Дали е можно да мразиш некого што воопшто не го познаваш?

СрбоЛегенда

Сами против свих
Член од
24 декември 2008
Мислења
2.694
Поени од реакции
123
Није да вас неволим ја вас мрзим матори ,

Можеш и те како да мразиш некој до срж без да го познаваш.

Красулка

Replay & Undo
Член од
3 јануари 2009
Мислења
1.508
Поени од реакции
1.157
Мислам дека не можеш да мразиш некој што не го познаваш лично.
Може да чувствуваш одбивност, аверзија,да не ти се допаѓа личноста или не знам што.
Ама мразење...тежок збор е.
Плус уште потежок за личност која не ја знаеш.
Обично ова настанува ако некои трети лица ти солат памет за дотичната особа или па си развиеш лоша слика за истата.
Ама сето тоа е твое субјективно видување(изградено на ваков или таков начин).
Се додека не се запознаеш не можеш да мразиш.

cokance

Затишје пред курац.
Член од
11 август 2008
Мислења
686
Поени од реакции
145
Колку луѓе толку болести, па затоа и разноразни одговори на ова прашање. Секој оној кој мрази некого а не го сретнал, немал прилика на никаков начин да го запознае и да направи муабет, да види до каде му е акалот, за мене е глуп човек. :toe:

cvetanovskiigor

›———————‹
Член од
6 мај 2009
Мислења
1.425
Поени од реакции
57
Да , можно е.
Мржњата е програма , можеш да ја стекнеш најчесто у хипнотичко стање.
Додека гледаш телевизор , најчесто.:)

--- надополнето ---

Ова се однесува на индивидуално ниво , за колективното друг пат.

Vespertine

The Ugly Duckling
Член од
22 септември 2009
Мислења
2.932
Поени од реакции
3.387
Да можно е, кога ке ми снема струја некад у сред играње игра. Незнам кој работи тамо или што работи, несакам ни да знам ама го МРАЗАМ од дното на мојата душа!

F

Frankie Yale

Гостин
Има некои луѓе што воопшто не ги познавам ама како појава ми се антипатични и неможам да ги смислам иако на мене лично ништо не ми направиле така да, да може да мразиш некого што воопшто не го познаваш...

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Има некои луѓе што воопшто не ги познавам ама како појава ми се антипатични и неможам да ги смислам иако на мене лично ништо не ми направиле така да, да може да мразиш некого што воопшто не го познаваш...
Значи антипатичност и ОМРАЗА се две различни работи. Не е исто некој да не го поднесуваш и да не сакаш да ти е во близина и да мразиш некој. Тоа се две сосема различни работи. Кога мразиш некој во исто време му посакуваш и најлоши и најзлобни работи.

F

Frankie Yale

Гостин
Значи антипатичност и ОМРАЗА се две различни работи. Не е исто некој да не го поднесуваш и да не сакаш да ти е во близина и да мразиш некој. Тоа се две сосема различни работи. Кога мразиш некој во исто време му посакуваш и најлоши и најзлобни работи.
Па ваљда он спаѓа во таа категорија, поскаувам кола да го лупне за да неморам повеќе да му ја гледам грдата фаца во школо...

Член од
24 септември 2010
Мислења
8
Поени од реакции
0
можно е зашто да не е едноставно неможеш да го поднесеш да го гледаш одвртен ти е ма да не постои некоја посебна причина ама ете можно е

shema77

Borriello
Член од
30 јули 2009
Мислења
432
Поени од реакции
7
Нема смисла ова...не може да го мразиш,може само онака да ти е антипатичен...

Член од
17 март 2009
Мислења
194
Поени од реакции
22
Moze i toa da se desi.Mislam deka proizleguva toa od samite nas bidejki sme polni so predrasudi kon drugite pa zatoa na prv pogled mozeme da kazeme Ej kolku go/ja mrazam....Koga ke se resime samite so sebesi i da se prifatime sebesi moze togas nema da gi osuduvame i da mrazime nekogo bez dovolno da go poznavame.
Ako znaeme nekoja licnost sto e etiketirana (bez razlika dali pozotivno ili negativno)sudime odma bez da ja poznavame dovolno,i toa poradi sto?poradi nekoja etiketa koja e stavena na nekoj/a....

Мортидо

занаетчија дете
Член од
15 февруари 2009
Мислења
1.874
Поени од реакции
1.089
Ако не го познаваш лично или како?Можно е,како да не е.Рецимо политичарите,колкумина ги мразат иако мразачите не се познаваат лично со нив.А какво фајде па ако мразиме некого?...Колкумина само Велија го мразат...:pos2:

Bum[B]lEbEE

sibirec
Член од
19 ноември 2010
Мислења
49
Поени од реакции
1
Абе не мора да го познаваш лично за да го мразиш.. можда сум го видел на нет или на вести како прави нешто или сл. и не ти се свиѓа и го мрзиш секој си има свои причини :toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom