Дали би заминале во странство?

Дали би прифатиле да одите во странство?

• Да

Гласови: 485 77,7%
  • Не

Гласови: 139 22,3%

• Вкупно гласачи
    624
Член од
5 април 2008
Мислења
33
Поени од реакции
0
Би заминал за странство на ако најдам добра работа со компјутери, ама сепак че ми друштвото. А иначе мислам дека секој кој ќе најде добро работно место , ќе се смести ,да најде некојку пријатели, мислам дека нема да сака да дојде после вамо (ова е само мое мислење). Зашто мислам вака заш сум бил во Русија и знам каков е тамо животот,а кога би ги рамњал , што е многу тешко да се направи, тамо е подобро. Но како што реков пред ова бев сам , немав познаници,немав работа ,немав ништо ,па затоа ме фати носталгија за МК. Еееееее Сепак како сто викаат сите "Дома си е дома " нема подобро од дома.:pos2: Од мене тоа. Поздрав

Janev

2.856
Поени од реакции
58
Би заминал, ама на кратко време...без јазик, без пријатели тешко е....

!-DrIx-!

.>sBePk0o*
Член од
25 ноември 2007
Мислења
295
Поени од реакции
0
Јас би заминал ама за 2 до 3 години да спечалам нешо:)

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Би заминал затоа што полето во кое што сакам да напредувам тука за жал се уште не е развиено.
Како што ни кажа еден професор " вие многу повеќе можете да направите за Македонија надвор одколку внатре"
Планот ми е во секој случај да заминам, а кога ќе дојде време ќе се вратам.

Сум живеел долго време надвор сум видел како е што е. Оние тези дека ние сме паметни а сите(успешни се глупи) се без-везе. Нема попаметни поглупи, едноставно многу фактори играле улога зошто некој држави се поуспешни а некој не, интелигнеција на народи е ретардиран поим.

N

n/a

Гостин
Па да...
:toe:
Дур трае ова кампањата на политичариве...
Искрено би заминал некаде надвор овие два месеца.

R

reactive89

Гостин
Би заминал, немам иднина тука, што џабе :nesum: ама секако би се враќал тука на посета и такви работи, би се залагал за Македонија, али кога нема иднина за мене тука, кога на никој не му е грижа за помладите генерации, што тогаш?! Би заминал, без размислување...

Член од
17 март 2005
Мислења
11.493
Поени од реакции
1.587
За сите што се занесувате дека на Запад било подобро, многу сте во заблуда. На Запад веќе настапува сериозна економска криза која не е циклична и која долго ќе трае. Се повеќе (ќе) страдаат ниската и средна класа, се поголеми раслојувања има, а се помалку можности за работа.

Целото производство на Запад се сели на Исток, во Азија. Западот се помалку произведува, и се помалку се размножува, па мора да увезува евтина работна рака од Бликиот Исток на која вие ќе сте им конкуренција. Западот се повеќе е зависен од финансискиот и други услужни сектори кои не произведуват ништо туку цлужат или шпекулираат, а тие сектори се сега под страшен притисок да отпуштаат од работа. Само како пример, невработеноста во САД сега е 12% (неофицијално) со тенденција и понатаму да се зголемува. За ЕУ не сакам ни да дискутирам. За да се преброди кризата мора да се врати производството,а тоа може да трае со години.

Член од
14 јули 2008
Мислења
1.449
Поени од реакции
50
..дааааааа:vozbud: и не би сакала да се вратам...заш?? заш сакам живот..слобода...забава...:pipi:

Janev

2.856
Поени од реакции
58
Би заминал, ама на кратко време...без јазик, без пријатели тешко е....
дојдов во странство како шо пишав на кратко, и се предомислив тука ќе останам да живеам...болдираното е вистина сега ми е малку тешко без пријатели, иако имам некој роднини овде

Член од
4 септември 2008
Мислења
19
Поени од реакции
0
/

Јас мислам дека треба да си останеме овде.... ама кој како сака, мозете и во Занзибар да одите :pos2:

Член од
13 јуни 2007
Мислења
206
Поени од реакции
15
не би одел странство..

овдека сум сосема среќен.. пријатели.. убава клима.. чиста околина..прекрасно езерце :) и финансиски топ обезбееден.. Ајм Хеппи вер ај ам :wink:

Член од
1 јули 2008
Мислења
741
Поени од реакции
76
Ооооооо, да!! Како би заминала сега...некаде фар фар авееееј....Пример Калифорнија...или на некое пусто ост’рво, далеку од све....Мхм мхм мхм, мераци....
Иначе да, планирам, да потпораснам уште малце и да се селам Калифорнија...California here we come :)

babydol

Copy...
Член од
15 јули 2008
Мислења
1.561
Поени од реакции
92
Не , носталгичар сум голем и мислам дека не би издржала далеку од земјава каква и да е!

Xfire

fino alla fine
Член од
9 август 2008
Мислења
7.341
Поени од реакции
2.235
Ја би заминал, нема свет овде :nesum::nesvest:

Kajgana Shop

На врв Bottom