Lester Freamon
A man of focus, commitment, sheer will...
- Член од
- 14 јануари 2015
- Мислења
- 16.238
- Поени од реакции
- 36.512
Кенгури, платипуси, коали и останати животни што ги има само во Австралија не се спомнуваат никаде во Библијата, овие отпосле ги создавал госпо или и нив ги спасил Ное на арката?Во самиот кораб имало боксови за сместување на пооделните животни, храна секако дека Ное набавил за себе и за своето семејство како и за животните.Впрочем за тоа имал време цели 120 години додека го градел ковчегот и се подготвувал за потопот Во ковчегот имало уште многу место и за оние кои би поверувале во предупредувањето и би сакале да се спасат.Но за жал такви немало.Сите се потсмевале и подигрувале со Ное.Откако почнал дождот и се затвориле вратите веќе било доцна.
Она што те соблазнува, а тоа е начинот на кој морале првите луѓе да создадат поколение, а кое ти го нарекуваш инцест, мене воопшто не ме соблазнува и не ме прави да се посомневам во веродостојноста на библијата или во божјата добрина и правда. Впрочем гледаме дека и полигамијата во старо време била нормална работа дури и озаконета, за што можеме да читаме не само во боблијата, туку и во други историски книги, како на пример Хамурабиевиот законик. Денес се озаконети во некои земји дури и истополовите бракови, па и црквата дава благослов на тоа, но тоа не значи дека Бог гледа со одобрување на тоа!Не би требало да бараме раски во супата која е совршено зготвена и има совршен вкус.А ако веќе бараме, нешто и ќе најдеме и за жал цела супа за нас после ќе нема вредност и ќе си останеме гладни во тој поглед.
.
Што јаделе и кај одел изметот дури врнело надвор? И како предаторите внатре не ги изеле останатите?