека жената ако се најде во брак и биде изневерена од страна на мажот таа простува ама не секогаш затоа што баш таа мисли за спас на бракот и на фамилија додека мажот не го простува затоа што пред се мисли на своето его а потоа на тоа дали му е битно да си го спаси бракот и фамилијата.

S

Shellshock nam67

Гостин
Тоа и беше поентата зошто за мажот неверството да биде оправдано а за жената да не биде оправдано. И самиот признаваш дека жената ако се најде во брак и биде изневерена од страна на мажот таа простува ама не секогаш затоа што баш таа мисли за спас на бракот и на фамилија додека мажот не го простува затоа што пред се мисли на своето его а потоа на тоа дали му е битно да си го спаси бракот и фамилијата.
vejce ti odgovoriv predhodno sepak zenata gi ima decata i taa e stolb na familijata/

vaga1985

Разочарена од се
Член од
30 јули 2011
Мислења
1.564
Поени од реакции
418
ја спаѓам у оваа група... Да, оправдано е :sneaky:
Леле колку сте ми срциња кога обожавате да провоцирате, тогаш ми сте најмили.
П. С Чекам твое образложение зошто е оправдано за мажите а зошто не кај жените?

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Леле колку сте ми срциња кога обожавате да провоцирате, тогаш ми сте најмили.
П. С Чекам твое образложение зошто е оправдано за мажите а зошто не кај жените?
Не е оправдано, само е помалку критикувано.
Едноставно, сите се водат од тоа дека мажот како маж неможе да е моногамен , а жената спротивно на него може да се приврзе само на еден маж и толку.
Исто така, мажите се најчесто оние опишувани како да се водени од „животински инстинкти“ и голем број жени простуваат бидејќи „знаат“ дека било само физичка потреба а не длабока емоционална врска.
А кога жената ќе изневери тогаш е крај на светот. Машкото его неможе да поднесе некој друг да пипа нешто што е негово и тука настанува конфликт (крај на врска или развод). Машкото не се грижи само за емоционалното (некогаш и воопшто) туку и за физичкото.

Не оправдувам ни од една ни од друга страна. Само негував популарен стереотип во погорното објаснување, со кој лично не се согласувам и сметам дека нема никакво оправдување.

SHANE

Др.Акула
Член од
30 април 2008
Мислења
1.453
Поени од реакции
853
Да додадам нешто :

Жените се главниот кривец за распадот на семејствата(во поголемиот дел од случаевите).Доколку мажот е во брак и се е во ред како што треба т.е е сакан од сопругата,не ја боли нонстоп главата,му пружа љубов,не го измачува со нејзините секојдневни глупости...во таква ситуација ниеден маж нема да направи прељуба.Значи доколку нешто мањка во врската ,тогаш мажот трча и си фаќа други женски.Инаку мажот како доминантно суштество(домаќин,ловец) многу рационално и предпазливо влегува во институцијата наречена брак.Значи ниеден маж не влегува во брак доколку нема тотални чуства кон жената,значи кога е решен на таа одлука он е решен да абстинира од другите жени во целост.Е сега жените се сасвим друга сторија.Они сакаат нешто повеќе(а и сами не знаат што).Заради некоја си монотонија во нивниот живот : наводно мажот или гледал многу фудбал,не и посветувал премногу внимание,сака повторно да биде посакувана и безброј други ситници што се решаваат со најмал разговор,она наводно го нема решението за тој проблем и на крај како најглупаво суштество на планетава земја го избира најглупавото решение-почнува да се фаќа со други.
Затоа викаат старите: Мажот е главата на семејството но таа глава е потпрена на женското рамо.Ако тоа се помрдне,паѓа и главата.

Кога би можел да се вратам на почетокот на креацијата би го замолил бог како материјал за неговата креација жена, да не вади ребро,него мал дел од нашиот бесценет машки мозок :).
Затоа е за машкото оправдано,бидејќи нема излез со таква жена(дури и да се потруди да го спаси бракот,она е истата и нема да се смени нејзиното мислење-затоа сте криво ребро т.е ако се потрудиш да го исправиш ќе пукне,ако го оставиш криво пак неваља).Но жената и покрај тоа што може да најде едноставно решение да го спаси бракот т.е да седне и да направи едно 5 минутен разговор, она го одбира најлошото решение(типично женски нели).
--- надополнето: Sep 2, 2011 1:37 AM ---
Ќе заборавев : Ова што го напишав важи за нормалната популација на жени и мажи.Значи немојте да ги ставате во иста корпа нормалните мажи со : хроничните алкохоличари,зависници од дрога,религијски фанатици,семејни насилници,педофили....Во вакви случаеви барање на друг партнер е оправдано.

vaga1985

Разочарена од се
Член од
30 јули 2011
Мислења
1.564
Поени од реакции
418
Да додадам нешто :

Жените се главниот кривец за распадот на семејствата(во поголемиот дел од случаевите).Доколку мажот е во брак и се е во ред како што треба т.е е сакан од сопругата,не ја боли нонстоп главата,му пружа љубов,не го измачува со нејзините секојдневни глупости...во таква ситуација ниеден маж нема да направи прељуба.Значи доколку нешто мањка во врската ,тогаш мажот трча и си фаќа други женски.Инаку мажот како доминантно суштество(домаќин,ловец) многу рационално и предпазливо влегува во институцијата наречена брак.Значи ниеден маж не влегува во брак доколку нема тотални чуства кон жената,значи кога е решен на таа одлука он е решен да абстинира од другите жени во целост.Е сега жените се сасвим друга сторија.Они сакаат нешто повеќе(а и сами не знаат што).Заради некоја си монотонија во нивниот живот : наводно мажот или гледал многу фудбал,не и посветувал премногу внимание,сака повторно да биде посакувана и безброј други ситници што се решаваат со најмал разговор,она наводно го нема решението за тој проблем и на крај како најглупаво суштество на планетава земја го избира најглупавото решение-почнува да се фаќа со други.
Затоа викаат старите: Мажот е главата на семејството но таа глава е потпрена на женското рамо.Ако тоа се помрдне,паѓа и главата.

Кога би можел да се вратам на почетокот на креацијата би го замолил бог како материјал за неговата креација жена, да не вади ребро,него мал дел од нашиот бесценет машки мозок :).
Затоа е за машкото оправдано,бидејќи нема излез со таква жена(дури и да се потруди да го спаси бракот,она е истата и нема да се смени нејзиното мислење-затоа сте криво ребро т.е ако се потрудиш да го исправиш ќе пукне,ако го оставиш криво пак неваља).Но жената и покрај тоа што може да најде едноставно решение да го спаси бракот т.е да седне и да направи едно 5 минутен разговор, она го одбира најлошото решение(типично женски нели).
--- надополнето: Sep 2, 2011 1:37 AM ---
Ќе заборавев : Ова што го напишав важи за нормалната популација на жени и мажи.Значи немојте да ги ставате во иста корпа нормалните мажи со : хроничните алкохоличари,зависници од дрога,религијски фанатици,семејни насилници,педофили....Во вакви случаеви барање на друг партнер е оправдано.
Јас да те дополнам и да те поправам народот вика мажот е главата а жената е вратот а не рамото, на која страна сака ќе го врти мажот. Ако жената е виновна за сите овие работи за што и го врши неверството мажот е уште повиновен затоа што не е способен да задржи една жена покрај себе. Дури и најдивата жена на планета може да биде скротена од страна на еден маж. Значи ако знаеш што и треба на една жена нема да ти се случи тоа од што сите се плашат неверство. Ако тебе ти се случило или на било кој маж да е изневерен не значи дека сите жени се исти и обратно ако мене ми се случило или на било која жена и се случило да биде изневерена не значи дека сите мажи се исти. Не е логично да го оправдуваме неверството од страна на мажите а да го критикуваме и осудуваме неверството од страна на жената. Од било која страна да е, не е убаво и не треба да се прави пред се затоа што треба да се размисли за личноста со кој/која си и фактот дека кога си во врска или брак не мислиш само на себе туку и на личноста со којашто си. Значи кажав и пак ќе кажам јас не простувам неверство во врска а во брак не сум за да знам дали би се нашла во такава ситуација и да простам. Сите имаат моменти на криза и проблеми само со заедничко решавање може нормално да функционира бракот. Жените колку и да сакаат да докажат дека се во право не можат поради тврдоглавоста на мажот што не знае да и признае на една жена дека е во право и дека не е секогаш виновна за се. Бесмислено е да ги категоризираме жените и мажите со секакви зборови само затоа што еден/една не повредил.

Kajgana Shop

На врв Bottom