Дали лажат децата?

FrEaKy GiRL

...FaLLeN AnGeL...
Член од
20 јули 2007
Мислења
623
Поени од реакции
28
Jas mislam da,i ne treba nikoj pat da gi slusate oni sto kazuvat bidejki mnogu lazat. Jas na deca ne veruvam.
Демек возрасните секогаш ја кажуваат вистината? Додека се мали, до 4-5 години нема поискрени суштества од нив. Зашто не се способни да излажат. А потоа веројатно не учат сами од себе да лажат. Ги гледаат возрасните што прават, и нив ги копираат, зашто тие им се првите учители во животот. Но тоа не значи дека тие не се способни да ја кажат вистината, па никогаш да не им се верува. Дете, како дете, лаже најчесто по дома зашто се плаши да не му викаат. И возрасните лажат. Сите кога ќе видиме, ја избегнуваат вистината, без разлика каква и да е!

Член од
18 август 2008
Мислења
156
Поени од реакции
14
Дали лажеле децата?.....ма како да не лажат....педагошки гледано ..па и психолошки треба да лажат!
Ако видите некое дете седнато само....на страна...и ја кажува секогаш вистината.....со тоа дете нешто не е во ред!
Лажат или ја зборуваат вистината.....бидејќи децата ќе го воспримат и ќе го вреднуваат она најубавото....највозвишеното...или она најболното....и сами даваат свој печат на нивното делување.
А кој ќе им го даде тоа?....ние...возрасните.
Но дали секогаш умееме да ги третираме децата на начин на кој што тие го заслужуваат тоа? НЕ ...тие заслужуваат многу повеќе. Детето не е способно да возврати на навреда.....како нас....возрасните....злобните.....зло за зло!

Ајде да им го посветиме овој век на децата...верувајте тоа е најмалку што можиме да направиме за нив....сетете се само на нивните мали...и невини очиња!....колку пораки можете да прочитате од нив???

Член од
11 октомври 2008
Мислења
1.258
Поени од реакции
101
Jaс брат мми секогаш го обвинував како мало дете:kesa:

IvicaPunK

Старо нов член
Член од
17 јануари 2008
Мислења
1.084
Поени од реакции
85
15 години имам, се разбира дете сум и признавам знам да подлажнам.. Но доброто е што само моите ги лажам..
Моите : Фати книга !
Јас : на памет знам све.

или

се враќам пијан дома

Моите : Колку испи ?
Јас : Едно пиво..

Пријатели не се сеќавам да сум ги излажал, а и да ми се испуштило, сигурно било на шала :)

Kajgana Shop

На врв Bottom