Дали сте извршиле прељуба додека сте во сериозна врска или брак?

Член од
15 јуни 2011
Мислења
409
Поени од реакции
304
Ама друго е да се земеш со личноста која имала паралелна врска, а едната од нив си била ти. Би му простила ли и би се земала со него бидејќи ете, експериментирал? И ти вика, нема во бракот така да правам, ќе бидеш само ти. Би и верувала на таква личност?
Да, би му верувала сосема.Апсолутно.Ти велам ...имам дечко и би му простила зашто едноставно знам дека ме сака,тоа што ќе има секс со некоја не значи дека престанала љубовта.Знам и дека веројатно е тешко да се издржи на пр во брак од 20 год без притоа мажот ниту еднаш да нема секс со друга.И што ако има?Веројатно според повеќето од вас пааа...не ме сака,па да ме сакал немало да го прави тоа....па немал почит..бла бла бла...досадни муабети.
Веројатно човек треба прво да прави разлика меѓу секс и љубов па потоа да дојде до некое вакво размислување.
Би ме повредило да...ако тој секс надвор од брак се претвори во врска која трае 3 ...4 години и повеќе.Тогаш веќе се јавуваат и емоции.Ама тоа е друга работа.

Член од
22 август 2011
Мислења
326
Поени од реакции
346
Хммм, мене прашањето не ми беше за сексот. Туку за тоа дека имал паралелна врска, значи врска, не само за секс. Ама потоа решава дека ќе се земе со тебе, ќе ја откачи другата и ќе биде само со тебе бидејќи ќе бидете во брак. Бидејќи како што те прочитав, за тебе се што е пред брак е експериментирање.
Ако има секс со друга значи му фали нешто во врската, а треба да се гледа до тоа да не дојде. А он не сакал да го реши проблемот, туку отишол во друг кревет, најлесното решение.
Тоа е кукавица, уште полошо.

Член од
15 јуни 2011
Мислења
409
Поени од реакции
304
Хммм, мене прашањето не ми беше за сексот. Туку за тоа дека имал паралелна врска, значи врска, не само за секс. Ама потоа решава дека ќе се земе со тебе, ќе ја откачи другата и ќе биде само со тебе бидејќи ќе бидете во брак. Бидејќи како што те прочитав, за тебе се што е пред брак е експериментирање.
Ако има секс со друга значи му фали нешто во врската, а треба да се гледа до тоа да не дојде. А он не сакал да го реши проблемот, туку отишол во друг кревет, најлесното решение.
Тоа е кукавица, уште полошо.
Татко ми пред да се земе со мајка ми кога бил у врска со неа имал уште неколку други девојки И? Се земал пак со неа..и имаат супер брак...веќе 24 години.Ако ги откачи сите и ме земе мене за жена па мене тоа ќе ме направи горда и среќна ...значи сепак љубовта кон мене била поголема од сексот со тие другите.
Да за мене се што е пред брак т.е во млади години е експериментирање...подготовка на еден начин за животот со еден човек засекогаш...затоа и сменуваме дечковци и девојки за да го најдеме оној кој доволно го сакаме за да живееме со него цел живот.
Ако има секс со друга не му фали ништо во врската.Во природата на мажите е тоа...колку и да им е убава и згодна девојката тие пак ќе сакаат да пробаат нешто туѓо во кревет.(а во поново време ова се повеќе го прават и жените).
Тие муабети од типот имал проблем па не знаел да го реши и отишол у кревет со друга...за мене се само смешки.
ИИИ каква ви е таа тешка прељуба бе пред брак??.Ма дај ве молам.

Член од
22 август 2011
Мислења
326
Поени од реакции
346
Па ако си толку либерална браво за тебе. Јас сметам дека кога е со мене, е со мене, кога сум со него сум со него. Се надевам дека нема да ти се случи такво нешто, по години брак, кога ќе имате деца, он да посака да си го лади со друга. Ама тоа за тебе би било смешка, така да и не е некој проблем:)
Јас лично не би можела да преминам преку такво нешто и среќна сум што си имам ист таков маж до мене кој ги дели моите размислувања.

Член од
15 јуни 2011
Мислења
409
Поени од реакции
304
добро разбирам сепак сме сите различни по многу прашања па така и по ова.
И да посака да си го излади со некоја друга јас не би го спречила.Ќе си го излади и пак ќе се врати кај мене.Не ми е проблем воопшто тоа драга.Ќе знам дека ме сака и покрај ладењето.

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
jas da, ali zena da me prevari odma bi i kazal najveca je kazna sto vise nikad ne te staam na kur!

K

Khabs Staadnau

Гостин
Обљубив 7 годишно момче неколку месеци пред разводот.Не сум сигурен дал се смета како прељубодејствие.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Каков верен форум сме :) никој не вара :)
Тоа оти партнерите им се на форум и читаат :icon_lol:
Еден мој омилен лик би рекол: Од поштените и курвите останаа неебани. Така да се се лупа се се млати, али никој да не дознае.
И да се надоврзам на муабетов, ни јас не варам во долга врска ;)

mr.wicket

limitless..
Член од
20 јуни 2005
Мислења
5.127
Поени од реакции
519
Тоа оти партнерите им се на форум и читаат :icon_lol:
Еден мој омилен лик би рекол: Од поштените и курвите останаа неебани. Така да се се лупа се се млати, али никој да не дознае.
И да се надоврзам на муабетов, ни јас не варам во долга врска ;)
Како се функционираат колегиве ни наши, без размислување би оставил во поверење се на било кој тука :)

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Како се функционираат колегиве ни наши, без размислување би оставил во поверење се на било кој тука :)
:pos::pos:
5кг злато остави им и немој да се секираш, сите светци се собрани овде нема да го допрат.

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Ако има секс со друга не му фали ништо во врската.Во природата на мажите е тоа...колку и да им е убава и згодна девојката тие пак ќе сакаат да пробаат нешто туѓо во кревет.(а во поново време ова се повеќе го прават и жените).
Мала исправка: Во природата на ку*вите е тоа...

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Мала исправка: Во природата на ку*вите е тоа...
Човекот не е моногамно суштество. Колку сакаш буни се, треба реално да се седни и да се признај дека животинското во секој од нас работи.

Така да некои правила и норми што ги наметнува црквата (и општеството за полесна контрола и манипулација со народните маси) се повеќе и повеќе се губат во денешното време.

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Човекот не е моногамно суштество. Колку сакаш буни се, треба реално да се седни и да се признај дека животинското во секој од нас работи.

Така да некои правила и норми што ги наметнува црквата (и општеството за полесна контрола и манипулација со народните маси) се повеќе и повеќе се губат во денешното време.
Шо има везе црквата сега,
човекот е моногамно суштество, ако не беше моногамно зборот ку*ва немаше да има потреба да постои, човекот се разликува од животните по тоа што има потреба од љубов со еден партнер, животните немаат потреба од љубов, кај нив работат инстинктите за парење неколку пати во годината, па дури и кај некои животни се среќава моногамноста...

Kajgana Shop

На врв Bottom