Дали би ја промениле верата за милион евра?

M@We4kA

Loading . . .
Член од
26 јуни 2007
Мислења
559
Поени од реакции
5
Е да бе од коа ќе ја смениш верата шо ќе правиш со парите? Сите ќе те гледаат со подруги очи.. Нема да е се исто.. Ќе се изменат многу работи..

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Е да бе од коа ќе ја смениш верата шо ќе правиш со парите? Сите ќе те гледаат со подруги очи.. Нема да е се исто.. Ќе се изменат многу работи..
Кои работи би требало да се сменат?

doti4nata

Drama Queen
Член од
25 септември 2005
Мислења
3.390
Поени од реакции
35
Паа да бев личност што не верува во Господ и што да бев христијанка само затоа што ме крстиле додека сум била мала, тогаш ќе ја сменев верата, затоа што не би ми знаечело ништо во животот. Али сега, со овој памет не би ја сменила бидејќи верувам во Господ и таа верба прави да се чувствувам убаво, ми дава утеха, ме тера да се подзамислам пред да правам злобни работи. Едноставно во многу ситуации каде што парите не можеле да ми помогнат ми помогнала верата и во никој случај не би ја „продала„... Е сеа не викам не би ја сменила за ништо на светот, пошто има и ситуации во кои не се работи само за тебе, и твоето јас, туку за твоите деца, па можеби и внуци, и нивните животи па можда љубовта кон нив ќе ме натера да направам такво нешто. Али ако имам пари за скромен живот, ако имам здравје и љубов, онака од чиста мира за милион евра НЕ, не би ја сменила верата.

The General

A Slight Case of Overbombing
Член од
6 мај 2007
Мислења
478
Поени од реакции
13
Не би ја сменила, си ја сакам верата.

Tutkar

Богомил
Член од
6 декември 2005
Мислења
1.967
Поени од реакции
34
Арно рекле, што неможе со пари може со многу пари.

искрено не, а и нема кој да ти понуди толку пари :)

Sebastian

Too weird to live, too rare to die
Член од
26 јануари 2007
Мислења
606
Поени од реакции
9
Да, ама пак у душа би останал православен христијанин.

Vnuce

http://abix.mk
Член од
20 март 2006
Мислења
2.602
Поени од реакции
223
Ќе се надоврзам на муабетот на Кики ... Тотално се согласувам дека, во основа, сите се молиме на еден исти Бог, којшто Го нарекуваме со различни имиња. Се... ама баш сите детали натаму... се небитни и единствена цел им е манипулација за остварување на цели на поединецот.

Оној којшто би ми понудил било каква сума за да ја сменам религијата е еден од оние подлеци коишто ја користат верата за манипулација, или уште поверојатно, е изманипулиран од еден од нив. Не сакам да имам ништо со било кој од нив... без разлика од која религија да се!

Чисто информативно, за оние коишто тврдат дека ќе ги земат парите, али во душа ќе останат Христијани (или на која и да религија припаѓаат моментално)... мислите дека таму ќе заврши приказната?
- Дечко, ај потпиши се дека ја менуваш религијата...
- (се потпишува)
- Фала, еве ти ја актовката со пари, се гледаме во рајот ... Чао... поздрави дома...

Хммм... не... не би рекол дека баш така ќе се одвиваат работите... Мислам дека ви е јасна приказната натаму, да не го тупам премногу со должина на постот, пошто никој нема да сака да го прочита тогаш :)

Ајверсон

Confessions*
Член од
4 август 2007
Мислења
3.116
Поени од реакции
5
Абе доврши ... има некој заинтересирани да читаат такви мислења... ја на пример шо се вика уште ги немам годините и шо се разбирам.. нормално да ме прашаат ќе ги земам парите..без разлика у каква ке ја сменам мислам дека пак ке си останам истиот христијанин.. . не дека сум еден од големите верници .. секоја недела да сум у црква... секоја вечер да се молам ... ама сепак верувам у Бог.

Shorty

Вансериски
Член од
30 јануари 2007
Мислења
7.277
Поени од реакции
1.496
Ја ги земам парите и после ништо верско не останува од мене (= И така не верувам во Господ...

Famous Last W

I LoV3 YoU..
Член од
24 август 2007
Мислења
1.515
Поени од реакции
5
:helou:Не никогаш не би ја сменил верата тоа е голем грех па ако сака нека ме убијат

radica

never mind
Член од
21 октомври 2007
Мислења
599
Поени од реакции
36
Nikogas ne bi ja smenala svojata religija poradi toa sto iskreno i bez predrasudi veruvam vo Bog i negoviot sin Isus Hristos. Imam malku i citano nekoi knigi za Isus Hristos i hristijanstvoto. Odma mozete da pocustvuvate razlika dokolku procitate nekoi od tie knigi od nekoi amerikanski pisateli i dokolku ja procitate biblijata. Tekstovite se sosem razlicni vo svoite idei. Se razbira pred se se raboti za protestantski knigi koi sfativ deka e vistinski grev da se citaat. Sekoja prikazna kako da svrtuva kon parite. Za mene parite ne se prioritet vo zivotot. Za toa ne bi ja smenala svojata religija i sekogas ke ostanam pravoslavna.

Kajgana Shop

На врв Bottom