Дали знаете што значи вашето име?

GavolRulz

hippopotomonstrosesquipedaliophobia
Член од
23 март 2008
Мислења
12.715
Поени од реакции
11.554
Ако може некој да најде за мене, неможев јас да најдам.
Инаку се викам Александар. :)

Hellz Guardian

We do what we want
Член од
2 февруари 2008
Мислења
7.082
Поени од реакции
1.641
Ако може некој да најде за мене, неможев јас да најдам.
Инаку се викам Александар. :)
Ти си Protector of Man Kind и ти потекнува од ГРЦИЈА!:nesvest:

А за мене според маслиновото дрво и е латинско.

Член од
21 декември 2008
Мислења
213
Поени од реакции
15
Михаило - (евр. מיכאל, Мијхаел) - машко библиско име. Постои и женска варијанта кај некои народи. Михаило значи "Кој е како Бог". Носителот на името не се изедначува со Бог, туку Бог поставува прашање : "Кој е како Бог"? со што следи адекватен одговор : "никој не е како Бог"..така да Михаило е носител на Божјата слава, Божји гласник, а најдобар пример за тоа дава архангел Михаило..

македонски, српски: Михаило, Михајло, грчки: Μιχάλης, белоруски: Міхал, германски: Michael, англиски: Michael, фински: Mikka, француски: Michel, италијански: Michele, унгарски: Mihály, украински: Михајло, шкотски: Micheal, шпански, португалски: Miguel, каталонски: Miquel, баскијски: Mikel, романски: Mihai, руски: Михаил, шведски: Mikael, норвешки: Mikkel, Mikael, полски: Michal, чешки: Mich(a)el

Јаковача

носител на божјата слава... јас?... доообро.
А баш би сакал уникатно име со некое забегано значење.

Член од
1 ноември 2008
Мислења
7.396
Поени од реакции
1.880
абе ало Александар не е заштитник на народот туку на мажите

Член од
24 октомври 2008
Мислења
328
Поени од реакции
5
Сега ако грешам можат да ме поправат...Но твоето име има латинска основа,и означува нешто морско,а што е тоа нешто мислам дека не е одредено..Битно поврзано е со нешто за морето..Иста основа има и името Марина..Така ми има кажано професорката по латински,па ако згрешила таа,тогаш грешам и јас:smir:
Фала:helou:

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
А каде се гледа тоа, што значат имињата? Има сајт некој? Пр. Сашо не е Александар па ме интересира што значи.

LaVista

Traumatic Playground
Член од
31 јануари 2007
Мислења
4.183
Поени од реакции
958
Знае некој што значи Игор ?

Kajgana Shop

На врв Bottom