Зависи што подразбираш под добро...старите,библијата,и сличните на нејзе не учат дека треба да сме целиот живот поштени,да живееме скромно,да не правиме зло,да не мислиме лошо...ама,не е се така како што е на хартија...порано се почитувале таквите,и не биле до толку,да речам дискриминирани од останатите...денес,сите се ложат на оние со мерцедеси,куќи,ланци,кои се најмалку заработени поштено,без направено зло...сврти се околу тебе,види што се дешава,размисли за тоа дали постои Оној кој ќе ти суди,заклучи сам/а дали вреди да бидеш добар..почитувај ги тие што тебе те почитуваат,сакај ги оние кои те сакаат,и направи се да имаш подобар економски живот,дали на овој или оној начин..бидејќи денес,а и уште долго тоа ќе биде на првото место за се,од идење на утакмица,до жена.Нема таков/а што кога ќе види некој кој го знае од негова возраст,кој бил дебил и немал ни 2 проценти памет а вози мерцедес,околу него све најаки девојчиња кои во средно збореле дека е сељак и дека џабе му се парите,на кои тој дркал во тоа време,а јавна тајна било од каде тие пари,а тој вози некоја крнтија од која од сите страни дува ветер,нема таков што нема да зажали за тоа што го има тој,но сепак ќе ги лаже останатите со тоа ,добро,јас бев добар во животот,он правеше лоши дела,ќе му се врати тоа...тука е иронијата,на таквите ретко им враќа животот,а на добрите,уште поретко им го дава тоа што им треба...па така се тешат самите,он ќе иде во пеколот,јас во рајот...тоа е измислица за да има џинови и џуџиња,џиновите се смеат на наивноста на џуџињата,а тие пак слепо веруваат во тоа...мое мислење,немора да е точно,сепак секој сам треба да ги постави границите помеѓу добриот и лошиот човек.