И тогаш Лазар ми рече: измислете ја љубовта за да ги сексаме скоевките без пари...DuFFy напиша:За да има вечна љубов треба вечен живот, а вечен живот нема....така да љубовта може да трабе само еден дел од вечноста т.е. еден цел живот
Da, no neli supata ako ja podgrevas ke bide sekogas topla. A ako eden den ti se zdosadi da jades supa, ke ti stane ednolicno nesto, togas i za toa imame care.... postojat razlicni zacini, razlicni fidinja sto sekogas supata ke ja pravat poinakv i poinakvaSCORPIO__20 напиша:sve sto ima svoj pocetok ima i svoj kraj taka da ljubovta ne e vecna
ljubovta e kako supa : prvata lazica e najtopla a poslednata e najladna
Па тоа е така направено за ние да си замислиме што би се десило ако не завршеше така... Според мене хепи-енд+среќно и долго си живееја**The Beauty** напиша:Вечна љубов мегу двајца партнери мислам дека не постои, првите неколку години е страст, љубов и се... Но понатаму(брак) мислам дека се е компромис, разбирање, заеднички цели, навика итн....
А примери како Ромео и Јулија ми се ептен клише, ко прво они биле млади и заљубени, биле во врска. Не се знае што би се случило да не завршиле така трагично...