Дали е исто кога изневерува машко, и кога изневерува девојка?

dacimf

безобразен
Член од
16 ноември 2009
Мислења
60
Поени од реакции
7
Ја во ниеден муабет не спомнав дека љубовта е дел од сексот али ај нема везе :) полесно е да обвиниш друг дека не знај да чита него да пробаш да го разбериш тоа што тој го пишал. :)

Ѕвер... те разбрав убаво... сеа ми е појасно и полесно ќе спијам вечер и многу сум среќен :)

Јао човече ти колку љубов имаш за давање... секоја чест не ми личиш на таков... :) Здрави и живи ако имаш деца некој ден со некоја од твоите фиктивни жени или девојки пробај да му објасниш кој му е мајка а кој татко... оти ваљда ќе сака да знае :pos2: Секоја чест шо би дозволил да ти ја плеска друг девојката... треба муда за тоа не велам не... Али покрај вакви размислувања ко твоите, си се гордеам со мојата себична љубов! поздрав :)

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
ММЕ koj prv pocna!

Адуш, ок, јасно, нетот не е мерило, не барав и сурфкав на Вики, ами на асли социолошки учењаци, саглам даскали, аналитичари, на нет страните на универзитети кои се занимаваат со таа проблематика.

И вред, довербата е доблест. не е прекршување на таа доверба доколку се има отворен и човечки однос.

И секое грнче капаче, нели.

Јас можам, тие кои можам, исто така можат.

Разбираш ле мор чупе прекрасно и препаметно?

Јасно, ако има зад грб нешта, тоа е нељубов, тогаш, да, тоа е невредно, не чини.

Но, јас цело време говорам за неизмерна љубов, а кога има таква љубов, нема невредни работи, нема недоверија.

П.С. Не ми спомињај Комаја, молим те, еднаш им улетав и каков ќотек им турив (со упте тројца дургари), а бе ремет беше, маање дур не држеа раце и нозе.
Не дека се полигамични и вотнот, ами дека накурац ми идеа со рекламите и подведувањето и заведувањето мали девојчиња, кои потоа, ако посакаа да напуштат беа уценувани и малтретирани.
О, како ненормално ги ребревме, крај.
Кога некој пар свинга, кога имаат "отворена врска" каде што постои договор да бидат и со други партнери, кога има полигамија или шо и да е од тие "групни активности" НЕ викаме дека е изневерување.

Изневерување е кога едниот партнер очекува и мисли дека имате моногамна врска, а ти тоа го прекршуваш.
Или го лажеш дека сакаш и дека дефакто си само со него, а уствари имаш уше еден/двајца/тројца плус за "сакање".
Истово, како сакаш врти го, не е и не може да биде љубов и доблест.

Значи, се дур искрено се договараш со партнерот, т.е го известуваш, срце сега ќе ширам љубов, т.е ќе имам секс со пола град цмок, не ме чекај вечер и партнерот е као, добро маче, добар секс па се глеаме. не заборавај да го фрлиш ѓубрето на искачање не изневеруваш него имате договор (мада практично е покажано дека такви "договори" не опстојуваат на долги стази, него на некој му пукнува филм и не може да толерира "љубов без граници" па не баш убави ствари резултираат).

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Gordej se vozgordeaniku!
Jas sum samo eden obicen Seraf! Sto znam jas
za ljubov i sebicnost!

Moite deca se najsakani deca na svetot! Ljubovta ja zneat od Silata, od mene, od siot univerzum! Kako i moite ljubeni sodruski!

We clear?

Ada, ne se razbirame, we're talking apples and oranges here ocigledno i usislusno!

Btw, mrzam da frlam gjubre, ama super gotvam i peram sadovi! :)

Higher or just different plane of existence!

Serafim ne moze da ne sakaat, ljubat postojano, a Serafim sme, da
se razbereme!

Nikoj ne podveduva swing, poligamy itn vo diskusija!

I pak se se vrti okolu brembanje, benganje, sex i samo sex bez posirok opseg na toa sto Ljubovta e i pretstavuva!

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Ок, Графилд за шо збориш онда?

Да упростиме скроз за да се разбереме бар малку...Рецимо, имам јас дечко и му викам мацо, једини си и најбољи си, нема никој друг ко тебе...а, после истото им го викам на уше двајца, за кои дечко ми не знае.
Ете, такво нешо е изневерување и такво нешто де факто не може да биде љубов, туку баш спротивно.

Ти на шо мислиш? (ако сакаш и нацртај)

П.С
Партнерска љубов по правило претпоставува секс.
Однос меѓу машко и женско кај што постои љубов, без телесна страст, односно без потреба за секс, другарство се вика.
Затоа не треба да те чуди што сексот се вметнува во дискусијата. Сексот обично е и мерило за изневерување, пошо е очигледен чин (емоциите на партнерот, не секогаш може да ги видиш, односно да ги знаеш...па така не викаме дека некој изварал некого затоа што во мислите сакал друг/а, него затоа шо имал секс со друг/а)

bounty_hunter

Фатенко
Член од
13 октомври 2009
Мислења
1.268
Поени од реакции
322
Гарфилд мисли на љубов кон 2-3 жени, на кои им има кажано однапред дека сака повеќе жени на еден ист начин, дека е способен да сака и дека не се обврзани истите тие да го сакаат само него. Дека љубовта е несебична, нели љубовта беше без граници?

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Moment of truth!
"ne znae"!

Kazi mu!

Open & honest muabet!

Samata neverae vo sopstvenoto srce, kriejki prvin i samo sebe, svojata ljubov ja gazis, unizuvas i ja pravis neljubov poradi inicijalnata neiskrenost!

Ili ke go sakas i tajna pred nego/niv kje nemas ili nema da go sakas i samata ke si bides neverna poradi lagata vo sebe i za sebe!

Onie koi gi sakame so niv tajni nemame, a celosna ljubov e koga e neizmerna i vzaemna, znaci ili iskreno, obajcatA ili nema ljubov vistinska!

Slicno so slicno si prilega ili Asinus asinum cupit!

Dal se razbravme nebesna sinevino?

Гарфилд мисли на љубов кон 2-3 жени, на кои им има кажано однапред дека сака повеќе жени на еден ист начин, дека е способен да сака и дека не се обврзани истите тие да го сакаат само него. Дека љубовта е несебична, нели љубовта беше без граници?

Ko sto imase na bugarskine koka koli na kapaceto: vizh kapachkata!

Taka i tuka, jasno de Bounty, jasno!

No, i tie se takvi, sme si se nasle, e sea, ednata samo ima uste eden, sezonski :) radi strast ili sto ti znam, drugite ne, zasega, neli! No, ne mi preci da imaat i pojke!
Tvrdat deka sme si dovolni i vaka!

Bemga, serafimska rabota!

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Oнда она што ти Гарфилд го збориш, не е изневерување.
А, јас првично на темава реплицирав за изневерување, не за "open relationship" моментот кој ти го имаш во предвид.

bounty_hunter

Фатенко
Член од
13 октомври 2009
Мислења
1.268
Поени од реакции
322
Па тоа и се труди да го објасни цело време, дека границите за тоа до каде може да одиме се поставени од самите нас, од општеството, дека љубовта е ограничена. А, тој може и истото го прави, љуби или мрази неизмерно се околу него, го љуби животот со сите убави работи кои му се дадени да ги прави, неограничено........флај. Ретко кој го може тоа.

O

Out Boy

Гостин
Изневерување е кога едниот партнер очекува и мисли дека имате моногамна врска, а ти тоа го прекршуваш.
Или го лажеш дека сакаш и дека дефакто си само со него, а уствари имаш уше еден/двајца/тројца плус за "сакање".

Значи, се дур искрено се договараш со партнерот, т.е го известуваш, срце сега ќе ширам љубов, т.е ќе имам секс со пола град цмок, не ме чекај вечер и партнерот е као, добро маче, добар секс па се глеаме. не заборавај да го фрлиш ѓубрето на искачање не изневеруваш него имате договор (мада практично е покажано дека такви "договори" не опстојуваат на долги стази, него на некој му пукнува филм и не може да толерира "љубов без граници" па не баш убави ствари резултираат).
Еве дефиниција која ја објаснува состојбата: ПАРТНЕРОТ МИСЛИ, ОЧЕКУВА, РАЗБРАЛ ОД ДРУГИОТ дека освен него, нема друг!

А ова закосеното е тоа што го кажува Garfield, така испаѓа, само што тука нема ИЗНЕВЕРУВАЊЕ.

И тоа колку е распространета ваквата “љубов“ се гледа по тоа што ја шират некои сомнителни секти.

Едноставно не е природно. Ја не сум видел меѓу животните, алфа-мажјакот да ја дели женката со глутницата. Во инстинктите е истата да се заштитува од останатите, што кај човекот кулминирало со целосна посветеност, како единствена форма на вистинска љубов.

А ако некој се ДОГОВОРИЛ дека врската ќе биде отворена, тогаш нема неверство.

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Па тоа и се труди да го објасни цело време, дека границите за тоа до каде може да одиме се поставени од самите нас, од општеството, дека љубовта е ограничена. А, тој може и истото го прави, љуби или мрази неизмерно се околу него, го љуби животот со сите убави работи кои му се дадени да ги прави, неограничено........флај. Ретко кој го може тоа.
Aх, апсолутно романтично

Она што сега ти го споменуваш е комплексна тематика која немам желба тука да ја разглабам.
Само ќе речам, повторно...Сите продуховени луѓе, луѓе кои покажале дека умеат да љубат безгранично се и сешто, односно кои ги имаат напуштено стегите на егото, живеат во целибат (и сега тука доаѓа делот кај шо треба да се елаборира зошто и како, но немам желба).
Другите, завршуваат во Комаја.

bounty_hunter

Фатенко
Член од
13 октомври 2009
Мислења
1.268
Поени од реакции
322
Aх, апсолутно романтично

Она што сега ти го споменуваш е комплексна тематика која немам желба тука да ја разглабам.
Само ќе речам, повторно...Сите продуховени луѓе, луѓе кои покажале дека умеат да љубат безгранично се и сешто, односно кои ги имаат напуштено стегите на егото, живеат во целибат (и сега тука доаѓа делот кај шо треба да се елаборира зошто и како, но немам желба).
Другите, завршуваат во Комаја.
Не се разбирам од таа покомплексна тематика, ако си живеат во целибат, пак нивна работа.
Јас под љубов подразбирам сакање на само една, онаа на која што ќе и го посветам целото внимание и време, себично одвоена љубов само за една личност. Не сум способен да сакам повеќе жени на ист начин, со ист интензитет, а и не сакам некоја која ќе се реди со сите. Ја сакам само за себе, затоа и не би простил изневерување, граница има тука...и то е.

O

Out Boy

Гостин
Па тоа и се труди да го објасни цело време, дека границите за тоа до каде може да одиме се поставени од самите нас, од општеството, дека љубовта е ограничена...
Граница до каде може да љуби има поставено тој кој целата своја љубов не ја дава на еден, туку ја споделува со повеќемина.

На секој по малку, наместо на еден се’.
За да биде поразновиден сексот.

ada

Модератор! ок?
Член од
21 август 2006
Мислења
5.706
Поени од реакции
566
Не се разбирам од таа покомплексна тематика, ако си живеат во целибат, пак нивна работа.
Јас под љубов подразбирам сакање на само една, онаа на која што ќе и го посветам целото внимание и време, себично одвоена љубов само за една личност. Не сум способен да сакам повеќе жени на ист начин, со ист интензитет, а и не сакам некоја која ќе се реди со сите. Ја сакам само за себе, затоа и не би простил изневерување, граница има тука...и то е.
Ни јас особено не се разбирам од таа тематика, но отприлика можам да претпоставам зошто живеат во целибат и зошто се појавуваат девијации ко Комаја.
Воедно, и јас подразбирам само една особа кога зборам за партнерска љубов и вљубување и не би толерирала кога збирот на личности во односот би надминал 2-ца.

Но, не разбирам како однеднаш сакањето една личност и очекувањето таа да те сака само тебе е израз на себичност и затуцаност (ко што во некои претходни постови се алудираше)

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Jok, jas ne sum vo Komaja! Nit ke bidam!

Outboy, a alfa mazjakot gi bembaci i drugite mazjaci vo glutnicata?

Adush, rekov, apples and oranges, vide!

Nejse, zosto sea povtorno go voveduvas seksot kako najprimaren i edinstven!?
Da, golem del pripagja na seksot, no ne se!
Otvorte oko i zagledajte naokolu! Ne e se tolku komplicirano!

Znaci, da, ako ima lazenje, ima nevernostija, no prvicno kon samiot
sebe, a potoa kon partnerot!

Pri neizmerna ljubov nema laznotii i mamenja i krienja!
Se e in the open!
Ili ne e ljubov!

Dal
se
razbirame vaka?

Ili ljubis i ne kries, lazes, itn ili ne ljubis ami
se
zalazuvas deka ljubis!

bounty_hunter

Фатенко
Член од
13 октомври 2009
Мислења
1.268
Поени од реакции
322
Ни јас особено не се разбирам од таа тематика, но отприлика можам да претпоставам зошто живеат во целибат и зошто се појавуваат девијации ко Комаја.
Воедно, и јас подразбирам само една особа кога зборам за партнерска љубов и вљубување и не би толерирала кога збирот на личности во односот би надминал 2-ца.

Но, не разбирам како однеднаш сакањето една личност и очекувањето таа да те сака само тебе е израз на себичност и затуцаност (ко што во некои претходни постови се алудираше)
Не можеш да знаеш во кого ќе се вљубиш и кого ќе љубиш. Имаш еден таков, обврзани сте на неизмерна љубов само помеѓу вас двајца. Со тек на време, ние луѓево се менуваме, не знаеш што ќе има утре, не знаеш до кога ќе бидеш способен да љубиш, дали ќе се вљубиш во некој друг. Ако почнеш да љубиш некој друг, или повеќе други, постапуваш егоистички и го повредуваш онај другиот со кој си се обврзал на љубов.

Kajgana Shop

На врв Bottom