Постои разлика и тоа голема, денес "моралните" се кријат, кога прават такви работи "неморални"Јас да ти кажам не гледам разлика во неморалното однесување тогаш и денес.
Историски гледано, многу работи биле прифатени, ама денес ги гледаме со друга перспектива. Како и да е, сепак се зависи од личните вредности и што секој од нас смета за морално или неморално. Истото важи и за исламот.
Да, лажен морализам е тоа. Има такво нешто.Постои разлика и тоа голема, денес "моралните" се кријат, кога прават такви работи "неморални"и со крстот на чело се, вака за пред народ, а во тоа време "неморалните" не си го криеле својот "неморал" и пожуди, барем биле искрени и не се правеле светици.
Кога се би зависело од личните убедувања тогаш нема да постои етика и морал и секој ќе си прави како сака.Јас да ти кажам не гледам разлика во неморалното однесување тогаш и денес.
Историски гледано, многу работи биле прифатени, ама денес ги гледаме со друга перспектива. Како и да е, сепак се зависи од личните вредности и што секој од нас смета за морално или неморално. Истото важи и за исламот.
Секако, кога се би зависело од лични убедувања би имало и анархија. Но, очигледно е дека некои луѓе си ја имаат мувата на главата, па си бараат некакво оправдување за нивните каприци и реално во таква ситуација не ти останува тебе ништо друго освен да кимаш со главата и да не се согласуваш со нив.Кога се би зависело од личните убедувања тогаш нема да постои етика и морал и секој ќе си прави како сака.
Воук глупаците настанаа од тој принцип и отруа се.
Нелогиката стана логика, квази наука стана наука.
Така да, темава има јасен, очигледен одговор - Да.
Другото е сеир.
Според твојава логика,дали двајца мажи кои имаат орал/анал се педери?Се мислев дали да ја стаам темата тука или во филозофија, но откако го прочитав неколку пати насловот, одговор сам некако ми се појави.
Прашањето ми е дали според вас орал и/или анал се води изневерување. Во религијата е интересно што го наоѓам и ко nothing special (нема пенетрација со орган за правење деца) и ко грев со голема казна (не сум некој религиозен човек но сметам дека е религијата е склоп на историски факти и ставови)
Воден ко разговор со разни луѓе претежно им е јасен ставот, но има и некои кои вадат интересни ставови па затоа ме интересира вашето.
Според мене, тоа си е изневерување, но дајте вие кажете што мислите според вас?
Епа ако изневеруваат тогаш се тешки педери.Според твојава логика,дали двајца мажи кои имаат орал/анал се педери?![]()
Ако очите ти погледнат друга особа претпоставувам дека е женскиот став
Жените се љубоморни ама само на муабет, по своја природа кај нив е најбитно да се докопаат до добра ДНК, се друго е секундарно. Е мушко ќе го боли да осети туѓ пенис у уста на таа што ја сака, рогови се најтежок товар...може по цел ден у рудник да работиш и да опстанеш, со рогови тешко.Ако очите ти погледнат друга особа претпоставувам дека е женскиот став![]()
Сè она што ја нарушува довербата во врската, без разлика дали е физички или емоционално.
Значи може и со коцка да те извара ако не ти каже, не мора да е друга жена?Сè она што ја нарушува довербата во врската, без разлика дали е физички или емоционално.
Секако, тоа мислам и дека највеќе ќе ме разочара.Значи може и со коцка да те извара ако не ти каже, не мора да е друга жена?