Според мене за малите градови да се развијат не е потребно да се преименуваат во главен град. Еве Струмица имав прилика во брзо време да ја видам и се изненадив. Средено место, луѓето си тераат бизнис си земаат доволно пари за живеачка. Ако некој е успешен во кој град и да и да живее пак ќе биде тоа што е. Можеби во Скопје има поголеми плати од останатите градови но затоа пак цените се поголеми, превозот итн.... За едно кафе такси и цигари мене ми се потребни 200 ден. А истите пари во друг град можам да ги искористам за повеќе работи. Точно е дека ако земаш во Скопје плата и ја трошиш во помал град ќе можеш да си дозволиш повеќе задоволства.
Имаше добар предлог Трифун да го затвори Скопје веќе да не се шири. Со тоа што студентите од помалите градови ќе имаат привремен престој и потоа да си се вратат во своте градови. Затоа што на секој град било кој и да е се потребни добри кадри, замисла, иницијатива и ќе се мрднат малце работите. Со тоа Скопје ќе се растерети и ќе може да се инвестира во помалите градови. За тоа се задолжени градоначалниците. Можеме колку самаме да плукаме по владата но едно е јасно дека демократијата понекогаш е и сурова.
Знаете власта е огледало на народот, а огледалото никогаш не е криво што лицето е грдо:smir: