Од друга страна пак мислам дека Blizzard направи мала збунка со експанзиите, требаше WOTLK да дојде пред TBC, зашто реално да збориме Scourge е далеку послаба од Burning Crusade, на крају краева Burning Crusade ја создаде Scourge за да дејствува на Azeroth, плус ако добро се размисли, undead vs demons, like undead stand no chance. Друга огромна глупост беше што blood elves преминаа на страната на Horde. До вчера крвните непријатели станаа најдобри другари? Oh please. Troll-овите и elves очи нејќеа да си видат до вчера и сега нагло се заедно, ист ми нема логика и што Forsaken се во Horde, тука Blizzard има баеѓи измешано работи во својата сопствена приказна.
Приказната си е арна, само што е малку комплицирана што дури и Blizzard веќе неможеле да ја следат асално. Микс на интереси, многу фацки сакаат да владеат со светот, а ако неможат се придружуваат на некој сосема трет т.е. на некој што бил најгласен дека ќе го освои. На нашки кажано, абе незнаеш кој кого ебаа веќе! Редоследот на експанзиите си е арен, али треба мали измени. Е сеа, дали Undead биле појаки од Burning Legion или обратно, сосем нерелевантно. Они секако си се јаки и како такви од секогаш биле закана, само немале ја немале најбитната алка - водач во дадениот момент.
Премногу долг период помина откако последен пат ја играв Warcraft, така да ако утнам нешто, сум подзаборавил... Порано премногу читав за тоа, сега ме гази времето по малку и не сум у тек. А и не ми се чита бе!
Е сеа, битна ствар што те буни е зашо BElves, Forsaken и остали се у Хорда. Најкратко објаснение можеш да најдеш у втората реченица од постов, а ако си за мои квази тези читај даље. Forsaken ти се у Хорда ради одмазда и само ради одмазда. Ваљда си упознаен, Артас има извршено масакр на High Elves, па пошто Силвана (
сликица за боље ефекат) ти е доста паметна цура, собрала багра од Undead (да не разглабам зошто Силвана собира Undead а не елфови, накратко, и нејзе ја претвараат у Undead, Артас таа работа чинам), за да се одмаздат. Најбитното уствари, зашо се придржуваат на Хордата а не остануваат самостојни е ради тоа што ко што напоменав цурава е паметна и како таква има влијание врз многу водачи на Хордата. Тие се свесни дека им треба нејзина помош, а од друга страна оваа полека мора да си ја јача расата и да крчка некое планче за одмазда.
Троловите ти се закон. Ако играш трол у WoW, that is a very good choice man! Но, закон ко закон, мора да има дупки. Ова ти се некогаш најјаката раса видена у цел свет, па сите се здружиле да ги исчистат (како и Burning Legion и Undead). Е во таа цела чистка, а и пред тоа, пошто биле расштракани низ цел свет и тоа читај внимателно: без водач, се формирале разни племиња. Тие што си ги лупал у Stranglethorn Vale, е тие се едни од нив. Едно од овие племиња се издвојувало од останатите пошто биле далеку поразвиени и свесни дека не ја бива работава ако се сами и набрзо може да ги збришат од мапа, исто ко Forsaken, се убацуваат од страна на Хордата. Хордава прифаќа пошто овие се доста развиени на база на магии и имаш win-win ситуација опет.
Е за Blood Elves (
секси сликица за боље ефекат ,
уствари две) имаш братче да пишуваш, да се заборавиш пишувајќи и пак ништо да не напишеш у принцип. Овие потекнуваат нели од High Elves, па напад, па разединување кој преживеал у други групи и се тоа познато. Е сега у сторијава се појавува типчето што го спомна - Kael'Thas. Пошто он бил фанатик за магии, за тоа време бил у странство на учење и кога се вратил се шокирал - цел град урнатини. Барајќи одмазда, го гради градов одново, овојпат наречен Silvermoon и тргнува во поход. Ама Алијансата (дотогаш сојузници) му праи заседа, овој едвај извлекува жива глава од таму и почнува да им се курчи. Така видно накурчен, лобира кај секси Силвана која веќе оддамна била член на Хордата за и тој да влезе во неа. Ама, пошто останативе не му веруваат, имаш натегања еден куп. Елфовиве паметни, ги спраштиле троловите од Ghostlands и Silverpine Forest и тука добиле доста поени од страна на Хордата и конечно ги примаат кај нив. Ама, будалава за да си ја напраи својата раса најјака за (веќе по незнам кој пат) да се одмазди, иде у потрага по начини како следбенициве да му бидат појаки на магии и се придружува на Илидан (тука ти се дешава пресвртот зашто рациалната на белфовите им е пунење мана). За тоа време, будаливе белфови го чекаат овој да се врати ама некако нема го. Тргаат да го бараат и што да видат, пичкицава ем го баталил Илидан, ем си формирал нова багра да го доминира светот со нив. Накурчени, се враќаат дома и после праќаат херои ко мене и тебе да го скинеме..
А тежок беше мамата!
Ете, ме натера дури и да читнам нешто да се потсетам. Како се загреав, една рецензија за Илидан од 5 страни би пишал сеа, пошто јебига, најѕвер од сите е. У TBC ич нејќев да го тепам, али пусти
Warglaive of Azzinoth, чуда праеа!
ПС: Никогаш немам направено карактер од Алијанса
ППС: Гномови се најбоље раса.
Со други информации че се јавиме подоцна.
Пријатно!