My point exactly. Ондак не и пресудувај на цела раса. Осуди ги неодговорните сопственици.
п.с. Нешто што во задњо време мене ми привлече внимание, некако тие неодговорните се подизгубуваат или можда само не се изложуваат во јавност, не знам што е поточно. Имав многу лош сусрет баш со таков одвратен и неодговорен сопственик од женскава популација, за чудо не шеташе пит, туку мелезак од мал раст, нормално без ремче. Ја искачам да го помочам песов, нормално позади контењери за да не смета на никој, песов си брка работа и од нигде никаде се убацуе кучево ја каса за бут веднаш до опаш, ја раскрвари матер и еба, оваа мутљак го гледа мало и неќе да врати а и да сакаше, маска имаше на неа... кога сум почнала да се дерам, онака цела населба да ме чуе, едно 20-30 сочни пцовки, па на крај испадна ситуација, ја сум била ненормална што сум го шетала кучето врзано и со маска... и викам, мори гуско една, да ми беше пуштено кучево, а ако не го тргнеш лингуров твој за 2 секунди ќе го пуштам, ти немаше куче да имаш... аааа ми вика, не можеш ти твоето да го пушташ, агресивно е
леле, леле, кое куче нападна мори кокошко една искубана? Кое? Собреси си го зашто после крваво ќе си го собираш... и тап да видиш, од наредниот ден, и ремче и маска... онака културно можело... нормално, ветеринаров ми наплати за двата конци на гзов на песов мој, а госпожата .. место извини да рече или било што нормален човек би направил... она ненормална ме напраи... Чудесна Македонија, нели?
--- надополнето: 3 септември 2013 во 10:38 ---
Тоа сакам и ја да го кажам, само ти се избаци со кавага, али како и да е. Какво ќе дозволиш да биде, такво и ќе биде. Мојот ротвајлер е поголем од 2 питови заедно. Соголемината доаѓа и моќноста на кучето, што реално нејзе би ја ставила во категорија- машина за убивање. Додека пак, реалноста покажува нешто сосема друго, она е таа што секојдневно е бебиситер на внуците мои, повнимателна е со нив одколку ја. Однесувањето на кучето од било која раса и големина зависи од не/луѓето.
Себеси можам да си се наречам љубител, не само на кучиња, туку на цел животински свет, али ретко кога можеш да ме видиш да му пристапам на некое куче со сопственик, баш поради горенаведениве причини, што не се однесува на скитниците.