Дали би го испушиле...

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
ТАКА Е, сто процентна поддршка ти давам!

Дои утре до камени мост, ќе ти кажам дека НЕ СМЕЕШ да рипаш.

И што е па со тој закон не смееш гол на јавно место???
Еби му матер и на него, они тебе ќе ти кажуваат!
Друг е муабетот Мац, не е исто. :) Значи друго е кога на нешто си навикнат и после тоа истото ти го забрануваат, а друго е кога цел живот знаеш дека не смееш да праиш нешто. :)

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Друг е муабетот Мац, не е исто. :) Значи друго е кога на нешто си навикнат и после тоа истото ти го забрануваат, а друго е кога цел живот знаеш дека не смееш да праиш нешто. :)
Не е друг муабетот, ова ти е само форма на denial према сама себе.
Сакаш да ги оставиш, али не можеш, па се вадиш самата (према себе си се оправдуваш) дека тоа е заради вакви или онакви причини, не заради првата - дека едноставно не можеш.

Тие муабети, не ги поштувам јас.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Не е друг муабетот, ова ти е само форма на denial према сама себе.
Сакаш да ги оставиш, али не можеш, па се вадиш самата (према себе си се оправдуваш) дека тоа е заради вакви или онакви причини, не заради првата - дека едноставно не можеш.

Тие муабети, не ги поштувам јас.
Ти што сакаш поштувај или непоштувај, твоја работа си е тоа, јас ти кажувам дека секој може да ги остави цигарите, нема човек што НЕ МОЖЕ да ги остави. Поентата е што не сакам да ми се наметне да ги оставам, ако веќе сум го решила истото, сакам да ги оставам пошто јас лично сум решила дека ми е доста од цигари.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Ти што сакаш поштувај или непоштувај, твоја работа си е тоа, јас ти кажувам дека секој може да ги остави цигарите, нема човек што НЕ МОЖЕ да ги остави. Поентата е што не сакам да ми се наметне да ги оставам, ако веќе сум го решила истото, сакам да ги оставам пошто јас лично сум решила дека ми е доста од цигари.

Одлуката дали ти ќе ги оставиш или не, е чисто твоја, али најголема глупост е да пишеш "Е баш се мислев да ги оставам, али сега тешко, ќе терам инат на законот."
Ти реков, ако е така, коси се со сите закони, а не само со оние на кои тебе ти одговара.

Dzish

unlike any other...
Член од
15 февруари 2007
Мислења
13.994
Поени од реакции
2.689
Ќе мора да најдеме друга занимација... јас како непушач стално му праев друштво на пушачите додека беа на пауза. Е сега ако се забрани пушење на јавни места како што е најавено, изгледа ќе се завртиме на грицкање семки/сончоглед и други зрнести занимации. Само ќе треба да се внимава и со таа навика, 50 евра за фрлање ѓубре на улица, 50 евра за плукање, кога ќе подразмислам поефтино ти е да пушиш :vozbud:.

St3

Член од
3 ноември 2009
Мислења
299
Поени од реакции
8
Добар закон за нас (непушачите) но во исто време и ги жалам пушачите....
Како и да е ќе видиме дали ќе се применува....
Ако на пролет се распишат предвремени избори...НИШТО ОД ЗАКОНОТ.

Justice for All

Tempus fugit
Член од
17 јули 2008
Мислења
1.372
Поени од реакции
85
ќе пробам да ги откажам... некако не ми се верува али ајде...
закон си е закон,понекогаш мора да се почитува :nesum:
:pos::pos::pos::pos::pos:
Funny cus it's true.
оф мори мајко, за жалење е Македонијава
Добар закон за нас (непушачите) но во исто време и ги жалам пушачите....
Како и да е ќе видиме дали ќе се применува....
Ако на пролет се распишат предвремени избори...НИШТО ОД ЗАКОНОТ.
Што ги жалиш? Тие нас не жалат кога ни го трујат воздухот? Па ај нека ми ставаат по капка циајнид во водата, исто ми се фаќа. И чадот од втора рака (second hand smoke, не знам подобар превод) УБИВА. Полека но сигурно и тука нема ни грам сомнеж, докажано е.:најбољи:

Така да, ако сакаат да си се трујат слободно нека го прават тоа дома.
Зашто моето здравје да го оштетуваат?

Целосна поддршка за законот и дај боже да се применува.:thumbs_up:

~BlueBerry~

*I love my dreams*
Член од
8 јануари 2008
Мислења
1.101
Поени од реакции
63
...вашето последно цигаре, во пресрет на новиот закон кој ќе стартува на 01.01.2010? Верувам дека сега построго ќе биде практицирана забраната за пушење по кафулиња, диска, кафеани. Просто, ќе може да се пуши дома, во кола и на улица (веројатно до некоја канта за ѓубре).

Планирате да ги баталите пустинските тутуни, жлти отрови, или балканската ќе се тера? Што мислите?
дали сум гррешка шо мислам дека и за во кола има закон?

GoD.HateUSaLL

Фар акрос д диштанс
Член од
30 март 2008
Мислења
8.339
Поени од реакции
8.238
Закон! Ќе може да се дише у кастро и капан! Јеееееееееј!

\m/arko

A place where the beer flows like wine...
Член од
15 јануари 2008
Мислења
6.357
Поени од реакции
790
Ќе видиме колку ќе држи законов кога ќе почне да не се оди по ресторани, кафичи и дискотеки па еве пример на кеј ќе се затворат пола од нив. Чист пример за ова е Германија, тие така направија па имало околу 20 газди на кафичи или дискотеки кои се самоубиле бидејќи банкротирале. После 4-5 месеци го укинаа законот и пак може да се пуши.

Член од
16 март 2009
Мислења
2.130
Поени од реакции
183
Ќе видиме колку ќе држи законов кога ќе почне да не се оди по ресторани, кафичи и дискотеки па еве пример на кеј ќе се затворат пола од нив. Чист пример за ова е Германија, тие така направија па имало околу 20 газди на кафичи или дискотеки кои се самоубиле бидејќи банкротирале. После 4-5 месеци го укинаа законот и пак може да се пуши.
Фала јасно...како може пушачите да се мнозинство,а они да трпат бидејки од цел кафич на 3-4ца им сметал чадот???Па нека не идат ич,се знае за шо е кафич,за да испушиш цигар,да се напиеш кафе,алкохол...Ако сакаат да дишат чист воздух,нека одат у природа...

Член од
22 септември 2009
Мислења
199
Поени од реакции
26
Фала јасно...како може пушачите да се мнозинство,а они да трпат бидејки од цел кафич на 3-4ца им сметал чадот???Па нека не идат ич,се знае за шо е кафич,за да испушиш цигар,да се напиеш кафе,алкохол...Ако сакаат да дишат чист воздух,нека одат у природа...
Јас сум непушач ама многу се согласувам со тебе за ова.
Точно, штетен е чадот ама штетна е и прегласната музика по кафичите (која иако не приметуваме, за некој ептен мал процент не оглувува), па тоа не значи дека треба да дојде некој да рече "мене ми смета гласна музика ај намалете". Ако сакаш тишина не одиш во кафич.
По кафани и кафичи не се оди за чист воздух, се знае за што се оди :toe:
Во ред е по ресторани да важи законов, сепак додека јадам не сакам чад у фаца. Ама друго не.

pAnDa`

Original..
Член од
5 ноември 2009
Мислења
578
Поени од реакции
35
Па се согласувам со претходните неколку поста.. Лично јас не пушам, али доколку се забрани пушењето на секаде, ептен малку луѓе ќе има по кафичи, дискотеки и ресторани. Сите ќе си се собираат по дома или на места каде што би можеле да пушат.. :wink:

Kajgana Shop

На врв Bottom