Дали би заминале во странство?

Дали би прифатиле да одите во странство?

• Да

Гласови: 485 77,7%
  • Не

Гласови: 139 22,3%

• Вкупно гласачи
    624
Член од
29 август 2008
Мислења
91
Поени од реакции
0
DAAAAAAAAA definitivno samo stranstvoo i toa ako moze USA...Tamu zivotot e full i da vodam biznis kako nesto menadzment ono ovo:wink::helou: i cao od makedonija stvarno ke mi falat mnogo ama pa sto i da napravam nekoj da mi ljubomori neeeee:nenene::salut:Samo stranstvo

асфалт

UNCENSORED
Член од
8 август 2005
Мислења
804
Поени од реакции
23
DAAAAAAAAA definitivno samo stranstvoo i toa ako moze USA...Tamu zivotot e full i da vodam biznis kako nesto menadzment ono ovo:wink::helou: i cao od makedonija stvarno ke mi falat mnogo ama pa sto i da napravam nekoj da mi ljubomori neeeee:nenene::salut:Samo stranstvo
сакаш сите да не умриш од љубомора?? шо ти згрешивме ле?:))

Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.321
ок, но запрашајте се, што ќе се случи ако сите го направат тоа, да си заминат одовде и да бидат амбасадори на македонија, знам ќе речете не може секој да замине, но сепак вие со својата постапка пропагирате модел на однесување и стварно треба да се запрашате што ќе се случи ако сите си заминат одовде како вие??

Член од
20 март 2007
Мислења
8.493
Поени од реакции
308
ок, но запрашајте се, што ќе се случи ако сите го направат тоа, да си заминат одовде и да бидат амбасадори на македонија, знам ќе речете не може секој да замине, но сепак вие со својата постапка пропагирате модел на однесување и стварно треба да се запрашате што ќе се случи ако сите си заминат одовде како вие??
Ќе оставиме ботови, за да не ни го дрпнат каналот.
Уствари и да ни го земат, ќе ги искодошиме на cservise.

Него, ако така лесно се добиваше гринкард и слично и сеа сите ние ќе го живеевме американскиот сон. Еве јас веќе почнав со подготовките, јадење чипс пред тв и гледање топшоп реклами.:)

Член од
27 ноември 2007
Мислења
619
Поени од реакции
45
Би заминал. На неодредено време. Дали студирање , дали работа или пак целосна промена на местотото на живеење, повеќе би ги избрал првите две, пошо знам дека кога тогаш ќе се вратам и со другарите ќе идеме и ќе пиеме ракија со прекрстени раце од позади ко фраерот од Дом за бесење на Кустурица. Апла балкански, ама тоа е.

Црвено

Am I pissin' u off-fa-fa?
Член од
12 септември 2007
Мислења
1.227
Поени од реакции
81
нормално дека би прифатила...што ќе правам овде??? факултети што се вика во секое село почнаа да отвораат, а работа според струка можеш да најдеш само во скопје (да може и во другите градови, ако имаш книшка)...

bella

*HOT*
Член од
8 јуни 2008
Мислења
407
Поени од реакции
27
Не,неби заминала,сум имала шанса,но НЕ!:nenene:
Не да се правам голема патриотка,но некако не би можела да замислам да живеам далеку од најблиските,можеби грешам,но зошто да им даваме на дискус на другите држави образована младина?Зошто?

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.762
Поени од реакции
9.545
Доколку ми се пружи шанса би заминал,зашто да не.

Oi!

Член од
26 август 2008
Мислења
313
Поени од реакции
6
Pa sea za sea ne..ama zdravje da zavrsam fax...pa zosto da ne..bi otisol..bi probal bi videl kako e..ako ne cini tuka sekogas mozam da se vratam:smir:

Член од
3 јули 2008
Мислења
248
Поени од реакции
8
Шведска и Данска! Дајте ми шанса и во моментов тргвам! :)

Lorddd

Титула - Лорд
Член од
18 март 2007
Мислења
1.067
Поени од реакции
53
Имав напишано поголем пост, но нетот ми заебава и ми се избриша.
Он топик - Не би заминал во странство, од фактот што таму би требало да работам некоја попримитивна работа, и мислам не би го имал респектот како овде што го имам. Додека, да имам добро образование, што и таму може работа да најдам, па би одел.

Член од
23 септември 2008
Мислења
21
Поени од реакции
1
На неодредено време пост-дипломски и нешто слично можеби ама засекогаш и за најдобрата ветена работа НЕ би заминала. Покрај тоа што сум носталгична премногу ја сакам МАКЕДОНИЈА:) Дома си е дома и тоа е тоа :)

-Mr.Positive-

MKD gentlemen
Член од
12 септември 2008
Мислења
609
Поени од реакции
47
Па вреди да се види странството
иначе би останал тука у MKD_UTD

BliND

Raptus regaliter...
Член од
16 јануари 2006
Мислења
3.963
Поени од реакции
361
Порано не би отишол. Би ме пукала носталгија. Сега нема што ме врзува за ова парче проклета земја освен патриотската љубов. Но таа може да се сее и во странство.

Kajgana Shop

На врв Bottom