Дали Исус Христос ќе дојде по втор пат?

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.931
А што ќе кажете за Томислав Терзин, молекуларен биолог, професор на факс во Канада, он си цепа креационизам и интелигентен дизајн, земјата е стара ко у библијата 5 - 6к години, Ное живеел 900 год и се по ред.

Него факултетот не го отпушта, во лудница не е.

?

Член од
6 април 2017
Мислења
333
Поени од реакции
447
Уште ги чекам твоите аргументи за ова со генетиката, т.е пдф од истражувањето што докажува дека сите потекнуваме од еден маж и една жена.

Тоа што имаш факултет е уште потрагично, а кредибилитетот кај мене ти останува ист. Секоја будала има диплома во вукојебина.
Абе за тебе и најпаметниот на светов има лош кредибилитет, ама мене не ме засега твоето мислење за мене.Читај ја подетално дискусијава.Она што го бараш рационализирано што е во доменот на моето образование го пишав. Меѓутоа ми изгледа дека пред твоето неверие и најрационалниот аргумент паѓа во вода. Нема што веќе да дискутираме бидејќи од разумна дискусија си прејден на навреди и ниски удари.Најдобро ти е да најдеш некоја атеистичка тема за таму да согоруваш.
Автоматски споено мислење:

А што ќе кажете за Томислав Терзин, молекуларен биолог, професор на факс во Канада, он си цепа креационизам и интелигентен дизајн, земјата е стара ко у библијата 5 - 6к години, Ное живеел 900 год и се по ред.

?
Истомисленици сме!Па не живее овде на балканов, затоа!

Последно уредено:
Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.440

?
Ќе кажеме дека не е антрополог, туку се заминава со истражување на бубачки, мимикрија и камуфлажа.

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.931
Ќе кажеме дека не е антрополог, туку се заминава со истражување на бубачки, мимикрија и камуфлажа.
Па колку што гледам не е ни Филип па толку сте му се нафрлиле.

А што мислиш како тоа у 21 век му е дозволено да биде професор на факс со такви погледи на свет? Дали он е глуп?

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.440
Па колку што гледам не е ни Филип па толку сте му се нафрлиле.

А што мислиш како тоа у 21 век му е дозволено да биде професор на факс со такви погледи на свет? Дали он е глуп?
Па ако озбилно верува дека дедо Ное живеел 900 години, да е малку приглуп. А, што е до мене, слободно нека биде професор ако е навистина добар во тоа што го предава и не ги замара студентите со глупостите за Аврам и Ное. Исто како што не треба да биде избркан пошто сака да слуша Цеца или пак доколку верува во рамна земја.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.512
Абе за тебе и најпаметниот на светов има лош кредибилитет, ама мене не ме засега твоето мислење за мене.Читај ја подетално дискусијава.Она што го бараш рационализирано што е во доменот на моето образование го пишав. Меѓутоа ми изгледа дека пред твоето неверие и најрационалниот аргумент паѓа во вода. Нема што веќе да дискутираме бидејќи од разумна дискусија си прејден на навреди и ниски удари.Најдобро ти е да најдеш некоја атеистичка тема за таму да согоруваш.

Истомисленици сме!Па не живее овде на балканов, затоа!
Не дискутирај ти со мене, дај го доказот што го спомна дека сите потекнуваме од еден пар маж и жена и те оставам на раат.
Дотогаш си обичен преварант и трол.

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.931
Не дискутирај ти со мене, дај го доказот што го спомна дека сите потекнуваме од еден пар маж и жена и те оставам на раат.
Дотогаш си обичен преварант и трол.
Победивте, доказ нема.

Ве молам оставет ги верниците да си веруваат во што им е мило, покажете бар малку христијанса доблест, подадете рака кон нас казнетите од природата, интелектуално послабите.

Ви благодарам.

Lester Freamon

Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.512
Победивте, доказ нема.

Ве молам оставет ги верниците да си веруваат во што им е мило, покажете бар малку христијанса доблест, подадете рака кон нас казнетите од природата, интелектуално послабите.

Ви благодарам.
Значи темава може да оди под клуч, Исус бог да го прости не се враќа пак.
Ако го нема Ристета зошто би верувале и би го почитувале остатокот од тоа книжуле?

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.291
Поени од реакции
10.177
Светото писмо завршува со зборовите "Еве ќе дојдам скоро? Да дојди Господе Исусе!"- Што мислите на ова прашање?
Пред да ја заклучат темата, можеш ли да ни одговориш на прашањето кое ти го постави?
Дали и кога ќе дојде повторно Исус на земјата!?
Краток одговор молам.

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.931
Значи темава може да оди под клуч, Исус бог да го прости не се враќа пак.
Ако го нема Ристета зошто би верувале и би го почитувале остатокот од тоа книжуле?
Зашто темата под клуч?

Продолжи понатаму на битни општевствени теми.

Види и ја сум за еволуција , ама па не мора и социјален дарвинизам.

Последно уредено:
Член од
6 април 2017
Мислења
333
Поени од реакции
447
Пред да ја заклучат темата, можеш ли да ни одговориш на прашањето кое ти го постави?
Дали и кога ќе дојде повторно Исус на земјата!?
Краток одговор молам.
Благодарам за забелешката иако целта на моето прашање беше и другите да се изјаснат според она што го кажува Светото Писмо! Да, Исус повторно ќе дојде и тоа скоро. Тоа го кажуваат знаците на времето кои се опишани во библијата.Ќе дојде во слава со сите небесни ангели и ќе го види секое око.(Откровение 1,7).

Член од
3 мај 2019
Мислења
19.291
Поени од реакции
10.177
Благодарам за забелешката иако целта на моето прашање беше и другите да се изјаснат според она што го кажува Светото Писмо! Да, Исус повторно ќе дојде и тоа скоро. Тоа го кажуваат знаците на времето кои се опишани во библијата.Ќе дојде во слава со сите небесни ангели и ќе го види секое око.(Откровение 1,7).
Тоа СКОРО, временски на колку векови се мисли?
Не ми е јасно што ќе слави, па човекот што го создаде се му уништи:toe:

Член од
6 април 2017
Мислења
333
Поени од реакции
447
Тоа СКОРО, временски на колку векови се мисли?
Не ми е јасно што ќе слави, па човекот што го создаде се му уништи:toe:
Точниот ден и час не се знае, под тоа скоро се подразбираат години(ние живееме во последното време непосредно пред тој величенствен настан), во "слава"значи како цар на вселената, а не како понизниот Назареец кој бил распнат при првото негово доаѓање.Со неговото второ доаѓање тој ќе го комлетира она што го постигнал при првото т.е. ќе ги спаси праведните, а ќе ги казни безбожните.

Lester Freamon

Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.512
Зашто темата под клуч?

Продолжи понатаму на битни општевствени теми.

Види и ја сум за еволуција , ама па не мора и социјален дарвинизам.
Ако некој влегува со некаква теза, треба и да ја брани истата. Членот погоре кажа дека е и научно докажано дека сите луѓе потекнуваат од еден брачен пар:
Едниот од синовите на Ное, Хам, бил црномањест.Од него се населила Африка.Жешкото сонце таму и пустинските услови направиле потомците на Хам да дооцрнат.Не препливале, имале кораби, нели и Ное направил еден.Како и да е, современата генетика денес која се занимава со проучување на ДНК докажува дека сите луѓе на светот водат потекло од еден брачен пар, маж и жена и склопот на нивните генетски карактеристики.
затоа и му барам да го прикачи тоа истражување и да научиме и ние по нешто.

Не ми подметнувај нешто што не сум спомнал, не спомнав ни еволуција ни дарвинизам. Вие спомнувате дека Библијата е книгата на вистината, ако е така бујрум дајте докази.

?
Ставовите надвор од неговото поле на истражување на го интересираат факултетот, т.е побрзо ќе го избркаат ако направи некаков сексуален скандал, или ако зборува нешто што не сакаат да слушнат како што му се противат на Питерсон, отколку ако тропаш зелени како настанал човекот.

Член од
20 јули 2016
Мислења
7.785
Поени од реакции
5.060
Точниот ден и час не се знае, под тоа скоро се подразбираат години(ние живееме во последното време непосредно пред тој величенствен настан), во "слава"значи како цар на вселената, а не како понизниот Назареец кој бил распнат при првото негово доаѓање.Со неговото второ доаѓање тој ќе го комлетира она што го постигнал при првото т.е. ќе ги спаси праведните, а ќе ги казни безбожните.
Веруваш дека Исус ќе дојде и ќе ги казни безбожните?
Што мислиш за тоа?

Kajgana Shop

На врв Bottom