Од каде ти таа дезинформација дека ништо не е вечно? Сакаш да кажеш дека во тебе нема личност (душа) туку ти си само предмет (тело)?TWEETY*** напиша:Veruvam mnogu vo ljubovta megutoa ne mmozam da kazam deka postoi vecna da ljubov kako prvo od pricina sto nikoj i nisto ne e vecno megutoa nikogas ne se znae
Добро дај бе не ме нервирајте! „Јас така мислам ама може грешам.“ У принцип мразам слаби и неодлучни ставови! Иначе, ич не се согласувам со тебе али тоа е друга ствар!Wuppy напиша:Ko шо вика IVA_SKORPIJA ништо не е вечно па така да и љубовта незнам може грешам ама ја така мислам
Ne se somnevam veruvam vo Bog i veruvam deka e vecen.A i ljubovta koja e cuvstvuvam ne e samo edna golema laga naprotiv taa e najubavata vistina sto mi se ima sluceno.Sepak ne veruvam deka ljubovta e vecna, so mojata smrt ljubovta koja jas sum ja cuvstvuvala umira zedno so mene .Моето_е_поголемо напиша:Од каде ти таа дезинформација дека ништо не е вечно? Сакаш да кажеш дека во тебе нема личност (душа) туку ти си само предмет (тело)?
За да веруваш во нешто треба да го познаваш. Штом не можеш да кажеш дали љубовта е вечна значи дека љубовта што (не)ја познаваш е само една голема лага.
п.с. Бог е љубов. Се сомневаш во Него дека е вечен?