Дали би ги заменале своите родители кога би можеле?
Еве мене некогаш преку гла ми идет и си велам Ех да си имав други мајка и татко...
Ама некогаш сум му благодарна на Господ шо тие двајца ми се мајка и татко, зш знам колку се трудет и се мачет за мене и за сестрами, а ние некогаш сме неиздржливи...
Повелете
Ова е многу осетлива тема која може да го погоди емтивно ако секој и вака почне да размислува, секој длабоко кој би медтирал над овој напис и можеме многу мисли да произлезат за вакво рзмислување.
Еве мое размислување кое може да ти помогне да ги разбереш и товите родители:
Некој пат или многу пати кога размислуваме во себе можеби ги обвнуваме нашите родители за некаков недостиг, како да тие се виновни за некој наш неуспех во животот или пак сме се посрамотени од родителите во некои период од нашиот живот.
Најважно е ако успееме да го разбереме и нивниот статус на живеење како живееле и какви последци нив им оставило нивното минато од нивните постари. Некој биле богати со разгалени деца кој растеле со секакви задоволста и угодни услови за успех, некој полсушни некој непослушни, некој пак скромни под тешки услови ама пак имало слога, љубов биле поодговрни да ги воспитаат децата да одта со позитивно достоинство во јавноста, ама пак некој под тешки услови се изборило(измачиле) некој немале изградено добар позитивен карактер или литаретурен речник, не биле доволно образовани, и се тое се пренесува, некој со лоши манифестации, некои без успех и добро образование луѓе од ниски калси, некои од средни и високи, некој напрдувале во повисоко со ниво за развивање во културно општество некој не напредувале доволно. Секој како стекнал нешто од своите предци, а на нас следните генерации не ни се допаѓаат некои нивни постари методи и кодекси на однесување и од разнлични прични итн. Се она што можеби ни смета кај родителите е генетцко пореметивање, недоградување, надоградување според тоа ако ти се сткнале во свое време, со промена на временски периоди во поинакви услови, некој генерции се поправаат напредуваат кон подобра свера на живеење некој пак заостануваат во време на напредување или поинаков општенсвен развиток итн.
Sensitive question for deep thematic thinking and clarification