Дали жените денес се третирани како објекти?

Член од
1 декември 2011
Мислења
2.680
Поени од реакции
3.053
Иначе ја на пример коа излегувам по тренерки и апостолки, одма некој рандом минувач ме запира и ми вика да му ја објаснам теоријата на релативитет. Оти знаеш како викаат, алиштата ја прават интелигенцијата, или така нешто. Не е докажано, но се смета дека жените во бурка имаат надпросечна интелигенција, одговорни се за сите терористички операции и како да ги обвинат сопрузите за тоа.
Poentata mi bila:

Idi dokazi mu go toa (sto go zbori Crazy) na nekoj sto te zjapa dur odis po ulica *taka* oblecena.

Ete Darling, za tebe cel post vo edna recenica :eek:
Gledas nekade zbor *inteligencija* vo recenicava? <3

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Poentata mi bila:

Idi dokazi mu go toa (sto go zbori Crazy) na nekoj sto te zjapa dur odis po ulica *taka* oblecena.

Ete Darling, za tebe cel post vo edna recenica :eek:
Gledas nekade zbor *inteligencija* vo recenicava? <3
Па и ние жените кога здогледуваме симпатично момче, прво викаме “еј убав е типов“, прва реакција сигурно не ни е: “еј баш ме интересира колкаво е неговото знаење за квантна физика“. :)

Тоа нема врска со тоа дали те гледа како објект или не.
Тврдам дека се зависи од тоа како ќе се поставиш со луѓето.

Член од
14 мај 2012
Мислења
542
Поени од реакции
782
Како што кажа Crazy in Love..све зависи како ке се поставиш.Ако твој речник е на повисоко ниво и не дозволуеш да те разниша било кој сигурно нема да те третирав како објект.Све е у нашу главу.
Ако сама твоја појава е нешто глупаво.Све зависи од сами нас.

Член од
1 декември 2011
Мислења
2.680
Поени од реакции
3.053
Па и ние жените кога здогледуваме симпатично момче, прво викаме “еј убав е типов“, прва реакција сигурно не ни е: “еј баш ме интересира колкаво е неговото знаење за квантна физика“. :)

Тоа нема врска со тоа дали те гледа како објект или не.
Тврдам дека се зависи од тоа како ќе се поставиш со луѓето.
Toa go zborev I jas, Darling samo probuvase interesna da bide pa I se pomesala nesto fizikata, inteligencijata I alistata.
Go naglasuvam toa deka tvojot STAV I ODNESUVANJE ne go gleda nekoj sto te zjapa po ulica. Znaci, sekad ke se najde nekoj sto ke te gleda samo kako objekt. Get it na sto sum aludirala?

Darling mnogu trudenje ne e na dobro... <3

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
Понекогаш жените ги третирам како објект, субјект, а понекогаш не.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Toa go zborev I jas, Darling samo probuvase interesna da bide pa I se pomesala nesto fizikata, inteligencijata I alistata.
Go naglasuvam toa deka tvojot STAV I ODNESUVANJE ne go gleda nekoj sto te zjapa po ulica. Znaci, sekad ke se najde nekoj sto ke te gleda samo kako objekt. Get it na sto sum aludirala?
Тој ќе ме гледа како објект, јас него воопшто нема да го гледам.
Барем јас постојам, тој (таквите мажи) не постои во моите очи.

Секакви луѓе има, и мажи и жени...
Не можеш со инка да им туриш акал во главата. :)

Член од
20 март 2012
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.366
Како тие мене, така и јас нив, со иста мерка;)
Само да видите како се скиснуваат нашиве мажишта кога ќе осетат дека ги третирате како објект и ич не ви чуе за нив...Не е сеедно;)
Секоја чест на исклучоците, од обата пола.

Член од
31 мај 2011
Мислења
2.746
Поени од реакции
1.288
не можам да третирам живо битие за објект,посебно она што е способно да манипулира со тебе кога сака и како сака

кој е уствари објектот во приказната??

B. Boop

Princ: Најозбилна...
Член од
19 мај 2006
Мислења
1.302
Поени од реакции
263
Ако поразговараш со некоја повозрасна или стара жена за тоа како они биле третирани и ако имаш два грама мозок, ќе си речеш: фала богу што не сум живеела во тоа време, време кога воопшто не им ни паѓало на памет да се запрашаат како биле третирани.
Жена сум, ама морам да признаам дека како поминува времето така ние жените од дозволени задоволства - збеснуваме, така што во блиска иднина ќе почнеме со прашањата од типот: "Колку проценти сум третирана како кралица, колку како субјект, колку како...", "Од кого сум најтретирана како..." и останати непотребни вложувања на енергија, кои ако се пренасочат кон нешто попродуктивно за делување сите би биле посреќни и позадоволни од взаемниот однос.
Постот ми е грубо генарализирање, симнувам капа на секој исклучок.

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Мислам дека цела тема може да се сведе на една убава мисла.

Поголема навреда од тоа да ги третираш жените како сексуален објект е да не ги третираш како сексуален објект.

Член од
14 мај 2012
Мислења
542
Поени од реакции
782
Како тие мене, така и јас нив, со иста мерка;)
Само да видите како се скиснуваат нашиве мажишта кога ќе осетат дека ги третирате како објект и ич не ви чуе за нив...Не е сеедно;)
Секоја чест на исклучоците, од обата пола.
Колко е само тој болно за мушко его,нема нешто полошо ;)

Член од
14 јуни 2008
Мислења
1.369
Поени од реакции
1.075
А кога не се третирале како такви?

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Мислам дека цела тема може да се сведе на една убава мисла.

Поголема навреда од тоа да ги третираш жените како сексуален објект е да не ги третираш како сексуален објект.
Ау, да видиш колку не е поголема навреда тоа. Не сакам да ме третира така секој маж кој поради било каква друга причина седнал на иста маса со мене. Не сакам додека јас зборувам, тој да ме замислува гола, да ме мерка подоле од лицето и да си го прикрива меѓуножјето, затоа што барем од тоа би му дошло непријатно. Исто, не сакам и кога во истата ситуација тој би почнал да зборува, а муабетот цело време би го вртел во сосем спротивни насоки, докажувајќи ништо повеќе освен тоа дека е маж, без два грама памет во глава. Горна глава. Одвратно е, треба да сфатите дека е одвратно кога се лигавите каде што не ви е местото.
Жените веројатно почесто се третираат како сексуални објекти, поради наливот на таквите кои тоа го посакуваат и истото не им смета. Но поради тоа, мажите треба еднаш да се опаметат и да знаат каде и на која жена смеат така да и се понашаат. Не дека можат, но добро, мое е да се надевам дека ќе го доживееме тоа.
Crazy in Love, верувај златна дека мажите не се однесуваат секогаш соодветно на тоа како ќе им се поставиш ти. Тие се мажи, не се способни за тоа.:)

Kajgana Shop

На врв Bottom