- Член од
- 13 август 2010
- Мислења
- 956
- Поени од реакции
- 1.100
Не е можно некој да се мрази а да не ја познаваш таа личност. Луѓето многу често ги мешаат поимите омраза и антипатичност. Може да чуствуваме антипатија спрема некоја личност која не ја познаваме, едноставно да не ни се допаѓа, да е одбивна. Но и ова не е прилично точно. Еве јас на пример така без некоја посебна причина сум чуствувала антипатичност спрема некоја личност, сум сметала дека со таа личност никогаш не би имала што да разговарам и слично. Значи тоа не е мразење туку чуствување на антипатичност само. Но се случи со таа личност за која сум имала такво мислење да стапам во контакт и се покажала дека мојата проценка била погрешна. За некој кој доволно не го познаваме не треба да донесуваме предвремени заклучоци. Ние често пати самите сме во заблуда во врска со некои работи, личности..
А мразењето е сосема друга работа. Сметам дека тоа е многу силна емоција и неможе туку така да настапи. За да мраземе некоја личност како прво треба да ја познаваме, да не повредила многу и како резултат на тоа се јавува мразењето. Тоа е желбата за одмазда, желбата да се врати на зададениот удар. Луѓето многу грешат кога во секојдневната комуникација ќе речат ејј таа ама ја мразам, тоа не е мразење тоа е чуство на одбивност, антипатичност.. И сметам дека луѓето кои мразат се полни со негативна енергија и целата таа ја носочуваат кон одредена личност.
А мразењето е сосема друга работа. Сметам дека тоа е многу силна емоција и неможе туку така да настапи. За да мраземе некоја личност како прво треба да ја познаваме, да не повредила многу и како резултат на тоа се јавува мразењето. Тоа е желбата за одмазда, желбата да се врати на зададениот удар. Луѓето многу грешат кога во секојдневната комуникација ќе речат ејј таа ама ја мразам, тоа не е мразење тоа е чуство на одбивност, антипатичност.. И сметам дека луѓето кои мразат се полни со негативна енергија и целата таа ја носочуваат кон одредена личност.