Quark
brr,brr...zbrc
- Член од
- 12 март 2008
- Мислења
- 3.489
- Поени од реакции
- 156
Pa i pred 2000 godini ne se sobrale miliarda lugje da ja izmislat pitagorinata teorema, tuku ja izmislil eden edinstven. Znaci toj bil pameten site drugi tokmaci. E sega ako gi stavime na kantar negoviot pronajdok i pronajdokot na nekoj ludak denes, ke ispadne deka i toj e tocak vo sporedba so ovoj denesniov.Не можеш таква споредба да правиш. Не се собраа 5 милијарди луѓе да го измислат компјутерот, се најдоа 5 лудаци на кои им текна како. Повеќето од нас не знаат ни бушон од лежиште да сменат, а не па да знаат да направат компјутер. Луѓето, во множина, би требало да ги опфати сите, генерално, и јас сметам дека тие денес се поглупави токму заради тоа, дека би умреле ако на упатствата за апаратите не им пишува реченици од типот “Не ја употребувајте пеглата на себе“.
Napisi be, koj ti zabranuva..... samo sto, ne diskutirame za idninata tuku za minatoto.Плус на ова твоето јас можам да напишам некаде во 2094 година...
Имало пред 100 години телепортер? Немало.
Имало пред 100 години имиџмејкер? Немало.
Имало пред 100 години Реаниматор? Немало...
A pa vo antikata kolku site poedinci se interesirale za site raboti kako funkcioniraat? Site bile filozofi, site mudruvale za astronomija, fizika, matematika....?И ти ќе ми речеш сега, па тоа е само доказ дека луѓето секој ден стануваат попаметни. Не, не стануваат, само стануваат по глупави зашто не ги интересира како работите функционираат, а за размислување за посуштински животни прашања да не збориме. Поединците се специјализираат за одредени области, па ти ќе знаеш да направиш машина за претворање белка во жолчка и потоа во кајгана, за некој друг само да кликне копче. По извесен период, ќе дојдеме на ова:
Малку звукот е заебан, ама ќе ме сфатиш шо сакам да кажам.
Poentata mi e deka, malku glupavo e samata tehnologija da ja pretstavuvame kako dokaz deka sme glupavi, koga taa tehnologija e otkriena i sozdadena od nas ( ili pak od odreden broj ludaci megju nas lugjeto ).