Дали би ја промениле верата за милион евра?

Маца_мк

♫♥good girl gone bad♥♫
Член од
13 февруари 2007
Мислења
6.421
Поени од реакции
464
дали би си ја сменила верата ако некој ти понуди милион евра е прашањето.
хмм..па ако сум во тешка финанскиска состојба можда би размислила за таква опција,ама сега едноставно би реклаНЕ!

jass

Aut viam inveniam aut faciam!
Член од
25 август 2007
Мислења
328
Поени од реакции
4
Apsolutno ne bi ja promenila verata ni za site pari na svetov. Zatoa sto nie Pravoslavmite Makedonci t.e. nasite predci ja trpele torturata 500 godini i iako zivotot bi im bil polesen koga bi bile muslimani tie si ostanale na svoeto! Zatoa i ni ostanala Kales Angja koja veli "Glavata ja davam verata ne ja menuvam"! Mislam deka toa treba da ni znaci nesto na nas.

Dzings

Premium
Член од
31 март 2007
Мислења
1.804
Поени од реакции
53
A bre! Nevernici ima eden kup na svetov,ali pari nemaaaa! :jaj:

theMac3donian

Мак3донецот
Член од
5 февруари 2007
Мислења
3.690
Поени од реакции
259
...

Зошто си толку пресигурен во сопствената религиска определба?
Јас би ја променил мојата за без пари доколку утврдам дека она во кое што верувам се темели на лаги
па нели си ти атеист? каде ли се нашло неверник да ја испитува верата на тие што си ја почитуваат кога тој ни најмалце не ја разбира?

STARTER

Firestarter
Член од
31 август 2007
Мислења
935
Поени од реакции
246
На хартија да, али во срцето и разумот никогаш! Можат да ми земат се али не и да ми го сменат начинот на размислување по нивна волја

--**ЕмА**--

take me as i am
Член од
14 ноември 2007
Мислења
380
Поени од реакции
11
да да , би ја сменила , бидејќи едноствано не ми е важно , не ни верувам во господ , уште не сум крстена , во црква немам стапнато , такада веднаш пошто никогаш ни молитва немам кажано...:toe:

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Никогаш не би ја сменала верата. За ниту едни пари.

Член од
14 ноември 2007
Мислења
15
Поени од реакции
1
More i za 100 denari ja menvam. Odnosno bi rekla deka ke ja smenam, i ke napravam nekolku rituali ako treba za da deluvam deka pripagam na smenetata religija..... i ke gi zemam parite.
A ona sto go suvstvuvam vo mene i nacinot na razmisluvanje sto go imam sozdadeno site ovie godini, normalno deka ke si ostanat. I neznam kako mozete da mesatie vakvi raboti. nikoj nemoze da se smeni dokolku toa samoto od nego ne si dojde. Batali pari, site mozeme da glumime ludilo za pari. religijata e nesto sosema drugo ;)

Член од
11 февруари 2006
Мислења
1.744
Поени од реакции
0
Секако дека ќе ја сменам .. И онака не верувам во ништо.
А Христијанин, а Муслиман, а Паганист, а Атеист мене исто ми е .. Кога како и да е ќе си останам Атеист.

Gadfly Baba

Registered Loser
Член од
20 февруари 2007
Мислења
997
Поени од реакции
21
Ако ми понудат ваква сума...ќе почнам да ја практикувам религијата...

Член од
7 ноември 2007
Мислења
994
Поени од реакции
9
Mislam deka vo vakvi situacii nie se naogjame vo iskushenie pred Gospod.Jas licno nikogash ne bi promenil za site pari.

p.s parite ne se se.

Член од
16 март 2007
Мислења
317
Поени од реакции
20
Ne veruvam deka nekoj koj ima vistinska vera, tuka ne mislam na deklarativna vera ,tuku na doverba kon Bog deka nie sme Negovi deca i Toj se grizi za site nasi potrebi, ne bi ja smenil verata za niedni pari na svetov, zatoa sto preku vera gi spasuvame nasite dusi a sto ke mu e na covekot i celiot svet da go dobie ako pritoa ja izgubi svojata dusa????:toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom