Дали свирите некој инструмент?

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Гитара свирам-знам и баче по потреба да упаднам, а се уште се учам на тапани и клавир додуша не знам дали ќе доушам некад зашо неам кај да свирам тоа.

Yan Gillan

Iron Maiden - my religion
Член од
12 мај 2006
Мислења
642
Поени од реакции
19
bracko ne sum mozel da imam pogolema sreka za instrument od tatko mi sum nasledil Fender stratokaster od 79-ta godina i ne go ostavam dusa da zeme sekoj den po 4 saati minimum

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Ау... Знам да свирам на труба (имам завршено ниже музичко).

}I{BuTtErFlY

You want ME
Член од
21 февруари 2006
Мислења
765
Поени од реакции
14
гитара и клавир(скромно свирење не ептен нешто школувано)а сонувам да научам да свирам на виолина(Разиел ако ме читаш дај закажи часови кај мајка ти :smir::pipi:)

shadow_rr

Resistance is Futile
Член од
8 јули 2006
Мислења
1.807
Поени од реакции
323
Свирам на гитара Fender "Fat" Stratocaster !
Значи (за тие што не знаат): "Fat" Stratocaster е модифициран стратокастер со два Single-Coil и еден Humbucker pickup.

Yan Gillan

Член од
12 мај 2006
Мислења
642
Поени од реакции
19
Свирам на гитара Fender "Fat" Stratocaster !
Значи (за тие што не знаат): "Fat" Stratocaster е модифициран стратокастер со два Single-Coil и еден Humbucker pickup.

Slab si na mojot ima seymour duncan hot rails znaci dupli madneti isti kako so ima crniot fender na Dave Murray. Eve i kako izgledaat

Член од
28 мај 2005
Мислења
6.373
Поени од реакции
177
Slab si na mojot ima seymour duncan hot rails znaci dupli madneti isti kako so ima crniot fender na Dave Murray

toa nema vrska so slabost.......najprvo hot rail e humbucker vo single coil format, znaci ima dve magneti no e poslab (vo smisol na dolnite frekvencii) namesto klasicen humbucker koj go ima fat strat na bridge (zavisi i sega od tipot na hb-to)!hotrail-ot e highoutput magnet i e pojacen vo srednite frekvenzii, a highoutput moze najubavo da se iskoristi so klasicen lampas (jcm800,jmp, twin reverb itn.) posto takvite stari lampasi sakat da bidat bomabrdirani so povekje input (zatoa i poobicno koristat DS-1 ili treblebooster na takvite)
ja imav svireno na charvel strat kopija hotrail i bese odlicen magnet za togasnata moja muzika!

a vo klasicen strat ja ne bi stavel hotrail toa bi bilo gref!posto strat treba kako strat da zvuci!!!!:drk:

Yan Gillan

Член од
12 мај 2006
Мислења
642
Поени од реакции
19
toa nema vrska so slabost.......najprvo hot rail e humbucker vo single coil format, znaci ima dve magneti no e poslab (vo smisol na dolnite frekvencii) namesto klasicen humbucker koj go ima fat strat na bridge (zavisi i sega od tipot na hb-to)!hotrail-ot e highoutput magnet i e pojacen vo srednite frekvenzii, a highoutput moze najubavo da se iskoristi so klasicen lampas (jcm800,jmp, twin reverb itn.) posto takvite stari lampasi sakat da bidat bomabrdirani so povekje input (zatoa i poobicno koristat DS-1 ili treblebooster na takvite)
ja imav svireno na charvel strat kopija hotrail i bese odlicen magnet za togasnata moja muzika!

a vo klasicen strat ja ne bi stavel hotrail toa bi bilo gref!posto strat treba kako strat da zvuci!!!!:drk:

Abe ja mu rekov slab si na sala ne vikam deka negoviot ne go biva naprotiv.

A toa so vikas za pojacalata sum go osetil i ja doma svitam na tranzistorski HH od 80-settite i dobar zvuk mi vadi ama ne moze da se sporedi so zvukot so go vadi na marsal poso sum go svirel i na marsal kaj eden drugar i zvuci isto ko na dave murray fenderot. A inace starite magneti si gi cuvam poso stratokaster ne e sala.

Член од
28 мај 2005
Мислења
6.373
Поени од реакции
177
eve sto ti sviri idolot

Here is a list of Dave Murray's current gear as used on the Brave New World tour.
Guitars
  • Fender Stratocasters (with Duncan Hot Rails Pickups)
  • Fender Stratocaster (with Duncan JB bridge pickup)
Amplifiers
  • Marshall JMP-1 Preamp
  • Marshall EL-34 100/100 Power Amp
  • Marshall 4x12 Cabinets
Effects & Accessories
  • Marshall JFX-1 Processor
  • Dunlop Crybaby Rackmount Wah
  • Peter Cornish Switching System
  • Shure U4D Wireless
  • Ernie Ball Medium Picks
  • Ernie Ball .009-.042 Strings
  • Korg DTR-1 Tuner
  • Rocktron MIDIMate

http://profile.myspace.com/index.cfm?fuseaction=user.viewprofile&friendID=80547141

Saiya Jin

Dizzy Fingers
Член од
26 април 2006
Мислења
1.266
Поени од реакции
10
Јас почнав да се учам да свирам на гитара пред недела-две. И сега за сега има мал напредок. Се надевам дека ќе се научам убаво да свирам. Инаку секој ден вежбам по 2-3 саата.

R

reactive89

Гостин
Свирам на гитара и тапани едно добри 9 години, значи од мојата 8ма - почеток на 9та година. На гитара ме научи еден другар кој има едно добри 30-32 години сеа, а на тапани сам сум се научил, зш мене тапаните ми се опсесија, и нив уште од мал многу сакав да ги научам, и така имав можност зш тој другарот шо ме научи да свирам на гитара има бенд во кој свири, и јас ја искористив можноста додека имавме паузи за време на часот, јас трчав да седнам на тапаните и така... едно време сам си идев и си почнував да свиркам и ме виделе и од тогаш ми дозволија многу почесто да идам да си свиркам... по некое време јас си се научиииииииввввв! :) Денес од што имам преголема љубов кон тапаните, повеќе знам да свирам на нив отколку на гитара, гитарата ми е на малку помало ниво од тапаните што ги свирам... и од таа преголема љубов кон тапаните, денес перфектно научив да свирам на тапани, ги охрабрувам оние што имаат љубов да свират на некој инструмент да земат и со трпение и огромна љубов и жртва да почнат да го научат...! Од пред едно добри 2 месеци почнав и на бас, ама басот го знам онака basic, уште не сум нешо добар на него али ќе бидне и тоа хихихи....

Иначе моменталната состојба моја е дека свирам во два бенда, во едниот свирам на гитара, често и на тапани, а во другиот сум стирикно на тапани, има и уште една група што ме зема да свирам со нив кога ќе им притребам за важни настапи и сл.

СО ЉУБОВ СЕ СЕ ПОСИГНУВА!!!:vozbud: :salut:

Член од
28 мај 2005
Мислења
6.373
Поени од реакции
177
TAPANI?????????ajde na mene mi treba tapanar, otkacen, so tajming a po moznost da ne lupa grajndovi!!

Kajgana Shop

На врв Bottom