И од мое искуство, лошо е тоа кога трпиш, попушташ, и на крај ги збираш сите свои фрустрации на куп (вклучувајќи ги и оние кои немаат врска со дотичната личност) и, се во неа. Затоа треба да се биде добар, не попустлив, само тој збор добар и мене повеќе ми влече на нешто слабо, попустливо, лабилно, отколку на силно, енергично, некополебливо добро.^^Агресивна не! Ама сум се нашла во ситуација да се изнадерам на накој зашто не ми бил денот и да тогаш можеби тој не бил крив колку што јас сум го кривела....знам, ама јас сум личност која плеска се во лице и сакам да бидам искрена кон моите блиски....
И да секој прави грешки па луѓе сме...
Некаде помага тоа бре кога трпиш и попушташ, оставаш на будалата. Тука излегува "'попаметниот попушта"'. Нема фајда од карење и докажување на празна глава. Џабе ако му го правиш најдоброто кога ке гледа да те искористи. Џабе кога му помагаш , тој пак мисли лошо нешто за тебе. Ти си мислиш дека му помогна и чекаш нешто од во некој друг случај да ти помогне ама ке дочекаш. Не зборувам стрикно за тебе туку општо така е.И од мое искуство, лошо е тоа кога трпиш, попушташ, и на крај ги збираш сите свои фрустрации на куп (вклучувајќи ги и оние кои немаат врска со дотичната личност) и, се во неа. Затоа треба да се биде добар, не попустлив, само тој збор добар и мене повеќе ми влече на нешто слабо, попустливо, лабилно, отколку на силно, енергично, некополебливо добро.
Е тоа да бидеш добар нема дефиниција .Читнав низ темава и се изненедив колку добри луѓе има во државава, просто да не веруваш.
Шала на страна. Добар е ралативен поим, нешто што за некој ќе направам добро за друг е лошо. На пример она што го правел Хитлер мислел дека е добро исто така и она што Стлин го правел мислел дека е добро, а денес поголемиот дел од луѓето нив ги сметаат за едни од најголемите тирани во историјата на човештвото. Исто така и поголемиот дел од народов смета дека Груевски е добар, но гледам дека низ државава сеуште има луѓе што штрајкуваат, голем број обесправени луѓе итн. Се обложувам дека ако сите луѓе на земјава (без искучок) ги прашате дали се сметаат себе си за добри над 90% ќе одговорат "да", но во светот повторно ќе се случуваат лоши работи кои што ќе бидат предизвикани од луѓето. Понекогаш да направиш добра работа и да направиш лоша работа е сосем исто, но зависи од кој агол ја гледаш целата работа.
И за крај некој нека ми дефинира што значи да се биде добар.
Знаеш, попустливоста мене ме асоцира на несигурност, иако не сакаш сепак ги ставаш желбите на другите на прво место...И од мое искуство, лошо е тоа кога трпиш, попушташ, и на крај ги збираш сите свои фрустрации на куп (вклучувајќи ги и оние кои немаат врска со дотичната личност) и, се во неа. Затоа треба да се биде добар, не попустлив, само тој збор добар и мене повеќе ми влече на нешто слабо, попустливо, лабилно, отколку на силно, енергично, некополебливо добро.
За жал така е секогаш,додека имаат корист од тебе со тебе се а подоцна кој те познава...Сум гледала да погодам на оние кои ми значеле ама јас не добив ни едно благодарам.Ја злоупотребуваат добрината,не знаат да ценат добро.Не за џабе велат кога направиш добро дело сите те забораваат а кога сториш некоја грешка сите те паметат.Од лично искуство...сум паѓала во депресии затоа што колку и да се трудиш да им помогнеш на другите тие тоа го злоупотребуваат, и секогаш ти приоѓаат за некоја потреба или услуга и пак недоволно го почитуваат тоа...Се додека им угодуваш тука си-постоиш....
точно така...За жал така е секогаш,додека имаат корист од тебе со тебе се а подоцна кој те познава...Сум гледала да погодам на оние кои ми значеле ама јас не добив ни едно благодарам.Ја злоупотребуваат добрината,не знаат да ценат добро.Не за џабе велат кога направиш добро дело сите те забораваат а кога сториш некоја грешка сите те паметат.