Дали би го испушиле...

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.166
Поени од реакции
691
...вашето последно цигаре, во пресрет на новиот закон кој ќе стартува на 01.01.2010? Верувам дека сега построго ќе биде практицирана забраната за пушење по кафулиња, диска, кафеани. Просто, ќе може да се пуши дома, во кола и на улица (веројатно до некоја канта за ѓубре).

Планирате да ги баталите пустинските тутуни, жлти отрови, или балканската ќе се тера? Што мислите?

S

smart ass

Гостин
Имаме дефицит,намалено индустриско производство,економски проблеми...така да таман е законов-ем балканската ќе се тера,ем и казни:toe:

Ова е буллсај

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
...вашето последно цигаре, во пресрет на новиот закон кој ќе стартува на 01.01.2010? Верувам дека сега построго ќе биде практицирана забраната за пушење по кафулиња, диска, кафеани. Просто, ќе може да се пуши дома, во кола и на улица (веројатно до некоја канта за ѓубре).

Планирате да ги баталите пустинските тутуни, жлти отрови, или балканската ќе се тера? Што мислите?
Ја ги баталив пред 4 месеци и сум вери хепи поради тоа :je:

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Ја не сум запознает со законот кој ке биде, а не е нешо објаснето во првиот пост....некој?

Олимпија

Македонија во срцето!!!
Член од
26 март 2008
Мислења
5.624
Поени од реакции
9.146
Ја не сум запознает со законот кој ке биде, а не е нешо објаснето во првиот пост....некој?
Забрането пушење цигари по дискотеки, кафичи, ресторани.... :helou:

CIL

Член од
21 август 2008
Мислења
750
Поени од реакции
55
Да, кј и да е мислам да го испушам моето последно цигаре.
Ова законов голема услуга ми прави:wink: Од одамна постојано велам од утре не пушам и еден ден, два максимум и ете ме повторно со цигаре. Ама сега нема каде да бегам или до пред нова година сам ќе го откажам постепено или после нова нагло.

Б

Бат Елохим

Гостин
мислам дека закон како закон нема да помогне многу за луѓето на се откажат од цигари.

Имаме многу закони кои ептен строго ќе се казнувале, ама сеуште не застануваат на пешачки, поминуваат на портокалово, плукаат по улици, фрлаат ѓубре и така натака.

Ако не си го смениш чипчето, ништо.

POWER-MKD

Per aspera ad astra
Член од
1 март 2008
Мислења
4.763
Поени од реакции
645
И тоа како ќе се тера...конкретно за Скопје може џандарите да се фураат само од "нашава" страна на Вардар и да пишат по некоја казна на почтокот, и дефинитивно никој не може да ме убеди во спротивното. А кога Законот ќе почне да се применува во Зајас, Количани или Кондово во локалната чајџилница, нека дое некој од МВР, нека слика и нека покаже. :)

*ќе ги прекинам коа ќе бидам на место кај што се служи јадење, и во други јавни установи, секако.

CIL

Член од
21 август 2008
Мислења
750
Поени од реакции
55
мислам дека закон како закон нема да помогне многу за луѓето на се откажат од цигари.

Имаме многу закони кои ептен строго ќе се казнувале, ама сеуште не застануваат на пешачки, поминуваат на портокалово, плукаат по улици, фрлаат ѓубре и така натака.

Ако не си го смениш чипчето, ништо.
Ама овде ќе биде построго. Ако фрлиш ѓубре на улица, пикавец, плукаш и слични прекршоци те казнуваат само тебе. Вака во кафана, кафиќ и тебе и сопственикот ќе го казнат затоа нема да ти биде дозволено да пушиш внатре.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.654
Поени од реакции
48.701
Би сакал да кажам дека ќе помине и ова како минатите што поминаа, ама по се изгледа дека ова хиениве писнале на пунат буџет на секакви основи-глупи и поглупи.
Откажување не иде во обзир, со импровизирање ќе се снајдеме.

Б

Бат Елохим

Гостин
Ама овде ќе биде построго. Ако фрлиш ѓубре на улица, пикавец, плукаш и слични прекршоци те казнуваат само тебе. Вака во кафана, кафиќ и тебе и сопственикот ќе го казнат затоа нема да ти биде дозволено да пушиш внатре.
ама темата е ко што разбрав, да го испушите последното цигаре, поточно да се откажете :) така да нема врска сопственик на локал со чипчето :)))

инаку во школи на пример, или јавни установи веќе е забрането пушење, ама нема смисла да се самоказнуваат така?

А сега ко изроди ќе удрат по кафаните. Инаку сум слушнала само за една казна пишана на еден факултет за пушење во канцеларија/кабинет. А каде се сите основни, средни школи. Значи закон веќе има, само сега почнува да се применува + за кафаните и рестораните, оти таму се парите од казни уствари :))

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Не верувам дека ќе се откажам, макар што не би било тоа лоша идеја. Ама сепак, откажување тешко дека ќе се случи. :) Од инат. Се нервирам кога на нешто сум приморана, ако ги оставам, ќе ги оставам зошто ЈАС така сакам, а не заради некој си закон таму.

Член од
2 април 2006
Мислења
14.363
Поени од реакции
3.069
Не верувам дека ќе се откажам, макар што не би било тоа лоша идеја. Ама сепак, откажување тешко дека ќе се случи. :) Од инат. Се нервирам кога на нешто сум приморана, ако ги оставам, ќе ги оставам зошто ЈАС така сакам, а не заради некој си закон таму.
ТАКА Е, сто процентна поддршка ти давам!

Дои утре до камени мост, ќе ти кажам дека НЕ СМЕЕШ да рипаш.

И што е па со тој закон не смееш гол на јавно место???
Еби му матер и на него, они тебе ќе ти кажуваат!

D

dh00|

Гостин
ќе пробам да ги откажам... некако не ми се верува али ајде...
закон си е закон,понекогаш мора да се почитува :nesum:

Kajgana Shop

На врв Bottom