Дали на женската "и бараш" , и колку "ти дава"

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Ме интересира една работа. Женските во МК во последно време све почесто се бунат околу некои заостанати машки сваќања , и не викам дека не се во право. Сепак гледам дека и они си тераат една многу глупава и нереална реторика , а тоа е демек они нешто "му даваат" на дечкото , или пак тој нешто "им бара" .Па што е тоа би сакал да знам.Ако барате поголема рамноправност со машките во однос на сексуална обесправеност , тогаш да ви кажам дека треба да си ја исфрлите таа глупава реторика , демек имате златен рудник меѓу нозете. па сега ке давате или не.Глупоста е голема ,ама ако се изглупираме уште понатаму и да видиме реално кој дава а кој прима во сексот ,тогаш вие почитувани девојки и жени не сте тие што давате нешто,него го примате , па изволте почнете да си "барате":wink:

GRUNGE

Cobain со цигарче!
Член од
25 февруари 2008
Мислења
677
Поени од реакции
28
Се согласвам!

Ама знајш како, остана стереотипот демек машките секогаш „бараме“ а тие треба да решат дали ќе дадат и на кого и колку пати! Демек ние не размислуваме, а тие треба да бидат ладните глави.

Феминистички пораки :)

F

Foxy`BuTTerFLY

Гостин
Леле од кај ви се инспирацииве за темиве?
Од кога сексот е давање и барање? поврзано е и тука со економија?
Побарувачка и потрошувачка?
Не беше тоа спонтано ако двајцата се запалат.
Ја не мавам цртки после секој пат.Некој пишува?!

GRUNGE

Cobain со цигарче!
Член од
25 февруари 2008
Мислења
677
Поени од реакции
28
Не те нападнавме тебе, зборуваме за некои балкански менталитети!

TheBestTipster

Избраниот
Член од
8 март 2008
Мислења
2.387
Поени од реакции
97
У некои случаеви и е ..

Епа потреби си се потреби .. не е толку страшно да бидеш сексуално активна..( до сите цури ) ..

Акому се сака дај му, ако ти се сака ќе ти даде , верувајте , даваме ко да раздаваме топли буреци ..

Член од
13 октомври 2007
Мислења
3.175
Поени од реакции
434
Затоа и е темата , прочекпај низ форумов да видиш колку има "економисти":helou:

pirlo21

којотот
Член од
12 јануари 2008
Мислења
2.052
Поени од реакции
2.055
Барам ама не дава. Мислам дека треба да ја сменам фризурата.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Хм...се согласувам дека изразите се многу глупави и никој всушност никому ништо не дава,ниту бара.
Но,не се согласувам дека жените го користат тој израз,затоа што поголемиот дел од машките со кои јас имам правено муабет,ги употребувале изразите “даде“ и “барам“.
И јас порано ги употребував самата,додека не сфатив колку се всушност глупави и нелогични.

Член од
5 август 2007
Мислења
3.587
Поени од реакции
2.617
НЕ!!:):):)Ко беф помал,се палефне двајцата,ама таја не ми даваше оти мислеше дека е мала,и дека и беше страм....:toe::toe:
Едит:Само со раката ме оставаја да чепкам.....
а гарант че се пронајда мн. чупина во овај муабет,ко биле негдеки на 16-17 години...

badluckguy

Оган под ѕвездите
Член од
8 октомври 2007
Мислења
2.925
Поени од реакции
131
Си „барам“ кај можам.:)

Член од
20 август 2007
Мислења
2.252
Поени од реакции
312
A be ako si barash ce si najdis...e sega prasanje e samo kako da se izvedi to...Mi se ima sluceno da zbaram,da saka da mi daj ama ne mozi....zosto? Eeeee......A be imam crven semafor.A be ti pak imaj si jas da ti go podklaam makar i da se izvalkam,kevo e golem :D:D:D

Nekoj zeni ednostavno gi pali da mu kazis prosto i ednostavno: Aj da se ebavame vecerva:)A nekoj saka molenje,baranje ama megu redovi da bidi da ne bidi tolku direktno i konkretno...

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
Хм...се согласувам дека изразите се многу глупави и никој всушност никому ништо не дава,ниту бара.
Но,не се согласувам дека жените го користат тој израз,затоа што поголемиот дел од машките со кои јас имам правено муабет,ги употребувале изразите “даде“ и “барам“.
И јас порано ги употребував самата,додека не сфатив колку се всушност глупави и нелогични.
ам то е бе луѓе... шо да се речит друго... еве ти на пример шо употребвиш сеа...???
шо е замената...?:vozbud:

Член од
21 февруари 2007
Мислења
89
Поени од реакции
6
Sto e so ova baranje i davanje ne mi e jaso sea?
Ko prvo ni maskite baraat ni nie curite ne davame, ednostavno toa e moment sto ke se desi togas koga dvajcata se zapaleni, koga dvajcata go sakaat toa, a ne sea aj:Citiram masko: "Brat sum resil da ja ebam i mora da mi "dade" ako ne koj ja ebe"
Mislam sto sme nie? JAs ne vikam deka i znaeskite nemaat potrebi ama povtoruvam toa dava bara ne funkcionira poveke:)
Barem za mene

Kajgana Shop

На врв Bottom