Дали би останале со партнерот ако...

LitButterfly

Малечко
Член од
6 октомври 2009
Мислења
69
Поени од реакции
5
Што и да е ќе останам со него и ќе функционираме исто како порано. Нема да ми се сменат чувствата спрема него а уште помалку ќе се замислам дали треба да бидам со него. Единствено што би се сменило би биле обврските кои најверојатно би се зголемиле и навиките.
Го сакам премногу и тој е дел од мојот живот без кој не би можела да функционирам... што и да се случи, во добро и во зло

O

Out Boy

Гостин
1. Ако се работи за инвалидитет, би останал. Ако се смени и психички поради тоа, не знам колку би додржал...

2. Ако се работи за СИДА... хм... од кај ја фатил? Изневерувал... чао-пријатно (тука веројатноста и другиот партнер да е заболен е огромна). Така што, не би останал со таков партнер, туку би му ги скратил маките одма, а ја ќе кулирам во ќелија некои десетина години :toe:

3. Ако се работи за друга ППБ, тоа пак би значело дека изневерувал, така што и во овој случај ќе важи став два од членот :pos:

B. Boop

Princ: Најозбилна...
Член од
19 мај 2006
Мислења
1.302
Поени од реакции
263
1. Ако се работи за инвалидитет, би останал. Ако се смени и психички поради тоа, не знам колку би додржал...

2. Ако се работи за СИДА... хм... од кај ја фатил? Изневерувал... чао-пријатно (тука веројатноста и другиот партнер да е заболен е огромна). Така што, не би останал со таков партнер, туку би му ги скратил маките одма, а ја ќе кулирам во ќелија некои десетина години :toe:

3. Ако се работи за друга ППБ, тоа пак би значело дека изневерувал, така што и во овој случај ќе важи став два од членот :pos:
Физичка промена беше моментот, последица на несреќа, нешто што се случува без волја и вина на партнерот.
Сиди, миди, ППБ се друга категорија. :)

Член од
25 ноември 2009
Мислења
692
Поени од реакции
191
ако пија,ме малтретира,игнорира,швалерај,лажи,не работи,се дрогира сигурно неее

vlaono

счо имат
Член од
27 јуни 2009
Мислења
159
Поени од реакции
7
Ако веќе сум одлучила дека тој човек е човекот на мојот живот, тоа и ќе остане без разлика дали не може да оди, левата страна му е парализирана или има шипки у зглобовите. Пак ќе си биде оној во кој сум се заљубила, и секако дека би останала покрај него во најтешките мигови.
Ако не можеме да се потпреме на саканите во такви ситуации, на кој друг?
Исто мислиме.

InSuLaNeR

A man who never was a boy.
Член од
13 јули 2009
Мислења
878
Поени од реакции
107
Ако искрено ја сакам и таа да е таа вистинската ќе ја прифатам секаква!!!!:smir:

Член од
1 јануари 2010
Мислења
1.948
Поени од реакции
1.500
Оставувам, 1 000 000%.
Корекција, ∞% останувам.
Без разлика што и се случило, до смрт и понатаму, no one is left behind.

Eufrat Kurajber

Real cigan from da hood.
Член од
4 декември 2009
Мислења
341
Поени од реакции
12
Заш да не .. би останал.. личност која вистински ја сакате и не можете без неа би останале со неа се до дека не ве раздели нешто...

PokerFace

I'll never be the same..
Член од
30 март 2009
Мислења
1.212
Поени од реакции
623
Ако љубовта е искрена не би си дозволила ни да помислам да го напуштам бидејќи во тие мигови ќе сум му најпотребна.Ако му се пружи доволно љубов,разбирање и остало нема да има некакви сериозни психички пореметувања, полесно ќе го преброди тоа што е инвалид.

Член од
21 ноември 2008
Мислења
1.157
Поени од реакции
18
Ne bi go ostavila,ako odlucam deka toa e covekot na mojot zivot,ke ostanam so nego :pipi:

Вилинско коњче

It is my party :))
Член од
31 декември 2009
Мислења
550
Поени од реакции
62
Искушение

Не сакам ни да помислам на таква ситуација...тоа е нешто што ни на најголемиот непријател не би му го посакала...не дај боже...но доколку љубовта е доволно силна веројатно би се борела низ сите искушенија заедно со партнерот..на ист начин како што би очекувала да ме подржува и мене (кога би била јас на негово место)...позз:smir:

Член од
4 декември 2007
Мислења
119
Поени од реакции
4
Site vikame deka nema da gi ostavime i da ne ostavat sto e normalna rabota, luge sme, prirodno ni doaga. No dali, ako na primer ti se desi nesto slicno, ne potenciram nikoj, da ne me svatite pogresno. Devojkata/deckoto e do vas vo takva situacija, bez razlika sto i da e, dali vie bi mu kazale/i kazale da prodolzi ponatamu?

Филозофка

Amelie Poulain
Член од
21 јануари 2009
Мислења
1.680
Поени од реакции
525
Постои нешто што се вика карма афтер ол:nesvest: не прави му на никој она што не сакаш тебе да ти го прават. Не би го оставила напротив тогаш уште повеќе ќе се приврзам за него, зошто ќе знам дека сум му потребна.

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
Бети буп секоја чест за темава!!! ретко да видам ваква добра тема!!!
ај да си се изјаснам јас сеа :pipi:

Вака... моите родители се инвалиди и двајцата и ништо не ги спречило да бидат заедно целиот свој живот. јбг животот знае да си поигра со судбината на човекот многу пати но тоа е тоа и мора да се помириме да живееме и понатаму со него. Моите родители имале X пречки во жвотот па фала богу направиле две деца здрави прави и се грижеле за нив како што секој родител би се грижел.

Ако доживеам ситуација како што ти ја објави во првиот пост односно во поставувањето на темата имам два избора.. значи ако особата која што ја сакам доживее физички инвалидитет не гледам причина зашто не би останал со неа. сепак сум одлчучил дека таа ке биде вистинската во мојот живот и со помалку или повеќе тешкотии ке поминат многу проблеми зарасди инвалидитетот. значи дговорот е ДА..

Но.. ако на особата и е повредено менталното здравје односно психата е тука богами... искрено би останал но не иде.. мислам во животот понатака ке треба да се носат одлуки и тоа еден куп. тешки или лесни не е битно но сепак се носат од страна на двајцата брачни другари односно од мажот и жената, а човек со нарушено психичко здравје добро знаеме дека не е способен да носи такви одлуки...

Kajgana Shop

На врв Bottom