Ако некој ти довери тајна, тоа значи дека има доверба и верува во тебе. И не очекува да ја кажеш на други без негова дозвола.
Мене искрено ми е драго кога ми доверуваат тајни, тоа значи ме сметаат за блиска и доверлива личност. И затоа никогаш не ги издавам. :wink:
Само многу се изреволтирав вчера...т.е. една другарка многу ме разочара. И кажав многу битна работа и ја доверив само на неа, никој друг не знаеше... И бев сигурна дека нема да каже на никој, бидејќи добро е девојчето...
Од при крај на школска година, цело време нешто крие со еден другар од класот, а он и се заканува дека ќе каже...и јас ја прашувам што е работата, што треба да каже и она на тоа цело време ми одвраќаше :ништо, само така се зеза. А ја видов дека беше во паника и знаев дека криеше нешто, а обично се си кажуваме.. Али ја оставив да видам до кога така. Заврши годината, неа никаде ја немаше. Ја викав за надвор - ме одбиваше. Помислив дека можеби за нешто ми е лута и цело време се преиспитував... И така, вчера на мсн се уклучи тој другарот и дојдовме до таа тема. И го молев цело време да ми каже што е работата и најпосле успеав. Она всушност на него му го кажала тоа што го знаевме само јас и она. Сама се издала. Не ми се веруваше, мислев дека пак ме зезаат и прашав што знае уствари и ми го потврди сомнежот... Премногу се разочарав... Веќе не можам да ја погледнам во очи. Но нема да и се налутам, не. Бидејќи сум самата крива што имам преголема доверба во луѓето. Само би и се заблагодарила што ми ги отвори очите и оваа грешка веќе нема да ми се повтори. :nenene:
:smir: