Дали подароците ја купуваат љубовта ?

SCORPIO__20

Your sex is on fire
Член од
1 февруари 2007
Мислења
4.380
Поени од реакции
72
Да се разбереме, има подароци со акцент на материјалната страна и на емотивната страна. Кај многу девојки двете се едно те исто.
Се согласувам со последниве два реда, Секоја чест бато
Точно е дека повеќето припаднички од женскиот пол не знаат да ги класифицираат материјалните и емотивните подароци:wink:

Ljupco

...ExtraVagant...
Член од
20 јули 2006
Мислења
1.810
Поени од реакции
12
Многу ми се сигурни овие шо викаат дека не се купува, особено затоа што обично истите не знаат да дефинираат што точно е љубов.

Да претпоставиме дека љубовта е микс на емоции составен од дел очекувања, дел сексуална компонента, дел идеализирање на партнерот. За некои луѓе факт е дека парите ги појачуваат сите овие компонентни особено првите две (сите сакаат материјална сигурност), подароците означуваат плус посакувано внимание (особено нивното бирање по вкус) и voila подароците ја купуваат љубовта. :)

Да се разбереме, има подароци со акцент на материјалната страна и на емотивната страна. Кај многу девојки двете се едно те исто.
...taka nekako...ide oroto...ako se fatish da go igrash...

...pa ni baba na dedo ne mu dava za dzabe...

...zenata ima 1000 dupki, dodeka gi zatvorish site, ti obele kosata...:baeh:

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
Ne se slagam

Se znae sto e ljubov vistinska taa ne se kupuva so nisto taa se podaruva kako sto novata zora se podaruva na svetot taka i vistinskata ljubov podaruvajki se sebesi go prodlabocuva chovekot bezgranicno
...ahhh ljubov

Kaj e be ovaa biljarkata :)

Ljupco

...ExtraVagant...
Член од
20 јули 2006
Мислења
1.810
Поени од реакции
12
Ne se slagam

Se znae sto e ljubov vistinska taa ne se kupuva so nisto taa se podaruva kako sto novata zora se podaruva na svetot taka i vistinskata ljubov podaruvajki se sebesi go prodlabocuva chovekot bezgranicno
...ahhh ljubov

Kaj e be ovaa biljarkata :)

...ti si brat u bonus gleam ja...neshto u zadnje vreme si romantichno raspolozen...:)...fino e toa, ama u sto preoga ljubovta posle odredeno vreme???

...eve ti dve opcii

1-u nova ljubov(zashto vikaat deka choek u zivotot se zaljubue najmalce 3 puti)
2-svaleraj ili zavodnishtvo(poshto i za dvete raboti treba ljubov)...:tv:

SWEDEN

38ca ama nikoj ne verue
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.531
Поени од реакции
34
Ah ljubavvvvvvv

slusaj druze Ljupco za opcite podocna ama vistinska ljubov stvarno ne se kupuva veruj mi ... ne e toa toa djaba para djaba jorgovana

e sea u sto preoga ljubov ako e prava preoga u drug kvalitet familijarna ljubov , ljubov kon decata i taka preoga vo pochituvanje sto e isto taka eden vid na ljubov

A svaleraj ti dodje kao hobi , nekoj sobira takseni markicki , nekoj zeni , tanga gakichki jebiga sve ima na svet vazno da si diskreten ...

Mada najiskreno bez ironija bez nisto ke kazam deka ja bi gi dal site zeni sto sum gi imal i se sto sum proziveal samo za edna nedela koga sum osetil prava ljubov ... oti toa e sustinata na sve ne e menjanjeto zeni partneri tuku e harmonija iskri koi neprestanuvaat ama jebiga tesko da se spojat dva sveta a osobeno za podolgo vreme , ama ako nekogash najdete takva osoba ne ja ispustajte oti koga togas ke sfatite deka ljubovta NE SE KUPUVA ...

odjava programa

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Парите и скапите подароци само ги расипуваат луѓето. Не е финтата да и купам скап поклон. Скапиот поклон нема да ја направи да чувствува ништо. Некогаш ситниците го прават она вистинското.
Има безброј примери на богати дечки околу кои се вртат еден куп женски кои се со него заради тоа што го има, а не поради тоа што е. Сватете дека парите се минлива работа. Денес ги има утре ги нема. Чувствата се оние кои остануваат непроменети...

Фокси

Talk nerdy to me
Член од
11 октомври 2007
Мислења
2.358
Поени од реакции
1.390
Подароците не ја купуваат љубовта.
Кога некој не го сакам едноставно не го сакам и да ми купува подароци јас нема да се заљубам во него.
Можам да се заљубам во некоја личност која никогаш не ми купила подарок.
Значи подароците не ми се важни сеедно дали се работи за голем или мал подарок.
Некој девојќи пак се зависни од тоа.Мисли дека ако некој и купил нешто скапо дека ја сака,па влегуваат во некој филм.Некој пак само заради подароци влегуваат во врска.Љубовта не може да се купи со пари иако некој кој имаат вишок пари мислат дека може да имаат се.
Јас воопшто не сум таква девојка,но изгледа бројот на девојки а воедно и врски кој се засновани само на пари се зголемува.

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060
Ја купуваат- ДА.
Но, само љубовта кон подароците :icon_lol:

cd-krsac

Field Marshal
Член од
18 јануари 2009
Мислења
23
Поени од реакции
9
подароците не ја купуваат љубовта, со нив се искажува внимание со кое се купува љубовта!:smir:

kapetan

Не сум дебел. Стомакот ми е 3D!
Член од
4 октомври 2008
Мислења
966
Поени од реакции
535
подарок не можи да ја купи љубовта побогу....ако одиш со некој ради подароци значи ги сакаш подароците а не особата....добро е да се поклони некој подарок што ке ти значи и тебе и на неа како цвеке,мече и тие работи....мали ама слатки....а не наочари мобилни и тие работи...то е само фалење и најглупото нешто со кое мисли некој дека тоа е начин да се покаже љубовта...има милион други поубави начини да се покажи љубовта...

Член од
3 јули 2008
Мислења
248
Поени од реакции
8
најубо се осеќам ко ќе добијам нешто од срце.. без разлика дали е скапо битно е вниманието а знам да поклонам многу интересни а не скапи работи и мислам дека љубовта се зголемвит ако му покажвиш на партнерот дека мислиш на него.. јас најмногу се имам израдвено со привезок шо премногу го сакам:pipi:

O

okej

Гостин
Дали според Вас подароците мозат да ја купат љубовта ?
Често пати ни се случува на јубилеј од нашата љубовна врска дали е 1 или 3 или 6 месеци понекогаш и на 1 година да добиеме или подариме подарок на саканата особа која е со нас ?!
Понекогаш и една :smir: руза е доволна како гест за саканата особа?!
- Но во нашево опшество некако подароците имаат друга смисла.. оваа тема ме наведоа неколку примери кој се случија во мојот круг на пријатели и лично мн. ме заинтригираа

Пример 1 : Моја другарка до скоро патеше од депресија дека немозе да најде дечко дека нема срека во љубовта дека е разочарана од све девојката е премногу убава и културна и све. Но преку нок стапува во врска со дечко кој за убаво поминатата ноќ и поклонил букет цвеке. Пробаа да идат па не идат и за 1 месес јубилеј од нивната врска таа доби поклон од 6000 илјади денари наочари за сонце мислам дека бесе најсрекна на цел свет. Поентата од ова е : до ден денес таа е зависна од неговите поклони ! Што е многу разочарувачки

Пример 2 : мој другар стапува во врска со незаинтересирана девојка за љубовта врската им се одвиваше подобро од што самите очекуваа за 2 и 4 месеца Он доби подароци од девојката симболични но порадени со искрена намера и од се срце. Со тек на време девојката по4на да се зали дека воопшто не ја Части другарот Мој дека не и купил поклон итн. За нова година 2007 другарчето Купи огромно мече како подарок за нејзината љубов кон него .Девојката имаше толку понизувачки изреагирано дека сто и да купил сигурно е некаква Глупост! Поентата од ова е : некогаш и вистинските подароци подарени со искрена љубов се несфатиливо прифатени.

Дали според Вас во денешното опшество подарокот е само гест на искрена намера или само подарок кој на некој начин ја купува љубовта на партенерот ?!?!

однапред балгодарам за вашите мислења
поклон..симболичен не од 600 евра во право време на право место...не после 2год идење или секој ден..купена љубов не поштувам ич таква девојка не ми треба па и татко ми бил гејтс да ми е..:salut:

Д

ДаркхарТ

Гостин
Да бе, не се купува. Да ви подари сеа поклон од 6000 денари очите ќе ви светнат.

Член од
24 јануари 2008
Мислења
1.135
Поени од реакции
140
Љубовта не се купува а подароците се само гест на почит....
:nenene: помина тоа време. Сите девојки бараат симпатични дечковци со коли од родителите со убава куќа и кеш за шопинг.Ретко ги има тие што не се спонзоруши... повекето глумат лажат :icon_lol:
Тоа е рецептот за убава девојка ако сакаш да ја имаш :wink:

Let 3

The Nipple Erector
Член од
13 јули 2008
Мислења
30.896
Поени од реакции
31.279
колку добар секс може да донесе мобилен од 200 евра!

Kajgana Shop

На врв Bottom