Дали би останале со партнерот ако...

AdRi*

Obscenely Delicious
Член од
10 декември 2007
Мислења
651
Поени од реакции
41
Секако дека ке останам со партнерот,бидејки нели не е фер во добрите моменти да бидеме заедно,а во лошите не....да го напуштиш партнерот во таква ситуација мислам дека стварно би било кукавички.
Една од основните работи која мора да ја има во стабилна и цврста врска,е подршката а со тоа понекогаш доаѓа и жртвувањето.
Сепак страдањето се исплаќа за добрите моменти поминати заедно.

аце_шваба

ГОРД ВУЈКО
Член од
10 септември 2008
Мислења
1.512
Поени од реакции
45
зависи

ако на пример јас сум болниот (не дека сум здрав, ама нема да умрам) јас би и раскинал нејзе, или би пуштил муабет дека сум ја изневерил или стварно ќе го направам тоа, се со цел за она полесно да ме преболи (по претпоставка дека многу би ме сакала). Е сега кога знам дека ќе умрам веројатно би правел премногу мрднати работи, кои во најголем дел ќе ја оддалечат од мене, па кога јас немам иднина она нека има, немора во манастир да оди.

А кога таа би била болната, би ми било чест (сеа за задоволство незнам, можда болка ќе биде) да и ги исполнам последните денови од нејзиниот живот, со шо и психички би се спремил дека после некое време нејзе ќе ја нема, зошто тоа сепак е природна појава. Не викам дека не би ми било тешко ама поарно е кога знаеш дека иде него коа ќе те удри гром од ведро небо.
рест ин пис

ex machina

сфинге раја
Член од
4 септември 2007
Мислења
721
Поени од реакции
104
И тука некаде доаѓа до израз значењето на бракот-мракот :) Ако ми е маж, сигурно ќе останам со него додека смртта не не раздели. Ако не ми е, не можам да предвидам што би направила. Претпоставувам дека би се обидела да ја направам вистинската работа - да останам со него, додека можам.

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Незнам...
Недај боже во таква некоја ситуација да сум, а да го сакам. Уште на самиот почеток ќе ми е тешко да се помирам со тоа, би била цело време со него, би му ја пружила цела поддршка што му треба. Незамисливо би ми било да го напуштам во таква ситуација,ако му требам.
А ако правиме муабет на пример да се одлучиме дека најдобро и за двајцата би ни било да се разделиме, за да не страда ниту тој,ниту јас.. тогаш би заминала, но доколку му требам, нема никогаш да го напуштам.

PokerFace

I'll never be the same..
Член од
30 март 2009
Мислења
1.212
Поени од реакции
623
Потполно исто како што рече Аце ...

Ако сум јас болната нормално за да му биде полесно да ме прежали .. ке вадам лаги,афери нема да го рецкам и слично .... и иако сето ова ке ми биде премногу тешко но се ке направам за тој да не пати кога јас ке си заминам засекогаш ...

Доколку е он болниот ке направам СЕ за да биде среќен и да не примети дека има уште малку денови .. ке направам се за тие последни денови да се чуствува среќно, исполнето .. и да не мисли на тоа дека неговите денови се одбројани ...
И знам дека со ова ке направам да ми биде потешко мене да го заборавам, но сепак ако го сакам(т.е. се сакаме) премногу и искрено СЕ ама СЕ би направила за него и би била во секоја секунда тука за него..

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
Дали ќе бидете доволно силни за да издржите со партнерот до крајот, или пак од страв веднаш ќе ја прекинете врската?
Дали ќе ја покажете потребната поддршка на која смета секој до нас кој е во врска, или веднаш ќе тргнете во потрага по нешто што ви ветува убава иднина?
Ќе бидам со неа до крајот, до последната секунда.
Цело време ќе и помагам кога ќе дојдат кризни моменти, и ќе настојувам и на двајцата да ни биде убаво до последниот миг.
Ќе ги јадам ноктите, и ќе испушам еден цел контингент цигари. По можност најајаки....да ме убијат побрзо.

Mädchen

Smile
Член од
31 мај 2006
Мислења
1.571
Поени од реакции
38
Мислам дека веќе има ваква тема...имам пишувано на ваква или слична...ама нема врска ај и овде да кажам...
Ако врската е сериозна нормално е дека ќе останам покрај партнерот и ќе му ја дадам целата потребна поддршка. Баш во тешки моменти треба да му се најдиш на човек и да останиш покрај него. Но секако дека не е лесно и дека ќе биди тешко и мачно и за двата,кога знаеш дека се ближи крајот.
Познавам и таков случај,мој пријатели, дечкото и девојката беа заедно 4-5 години,и потоа дознаа дека таа боледува од неизлечива или тешко излечива болест. Нејзината последна желба беше да се омажи и дечкото и ја исполна таа желба...се зедоа, и по 6 месеци девојката почина :( дечкото еве и по две години уште е сам и наеднаш целосно се смени, почна повеќе да пие, да се повлекува.
За такво нешто навистина треба неизмерна љубов и почитување. Не секој може да направи такво нешто.

*LittLe heart*

*најубави очи-ЗЕЛЕНИ*
Член од
14 јануари 2008
Мислења
751
Поени од реакции
289
Ќе останам со него до последна секунда, ќе се трудам да направам да му биде најубаво што може. Ќе уживаме колку што можеме бидејќи ако го сакам ќе ми биде поубаво да сум со него, па нека е тоа и ограничено на една две или три години отколку со било кој цел живот.Битни се чувствата и колку ти значи, не би можела едноставно да си заминам така повеќе би патела.:pipi:

Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
мислам дека начинот на кој би постапил со женската (се разбира доколку постој обострана љубов) во таков момент би бил ист ко шо е опишан во филмот A walk to remember ... тие шо го гледале знат на шо мислам ...

Член од
23 мај 2009
Мислења
788
Поени од реакции
23
ќе останам со него треба да му се најдам на партнерот и во добро и зло ако го сакам и сум со него и доколку вакво нешто би се десило ќе останам со него и би помогнала да закрепне на секој начин најмногу психички да не дојде до депресија

devojka111

i'm real
Член од
28 декември 2008
Мислења
1.937
Поени од реакции
148
Секако би останала, нели вистинкото лице на човекот се познава во тоа колку е спремен да ти помогне кога се наоѓаш во некоја незгодна или лоша ситуација. Доколку се работи за љубовта на мојот живот нема што да се сомневам- ќе останам со него, освен доколку тој не го побара и инсистира на спротивното.

Stre3T Danc@

The definition of #BFABB
Член од
10 април 2009
Мислења
1.690
Поени од реакции
146
Кога се работи за вистинска љубов што останато е важно??
Секако дека би останала со него без разлика на се.

Член од
5 мај 2005
Мислења
4.454
Поени од реакции
178
Блади хипокритс...

Вие на дечко му раскинувате дека прднал после јадење грав пред вас, а не па инвалид да останел...Абе бидете пред се искрени со себеси ало. На другите воопшто не ни е гајле ако бидете искрени и кажете НЕ, нема да останам.

MaRyJaNe-poison

Beauty in Black
Член од
11 септември 2007
Мислења
2.722
Поени од реакции
168
Лесно е да кажете да, а да не ви се случило.
Ако сум во брак ке останам сеа, тоа е, веке сум врзана да бидам со човекот до крајот на животот, и ке останам со него.
Но! Ако сум во врска, хм, ке размислам, на почетокот нема да го напуштам али со тек на време нема да можам да бидам со него, пошо сакам да имам подобар живот, и колку ова да е себично, таква сум и тоа е. Најискрено што можев.

Kajgana Shop

На врв Bottom