Gurdjieff
Bastardo dentro
- Член од
- 12 јануари 2011
- Мислења
- 3.645
- Поени од реакции
- 1.264
Ne...postojat lazni gjavoliPostojat li lazni bogovi?
Ne...postojat lazni gjavoliPostojat li lazni bogovi?
За живот вечен...Зошто бе спасение?
Да, се сеќавам и токму ради тоа сечање, ми требит спасение...Се сеќаваш ли нешто толку страшно да си направил па да те спасува некој?
.
Твоето неверување никад нема да стане вистина, туку само субјективен став, заснован на еднострана овосветовна идеолошка индоктринација...Јас лично не верувам во таква работа.
Miki...За живот вечен...
--- надополнето: 3 септември 2013 во 15:42 ---
Да, се сеќавам и токму ради тоа сечање, ми требит спасение...
--- надополнето: 3 септември 2013 во 15:43 ---
Твоето неверување никад нема да стане вистина, туку само субјективен став, заснован на еднострана овосветовна идеолошка индоктринација...
Задачата на верникот не е само да биде добра личност,меѓудругото да но НЕ Е ЕДИНСТВЕНА ЗАДАЧА.Задачата на верникот скоро во сите признаени и светски вери Христијанството,Исламот,Будизмот,Хиндузимот и така натаму Е ДА СЕ ТРУДИ ДА ЖИВЕЕ КОЛКУ ШТО Е МОЖНО ПОВЕЌЕ ВО СКЛАД СО ЗАКОНИТЕ И ПРОПИСИТЕ ПРОПИШАНИ ОД СТРАНА НА НЕГОВАТА ВЕРА ОДНОСНО БОГ ВО КОЈ ВЕРУВА,СО ЦЕЛ НЕГОВАТА ДУША ДА ОТИДЕ ВО РАЈОТ КАКО НЕГОВ СПАС. Со исклучок на Талмудот односно светата книга во Јудаизмот (верата на евреите) која повеќе пропагира зло дури и од Сатанистичката Библија,бидејќи го имам читано.И затоа никако незначи ако си верник мора да си безгрешен,тоа прво не е возможно да се постигне.Ако беше така никаде во светот ќе немаше војна,глад,сиромаштија,насилства и разни други несреќи.И како најважно што мора да сватиш,станувањето добра личност е психолошки процес исто како и станувањето лош,осамен,нежен,нервозен што значи некако во докторски смисол Градењето на индивидуалниот карактер зависи само и од индивидуата,на тоа може да делуваат разни аспекти,како религија,опшеството,состојбата во семејството,друштвото и така натаму.Според тоа религијата е само додатен фактор во тоа ГРАДЕЊЕ...
E сега .... индоктринација.За живот вечен...
--- надополнето: 3 септември 2013 во 15:42 ---
Да, се сеќавам и токму ради тоа сечање, ми требит спасение...
--- надополнето: 3 септември 2013 во 15:43 ---
Твоето неверување никад нема да стане вистина, туку само субјективен став, заснован на еднострана овосветовна идеолошка индоктринација...
Па то‘ што самиот можеш да си го направиш, никој друг не може...Мене ни Бог ни Диабло не ми можат ништо
Е тоа.......тоа е единствениот закон во универзумов.Па то‘ што самиот можеш да си го направиш, никој друг не може...
Greska.....postojat uste 95 drugi koi mora da gi postuvasЕ тоа.......тоа е единствениот закон во универзумов.
Како и да вртиш се се сведува на ова.Greska.....postojat uste 95 drugi koi mora da gi postuvas
У дума ме стави...
За да не реплицирам на повеке луге, не за друго ме мрзи .
Зошто требало се и сешто да се почитува.
za da imas akl
За да не реплицирам на повеке луге, не за друго ме мрзи .
Зошто требало се и сешто да се почитува.
Aко споредиш креатор на Хонда и креатор на светот, креаторот на Хонда е многу подобар почовечен и поуспешен. Креаторот на светот би добил отказ ако работеше во ХондаZnaci,gledajki na Bozjata kreacija,te. na sovrsenata kreacija,fakt e deka postoi i Kreator,kako sto Hondata nekoj ja kreiral. Ili ne te razbrav ubavo ?
--- надополнето: 31 август 2013 во 21:34 ---
Ke go prifati li grujo ili onoj grckiot ako ti kaze nekoj od Kur'anot koe e resenieto ?
I od kreatorot na honda ima pouspesni kreatori. I od niv ima pouspesni.... sekoj sekogo moze da nadmine,samo ne moze da se nadmine ona sto BOG go kreirea.Aко споредиш креатор на Хонда и креатор на светот, креаторот на Хонда е многу подобар почовечен и поуспешен. Креаторот на светот би добил отказ ако работеше во Хонда
Науката напредува со огромна брзина, само што тебе секојдневно ти ја полнат главата со исламистичка пропаганда, па си далеку од сите тие информации.I od kreatorot na honda ima pouspesni kreatori. I od niv ima pouspesni.... sekoj sekogo moze da nadmine,samo ne moze da se nadmine ona sto BOG go kreirea.
Neka proizvedi nekoj krv,ili voda,,,, a da ne zaboravas deka kreatorot na honda bez negoviot Kreator bi bilil edna golema 0.
Kreatorot na Honda e kako molivot vo racete na nekoj Pisatel.
Бог не е зачнат, е скокање во заклучоци, нема никаков доказ дека Бог го прекинал каузалниот регрес. Јас можам да го наречам универзумот или „енергија“ некоја (што било) несоздадено, вечно. Но тоа не е аргумент.
Кога хонда креира некој дефектен примерок, го повлекува од пазарот му се извинува на корисниците и ако има штета - му бнадокнадува нив или на семејствата.I od kreatorot na honda ima pouspesni kreatori. I od niv ima pouspesni.... sekoj sekogo moze da nadmine,samo ne moze da se nadmine ona sto BOG go kreirea.
Neka proizvedi nekoj krv,ili voda,,,, a da ne zaboravas deka kreatorot na honda bez negoviot Kreator bi bilil edna golema 0.
Kreatorot na Honda e kako molivot vo racete na nekoj Pisatel.