Дали се разбирате себеси?

Член од
13 август 2007
Мислења
672
Поени од реакции
19
Pa vaka, prasanjeto e dali se razbirate sebe si...
Ustvari prevedeno, dali sekogas imate obrazlozenie za svote postapki, i si veruvate li sebe si za sekoj sleden cekor, ako da zosto i ako ne pak zosto?

Jas na primer 90% si veruvam sebe si no ima slucaevi koga ednostavno sum 100% neresitelna i mi fali samo nekoj da mi ja cukne glavata za da pocnam da mislam, deka koga se dvoumam uopste ne mislam an problemot, a toa dali se razbiram??? iskreno... da, ama i ne = 50%-50%.
zosto?

epa koga sum sigurna i si veruvam si se razbiram sebe si i moite postapki i lesno mozam da si obrazlozam zaso i kako doslo do sotuacijata, ama nekogas nemam dovolno samodoverba i vo pogolem del od slucaevite ja utnam :(

eve eden moj licen PRESEN primer :)

nekna... eden drugar noon stop mi zvonese da se vidime da mi kazal nesto, ne znam sto, imal problemi da sum mu dala sovet, a prethodno mi kaza deka me sakal ova ona, i sea poso ja mislev deka ke mi deli komplimenti ne sakav da se vidime, on me cekal posle skolo i go vidov, ne znaev so da pram i ( uf SRAM DA MI E ZA OVA) si ja staviv kapuljacata na glavata i si pominav trcejki izbegav bez da me zabelezi on...
veruvajte cel pat do doma si vikav, WHAT A BITCH!? ebate ku4kata sto sum, se plasam od obicen drugar i razgovor... ne mu pomogna mozda stvarno mu trebase pomos, idiotka, kakva si ti gnasa, i posle se zalis ako nekoj drug ne te razbere pa kako mozese taka luda4o? ne mi bese jasno, ne mozev da si se razberam!????... hhhhhh .... se nervirav 100ka!!!

i eve.. vetuvam.. veke nema taka da pravam :( , zal mi e.. ke si veruvam i ke probam da se razberam sebe si !:smir:

i taka, a vie?
uvek samouvereni?
sekogas se razbirate?
nema problemi so toa???:(

ili ja sum luda so si praam muabet sama so sebe:nesvest:, a da ne zboruvam za toa sto ponekogas .............................se karam so ogledaloto :nesum:

:helou:

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Искрено кажано на моменти ич,ама ич не се разбирам.Си се чудам на паметот и на некои мои постапки.Или па си се чудам како во 90 посто од случаите јазикот ми е побрз од мозокот и кога ќе треснам нешто...:uvo:
Некогаш стварно неможам да си објаснам пред се на себеси зашто сум го направила тоа што сум го направила или кажала.
Инаку не верувам баш многу во себеси и не верувам дека можам некои одредени работи да ги правам,па се случувало да мислам дека гатам на гравчиња па воопшто и да не ни пробам да направам или да одлучам нешто.
Али нема врска.
Во принцип си одговарам за своите постапки и знам што правам,ама понекогаш скренувам и не ми е јасно зашто.

pcjodamaster

:trololo:
Член од
20 мај 2006
Мислења
4.180
Поени од реакции
127
Нема шанси. Последниов месец-два си ги анализирам постапките воедно и мислите што ми минат низ глава и не се сфаќам. Воопшто.

Мислам дека дури *спешл прсн то ми* ме разбира боље од самиот себеси.

Член од
13 август 2007
Мислења
672
Поени од реакции
19
Нема шанси. Последниов месец-два си ги анализирам постапките воедно и мислите што ми минат низ глава и не се сфаќам. Воопшто.

Мислам дека дури *спешл прсн то ми* ме разбира боље од самиот себеси.

u pravo si, ponkead drugitre, bliskite mislam, bolje me znaat mene od samata sebe, i zatoa sea mi e jasno zaso nekoj koga ke recam neso deka ke napravam mi veli nema sansi ti?? ne be ne .. nema sansi.. a ja se ubeduvam deka mozam be aj ke vidis.. i na kraj ... e eee e estvarno si bil u pravo ... ok be jebi ga se desava:D

Mr.Deni

Животна грешка си ми ти...
Член од
4 мај 2007
Мислења
3.566
Поени од реакции
2.783
Никако не можам да се разберам самиот себеси тоа ми е голем минус.

Член од
4 април 2006
Мислења
9.179
Поени од реакции
3.073
Комплициран чоек сум .... никогаш не можам да се разберам :(
Правам некој работи што знам дека не треба да ги правам ама пак ги правам :toe: не навлегувам во детали кои се тие работи :)
Самодоверба јок
Двоумење мммм .... ептем МНОГУ и не знам ни сам што сакам :kesa:

С

Сатори

Гостин
~*~

Јас се обидувам да се разберам себе си.
Често се обидувам и да се негирам сама себе т.е. емоционалниот дел од сама себе, но на крајот на краиштата си верувам себе си, одлуките кои ги носам стојам зад нив и знам да ги образложам подоцна.
Знам што сакам и зошто го сакам тоа што го сакам, но, едноставно, понекогаш сите знаеме да се изгубиме во сликата за сами себе, да заборавиме кои сме навистина, тогаш настапуваат моите моменти на неразбирање на сама себе.
Но кога сум сама и немам од кој да се кријам, заштитувам и останувам јас како јас без маска ... тогаш најдобро се разбирам.

Моменти на јасност и нејасност има кај сите нас, битно е да знаеме да се справиме со нив.

Член од
8 февруари 2007
Мислења
1.968
Поени од реакции
43
Нормално дека се разбирам себеси. Сигурна сум во своите постапки и во она што го правам. Ретко се случува да не сум сигурна за некоја постапка, но откако ќе направам како што сум наумила тоа е тоа. Пробувам да ја разберам секоја своја одлука, за која некогаш сум се двоумела.

Член од
30 ноември 2007
Мислења
3
Поени од реакции
0
Mozam da se razberam sebe si i ponekogas pravam paralela pomegu custvata i realnosta.Posebno vo ovoie 17 god koga se uste zream i nisto ne e izdefinirano pa taka ni moite custva se obiduvam da napravam dobar izbor.Se svakam sebe si i svoite potrebi edni vodeni od potreba dugi samo od radoznalost i zelba i sekogas vnimavam na postapkite koi gi cinam...Tesko e da se bide sovrsen bidejki za toa e potrebno harnonija i oset na se okolu tebe.Da se pozznavas i da se razbiras treba da imas jaka doverba vo sebe ....

Fabullous_178

Psychonautics:.
Член од
21 февруари 2007
Мислења
2.987
Поени од реакции
190
Мразам изјави од типот:Ма ја неможам да се разберам себеси,у превод,ја сум премногу сложен/а и интелигентн/а,за да го направам тоа.
Многу убаво се разбирам себеси и најнормално дека имам образложение за секоја моја постапка,каква и да е.Всушност прво си давам самиот на себеси образложение зошто правам нешто,па после го правам.
Ако си објаснам и оправдам себеси претходно,ке имам ужасна грижа на совест.Неможам да си го дозволам тоа.

Buterfly

*Just Fabulous*
Член од
4 јули 2006
Мислења
4.616
Поени од реакции
114
Се разбирам себе си во целост, сите мои постапки и одговори, за се имам одговор и се што правам за мене е оправдано, исправно и се разбирам во целост. Се дешава на моменти да дојде до конфузија во мене и моето јас да стане под знак прашалник али бргу се решаваат тие работи.

Член од
13 август 2007
Мислења
672
Поени од реакции
19
Мразам изјави од типот:Ма ја неможам да се разберам себеси,у превод,ја сум премногу сложен/а и интелигентн/а,за да го направам тоа.
Многу убаво се разбирам себеси и најнормално дека имам образложение за секоја моја постапка,каква и да е.Всушност прво си давам самиот на себеси образложение зошто правам нешто,па после го правам.
Ако си објаснам и оправдам себеси претходно,ке имам ужасна грижа на совест.Неможам да си го дозволам тоа.

a mislis li deka mozebi ima nekoi luge koi go velat toa zaso stvarno ne mozat da se razboert sebe si / u prevod: priglup/a sum ne mozam da se macam da mislam zaso taka sum napravil/a? :wink:

латас

паметен глупак
Член од
5 август 2007
Мислења
128
Поени од реакции
0
ах... лејди ди... зашо ме дираш директно у срце?
он ~ не знам дали се разбирам себеси. за мене најчесто си знам... ама мислам дека повеќе другите не ме рабираат...

oBi_VaN

Is the man!
Член од
11 ноември 2007
Мислења
756
Поени од реакции
21
Abe za razbiranje se razbiram samiot ssebe, ama ponekad ne mi se svigja toa sto go razbiram i isto kako da ne go razbiram :)

Kajgana Shop

На врв Bottom