Дали орал/анал се води изневерување?

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.355
Поени од реакции
10.152
Стварно ме интересира какви дискусии замислувате на темава. Или си само саркастичен а јас не сфатив. :D
Се зезав...нема дискусии никакви ама барем да одмориме мозок од киднапирања, убиства, трагедии. Ни е потребно тоа у моментов.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.822
Поени од реакции
24.874
Технички не си ни пушел кур ако така оптимистички гледаш на работите :icon_lol:
Tehnicki gledano sekoj od nas ako bil vo dopir so druga licnost ( vo konkretniot slucaj ke recime zensko) ima indirektno dopreno ili probano maski polov organ, so bi rekle djabe seir mu trgate na likot. Dodusa kaj nego tajmingot bil epten kratok, ali ako go isklucime toa kako tehnikalija, site vaka ili taka imame dopreno ili probano maski polov organ kako kolegata forumdjija i toa e fakt. Tesko toj sto e isklucok okolu ova, taka da @Solaire of Astora bratu izdrzi, ne si sam tuka (y)
No, ke go naglasam ova No, site kako da ja previdovte klucnata informacija tuka, za sozaluvanje ne ni stana zbor. Zamislete kako i bilo na gospozata ako clenot, postovaniot forumski kolega mozel indirektno da go oseti, sto taa osekjala direktno vo momentot na toj nesebicen akt.. Kakva zrtva taa dala. Nikoj na toa ne pomisli a ? Normalno deka ne, sebicnjaci edni :mad:

Последно уредено:

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.355
Поени од реакции
10.152
Tehnicki gledano sekoj od nas ako bil vo dopir so druga licnost ( vo konkretniot slucaj ke recime zensko) ima indirektno dopreno ili probano maski polov organ, so bi rekle djabe seir mu trgate na likot. Dodusa kaj nego tajmingot bil epten kratok, ali ako go isklucime toa kako tehnikalija, site vaka ili taka imame dopreno ili probano maski polov organ kako kolegata forumdjija i toa e fakt. Tesko toj sto e isklucok okolu ova, taka da @Solaire of Astora bratj izdrzi, ne si sam tuka (y)
No, ke go naglasam ova No, site kako da ja previdovte klucnata informacija tuka, za sozaluvanje ne ni stana zbor. Zamislete kako i bilo na gospozata ako clenot, postovaniot forumski kolega mozel indirektno da go oseti, sto taa osekjala direktno vo momentot na toj nesebicen akt.. Kakva zrtva taa dala. Nikoj na toa ne pomisli a ? Normalno deka ne, sebicnjaci edni :mad:
Има еден феномен у квантна механика се вика квантно заплеткување...има тука некоја конекција. А додека го пишував ова си помислив за времето како илузија, замисли дека времето е илузија....уствари боље да не идеме до таа крајност и импликациите од тоа :D

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.822
Поени од реакции
24.874
Има еден феномен у квантна механика се вика квантно заплеткување...има тука некоја конекција. А додека го пишував ова си помислив за времето како илузија, замисли дека времето е илузија....уствари боље да не идеме до таа крајност и импликациите од тоа :D
Aj ne mi filozofiraj, imas ili ne obliznato maski polov organ, indirektno sekako :sneaky:

Член од
17 јуни 2022
Мислења
152
Поени од реакции
503
Zavisi sto ocekuvas i sto dobivas od vrskata i kolku te ispolnuva. Jas imav edna bivsa, kurva zaverena so pecat bese, go znaev toa od prviot den, bevme zaedno nekolku meseci, na edno gledanje dojde se zalapavme i ustata i kornese na kur. Verojatno samo sto se vratila od pusanac, tolku bese intenzivno sto mislev deka jas pusam kur, a ona nemase doblest i edna mastika da lapne da skrie tragi. Normalno se napraviv naudren i ne kazav nisto, bidejki bese picka ipol, najdobra sto sum ja imal. Boli, ne velam ne, srce mi iskina, ama mozev da prejdam preku toa. Tehnicki, ne sum go smetal za izneveruvanje.
Брату ни Бетмен не би ја извадил оваа информација од мене а не пак самоволно да ја кажам. Добар си? Кој и со што те уценува па мораше ова да го напишеш? :pos::pos::pos:

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
2.115
Поени од реакции
3.850
Па да, ама тоа не значи дека истото било морално прифатливо дури и за тоа време. Многу од ликовите се соочуваат со некакви последици заради своето неморално однесување.
Тука веќе забегуваме во други теми, што е морал , општествен конформизам на прифатливо однесување, погрешно или непогрешно, во случајов тоа било прифатено однесување во тоа време, исто како што е прифатено во исламот маж да има повеќе жени, некој спомна погоре.

Член од
13 април 2021
Мислења
3.660
Поени од реакции
11.988
Тука веќе забегуваме во други теми, што е морал , општествен конформизам на прифатливо однесување, погрешно или непогрешно, во случајов тоа било прифатено однесување во тоа време, исто како што е прифатено во исламот маж да има повеќе жени, некој спомна погоре.
Јас да ти кажам не гледам разлика во неморалното однесување тогаш и денес.
Историски гледано, многу работи биле прифатени, ама денес ги гледаме со друга перспектива. Како и да е, сепак се зависи од личните вредности и што секој од нас смета за морално или неморално. Истото важи и за исламот.

Con Artist

the man with the key
Член од
1 мај 2012
Мислења
5.437
Поени од реакции
22.169
Се мислев дали да ја стаам темата тука или во филозофија, но откако го прочитав неколку пати насловот, одговор сам некако ми се појави.
Прашањето ми е дали според вас орал и/или анал се води изневерување. Во религијата е интересно што го наоѓам и ко nothing special (нема пенетрација со орган за правење деца) и ко грев со голема казна (не сум некој религиозен човек но сметам дека е религијата е склоп на историски факти и ставови)
Воден ко разговор со разни луѓе претежно им е јасен ставот, но има и некои кои вадат интересни ставови па затоа ме интересира вашето.
Според мене, тоа си е изневерување, но дајте вие кажете што мислите според вас?
Технички гледано, квантната физика вели дека на атомско и субатомско ниво "допир" не постои, тоа е само електростатско одбивање на електроните од нашите атомите со електроните од другите атоми кое мозокот го интерпретира како "допирање".

Дури и целосно да пенетрираш во некоја, ти всушност не си ја ни пипнал. Оттаму, изневерувањето како поим, во било каква физичка форма, не постои, ни па Господ пишува грев за тоа.

Член од
26 јануари 2020
Мислења
1.038
Поени од реакции
1.367
Ова е таа шо кркаше 100 или 1000 кура во не знам колку деној?

Само ко че и се опулиш и ја гледаш испијана во очите без емоции знајш дека таа нема душа... Мислам дека би ни дала на 99% овде освен оние со мали курина и преголемо его, ама ќе ви пренеси ептен негативна енергија, ова има кркано секаквиии и акумулирано.

Член од
9 февруари 2016
Мислења
1.552
Поени од реакции
3.840
Zavisi sto ocekuvas i sto dobivas od vrskata i kolku te ispolnuva. Jas imav edna bivsa, kurva zaverena so pecat bese, go znaev toa od prviot den, bevme zaedno nekolku meseci, na edno gledanje dojde se zalapavme i ustata i kornese na kur. Verojatno samo sto se vratila od pusanac, tolku bese intenzivno sto mislev deka jas pusam kur, a ona nemase doblest i edna mastika da lapne da skrie tragi. Normalno se napraviv naudren i ne kazav nisto, bidejki bese picka ipol, najdobra sto sum ja imal. Boli, ne velam ne, srce mi iskina, ama mozev da prejdam preku toa. Tehnicki, ne sum go smetal za izneveruvanje.
На твое место, нема ќотек што би ме натерал ова да го признаам.

831

רַב אושר של חוכמה
Член од
8 ноември 2009
Мислења
7.004
Поени од реакции
12.668
Ако сакаш да си оправдаш неверство - ,,пар екселанс", тогаш повикај се на фасцинантните квантни теории каде во суштина и не постои допир, она нешто што го доживуваме преку сетилата за допир е само сензација како нус производ на електронската меѓуигра на субатомски нивоа итн.
Замисли сега обратна ситуација кај што женска ти се повикува на погоре наведеното...
Малце заебано, а?

Член од
5 март 2018
Мислења
17.785
Поени од реакции
20.483
Tehnicki gledano sekoj od nas ako bil vo dopir so druga licnost ( vo konkretniot slucaj ke recime zensko) ima indirektno dopreno ili probano maski polov organ, so bi rekle djabe seir mu trgate na likot. Dodusa kaj nego tajmingot bil epten kratok, ali ako go isklucime toa kako tehnikalija, site vaka ili taka imame dopreno ili probano maski polov organ kako kolegata forumdjija i toa e fakt. Tesko toj sto e isklucok okolu ova, taka da @Solaire of Astora bratu izdrzi, ne si sam tuka (y)
Шта причаш бре ти, јас до толку сочувствував со приказната, толку детално го опиша моментот што ми дојде како јас да ја имам лапано, ојдов се измив заби инстантно

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.822
Поени од реакции
24.874
Шта причаш бре ти, јас до толку сочувствував со приказната, толку детално го опиша моментот што ми дојде како јас да ја имам лапано, ојдов се измив заби инстантно
Zosto ? Navika ili :cautious:

Kajgana Shop

На врв Bottom