Дали свинското месо е забрането во христијанството?

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
За стара нова година. На грегоријанскава пости. Не го признава грегоријанскиот календар. :D
Тој колку сака нека не го признава календарот..... но тури му го под нос плехот со печеното прасенце и некое литро црвено.. и чуда ќе видиш!!!!!:D

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Тој колку сака нека не го признава календарот..... но тури му го под нос плехот со печеното прасенце и некое литро црвено.. и чуда ќе видиш!!!!!:D
Не, верувај. Не паѓа на искушенијата. Си ги почитува правилата, дури и во среда и петок не пие алкохол и вон постите.

Член од
9 ноември 2007
Мислења
9.327
Поени од реакции
1.334
Не, верувај. Не паѓа на искушенијата. Си ги почитува правилата, дури и во среда и петок не пие алкохол и вон постите.
Како бе не паѓа!
... па тој самиот си призна дека по цел ден виси на Red Tube... :D:ROFLMAO:

Antiteist

ateist
Член од
19 декември 2011
Мислења
127
Поени од реакции
104
Хмммм, еве уште еден кој смета дека штотуку го открил Светото Писмо...
Види вака, ако немаш веќе аргументи да опонираш во некоја тема, не е културно да игнорираш нечии прашања или тврдења. Или одговори како што треба, или молчи и трај си. Знам дека Црквата веќе дала слаб и нелогичен „одговор“ за ова, но тоа не значи дека не смее да се дискутира за овие и некои други прашања кои се незгодни за Црквата.
Еве уште еднаш:
Евреи 8-13:
13 А кога вели „Нов”, со тоа го прогласил првиот за застарен. А што старее и оветвува не е далеку од исчезнувањето.

Прогласување некој закон (заповед) за застарен не значи дека тој е вон сила. Ако не веруваш, наклевети во весник некоја од оние политички/бизнис ѕверки, па ќе видиш како ќе ти стегнат казна од некои 35.000 евра (вистинит пример!). А целото наше општество, вклучувајќи ја и власта, едногласно прогласија дека клеветата во кривичниот законик е застарен остаток од некои други времиња и дека тоа треба да се промени (и покренаа постапка за тоа). Ама додека не се укине, стариот застарен закон си останува на сила.
Но и без вакви практични примери, јасно е дека зборот „застарен“ нема исто значење со зборовите „укинат“, „поништен“, „не важи“... Ако не веруваш, отвори некој речник, пишува се таму.

Во врска со она „не е далеку од исчезнувањето“, еве ти еден пример:
Се спушта Сонцето на запад, а вампирите од некој подрум полека се подготвуваат да излезат на вечера ;) . Еден млад вампир запнал веднаш да излезе, затоа што Сонцето „не е далеку од исчезнувањето“. Постарите и поискусни вампири се обидуваат да го разубедат: „Абе тоа не е исто со комплетно исчезнување“, ама младост-лудост, младиот вампир истрчува надвор на Сонцето кое не е далеку од исчезнувањето, и ЏИИШШШШ....

Што би рекле во онаа реклама за сокови: „Није свеједно!“.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Како бе не паѓа!
... па тој самиот си призна дека по цел ден виси на Red Tube... :D:ROFLMAO:
..........
--- надополнето: 22 декември 2011 во 15:18 ---
Тоа кога никој не гледа...не важи тоа :ROFLMAO:

Ууууууу!... Оговарачи низаедни!....:pos:
--- надополнето: 22 декември 2011 во 15:21 ---
Види вака, ако немаш веќе аргументи да опонираш во некоја тема, не е културно да игнорираш нечии прашања или тврдења. Или одговори како што треба, или молчи и трај си..
Антитеист,

на форумов сум речиси 4 години (за разлика од Тебе, доколку си прв пат на форумов...) и за тие 4 години, имам изнапишнао подоста ставови по разни теми и прашања, така да сум прилично заморен и немам намера да се преповторувам ради некој/секој кој штотуку стапнал на форумов.

Трај си...

Antiteist

ateist
Член од
19 декември 2011
Мислења
127
Поени од реакции
104
Антитеист,
на форумов сум речиси 4 години (за разлика од Тебе, доколку си прв пат на форумов...) и за тие 4 години, имам изнапишнао подоста ставови по разни теми и прашања, така да сум прилично заморен и немам намера да се преповторувам ради некој/секој кој штотуку стапнал на форумов.
Трај си...
На форумов сум прв пат и штотуку стапнат, но сепак прегледав поприлично од старите постови и ваква иста тема/прашање не видов. Ако веќе си одговорил баш на вакво исто прашање, се извинувам, и би замолил за линк.
Пријатен одмор, најискрено.

MIKI1

Поставувач на неодговорени прашања.
Член од
10 јануари 2008
Мислења
20.396
Поени од реакции
3.398
Не е оговарање бе, јас само кажав ти што си кажал, шо се лутиш, ај догодина на пиво.... ;)
Шо бе „..до година на пиво...„!?

Сакам ваа година, разбираш!...:D

Дур не ме фанале новогодишните неработни деној, а након то и Божик, па ќе треба да чекам дури после празникот....

Атеист

Дежурен Шаман
Член од
2 февруари 2010
Мислења
7.682
Поени од реакции
4.921
Шо бе „..до година на пиво...„!?

Сакам ваа година, разбираш!...:D

Дур не ме фанале новогодишните неработни деној, а након то и Божик, па ќе треба да чекам дури после празникот....
Добро бе добро....е па .....што си љутко....че ти пишам ЛП
Разбираш....

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Пивото - ги сплотува верниците и атеистите!

Kajgana Shop

На врв Bottom