Jakov, а кој инсистира на бројка и зошто ?
Ако сме граѓани на РМ, зошто е битна бројката ?
Зошто беше битна територијалната поделба ?
Зошто беше битно кон Скопје да се прикачат села од џенем ?
Зошто е битна двојазичноста ?
Зошто е битно албанското знаме ?
Бурекот е опасен ако го купуваш ноќно време во Чаир.
Na brojkite insistiraat site. BC insistira na brojkata za da ima dovolno glasovi na izbori koi ke kolaiciraat so negoviot sdsm. Toa go pravese vo 90tite koga davase drzavjanstva, toa go pravese po vojnata koga go namestija popisot pa se prifakaa site popisni obrasci duri i takvi pisuvani so moliv. Slucajno toa vreme bev vo DZS i znam kolku vreme kaj direktorot se steluvaa podatocite. Na Albancite im e bitno i si insistiraat na brojkata isto kako sto nie Makedoncite insistirame na brojki koga ke recat deka vo Bg ima 5000 a vo grcija 3000 Makedonci.
Ako sme gragani, e ama ne sme. Dobar del od ovie za koi zborime se seljaci ne se gragani.
Teritorijalnata podebla e bitna valjda za da znaat koj do kade i kolku moze da lapa za nego i negovite, a pri toa da nema mesanje vo ingerenciite. Znaes ako nema jasna podelba na opstinite moze da se zaboravi Koce i da mu zeme nesto na Idzet, a ovoj posle lut da grabe od na Koneski i se taka po red.
Bitno e da se prikacat selata za da se opravda etiketata deka Skopje sana "zbiraliste na seljacista".
Dvojazicnosta e bitna zatoa sto se trosi duplo od se: hartija, struja, mebel, kancelarii, plati, preveduvaci. Se bukvalno se. A ako se trosi duplo, nekoj nekade avtomatski i zarabotuva duplo. Koj?
Za da ne se zbunis pa da pomislis deka e nekoj tvoj, koga ke ti razmafta odma znaes deka ne e.
Vo princip ne kupuvam nisto od ramkovni dukani taka da ne znam kakov e i dali e opasen cairskiot burek. Dodeka postoi Vatasha moite 12 points goes to Vatasha Burek.
Samo ne mi bese mene poentata da teram vakov muabet prasav sto razlika prai brojkata gledam nikoj nema odgovor ali site znaat deka prai.