Дали Исус Христос ќе дојде по втор пат?

Член од
6 април 2017
Мислења
333
Поени од реакции
447
А, потоа тој разновиден генетски потенцијал го снемало чим се родиле првите Абориџини, Јапонци итн.?
Па не го снемало само дошол до израз! Затое се вика ПОТЕНЦИЈАЛ!Рецесивни и доминантни гени, значи тоа е цела наука..

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.440
Па не го снемало само дошол до израз! Затое се вика ПОТЕНЦИЈАЛ!Рецесивни и доминантни гени, значи тоа е цела наука..
Епа ај тогаш научно објасни ми како тоа од една шака бели луѓе, дојдовме да имаме Абориџини, црнци, индијанци, Јапонци, Ескими и стотици други „раси“, кои врска си немаат со белците?

Член од
6 април 2017
Мислења
333
Поени од реакции
447
Епа ај тогаш научно објасни ми како тоа од една шака бели луѓе, дојдовме да имаме Абориџини, црнци, индијанци, Јапонци, Ескими и стотици други „раси“, кои врска си немаат со белците?
А од кај знаеш дека биле бели?На таа шака луѓе мислев.
Уште еднаш ќе кажам дека не сум генетичар , да бев, научно секако ќе ти објаснев.Колку што се моите познавања од оваа област ти објаснав.Само обрати малку повеќе внимание на објаснетото.:)

Член од
6 април 2017
Мислења
333
Поени од реакции
447
И црнци да биле, ќе замениш црнци со белци во прашањето и пак си е истото прашање.
Таа шака луѓе биле со карактеристики од сите раси.Ти самиот кажа дека генетскиот потенцијал во еден момент од историјата на човештвото довел до тоа да се појават разните раси и да се одвојат во посебни групи.

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.440
Таа шака луѓе биле со карактеристики од сите раси.Ти самиот кажа дека генетскиот потенцијал во еден момент од историјата на човештвото довел до тоа да се појават разните раси и да се одвојат во посебни групи.
Не сум кажал ништо слично.

Значи Ное имал коси очи, афро фризура, бела кожа и абориџински нос?

Член од
6 април 2017
Мислења
333
Поени од реакции
447
Не сум кажал ништо слично.

Значи Ное имал коси очи, афро фризура, бела кожа и абориџински нос?
Можно е.Или носел во себе некои од овие гени. А женаму пак други некои.Рецесивни гени се тоа.Чудо на природата човечка.Двајца родители со црни очи па ќе им се роди дете со плави очи!

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.440
А, можно е и сите луѓе да не потекнуваат од инцестиодно парење, кое го „содржело целиот генетски потенцијал на светот“. Само треба да размислиш која опција е поверојатна.

Член од
6 април 2017
Мислења
333
Поени од реакции
447
А, можно е и сите луѓе да не потекнуваат од инцестиодно парење, кое го „содржело целиот генетски потенцијал на светот“. Само треба да размислиш која опција е поверојатна.
Значи за тебе е поверојатно дека мајмунот се претворил во бел човек, отколку белиот во црн?А па мајмунот настанал од црв?

Член од
1 март 2010
Мислења
7.888
Поени од реакции
14.440
Значи за тебе е поверојатно дека мајмунот се претворил во бел човек, отколку белиот во црн?А па мајмунот настанал од црв?
Here's the thing: Јас ниту слепо верувам во нешто, ниту тврдам дека нешто навистина се случило. За мојата моралност и светоглед воопшто не е битно дали сме мајмуни, делфини или инцестиодни продукти. Што се тиче мени, на планетава дошле 10 вонземјани, клецнале 10 шимпанза и сме настанале ние.

Ама, помеѓу:
-10 000 години за од Адам и Ева, лоцирани во Израел, настанат сите можни раси на светов, со премногу различни карактеристики кои Адам и Ева „ги имале како генетски потенцијал“; и
-милијарди години за некои диви суштества низ целиот свет да се развијат во помалку диви суштества низ целиот свет и притоа да си имаат карактеристики логични на средината во која живеат;

не знам кој разумен човек, што не е брејнвошнат, нема да го избере второто. И не, не еволвирале мајмуните во луѓе според таа теорија, туку одредени суштества се разделиле на мајмуни и луѓе, т.н. заеднички предок.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.512
А Хам, таткото на Хананејците, ја виде голотијата на таткото свој, и излезе, та им го кажа тоа на обајцата браќа свои. А кога се истрезни Ное од виното, дозна што му беше направил помладиот син, па рече, »Проклет да е Ханан; на браќата свои ќе им биде најдолен слуга!«
Битие 9:22‭, ‬24‭-‬25 MK1990
Пиша генетски докази, чекам генетски извештај во пдф со сите салтанати.

D

Deleted member 12196

Гостин
»Кажете им на синовите Израилеви и речете им: ова се животните што ги има на земјата, кои можете да ги јадете – секое животно што има раздвоени копита и длабок рез меѓу копитата, и кое прежива, тоа да го јадете. Но од оние што само преживаат или само што имаат раздвоени копита, како што е камилата, да не јадете, бидејќи прежива, но нема и раздвоени копита; таа е за вас нечиста. И питом зајак, бидејќи прежива и нема раздвоени копита, нечист да ви е, и див зајак кој прежива, а нема раздвоени копита, нечист да ви е, и свињата, бидејќи има раздвоени копита, а не прежива – нечиста да ви е. Од месото нивно да не јадете, ниту, пак, мршите нивни да ги допирате – тие се за вас нечисти.
Левит 11:2‭-‬8 MK1990
Оваа заповед нема врска со теориите за генетската сличност со човекот и слично.Не е само свинското месо во прашање туку и месо од сите други животни кои не преживаат и/или немаат раздвоени копита. Животните кои преживаат јадат одбрана, чиста храна и ја преработуваат во двоен желудник пред да им се претвори во месо.
Не сум знаел дека зајакот прежива. И јас нешто да научам од библијата.
Едниот од синовите на Ное, Хам, бил црномањест.Од него се населила Африка.Жешкото сонце таму и пустинските услови направиле потомците на Хам да дооцрнат.Не препливале, имале кораби, нели и Ное направил еден.Како и да е, современата генетика денес која се занимава со проучување на ДНК докажува дека сите луѓе на светот водат потекло од еден брачен пар, маж и жена и склопот на нивните генетски карактеристики.
Од Хам се населени Арабија и источните брегови на Африка. Не проширувај ја хипотезата на западните брегови.
Од каде ова сега? Зарем не гледаш дека се заплеткуваш во сопствената пајажина?
Можно е.Или носел во себе некои од овие гени. А женаму пак други некои.Рецесивни гени се тоа.Чудо на природата човечка.Двајца родители со црни очи па ќе им се роди дете со плави очи!
Од каде разновидни гени? Адам немал разновидни гени. Имал едни единствени, сите луѓе треба да личат на него. Клонови на Адам.

Член од
30 октомври 2020
Мислења
1.465
Поени од реакции
2.931
Не е можно да Бог создава преку еволуција?
Теистичкиот еволуционизам можеби е најблиску до премостување на разликите, се во науката е точно, и се во теологијата ако се чита метафорички.
@filip007 мене лично не ми смета твоето верување ако те прави подобар човек, морално свесен со добра акција во светот.

Проблемот би настанал доколку во некој момент се почувствуваш повикан од бога да им го наметнеш буквално христијанството и на тие што имаат поинакво видување, историјата ни кажува дека патот до пеколот е поплочен со добри намери, сеуште гледаме остатоци од тоа.

Од друга страна, живееме во интересно време, мислам дека самата наука и атеизмот полека доаѓа, или ќе дојде, до прашањето за бог токму преку свеста и обидите да се создаде вешталка интелигенција, неминовно се поставуваат философски прашања за природата на истата.

Дали Филип ти мене би ме прифатил и прегрнал, некој што воопшто не му е битен Ноа, трите спрата на коработ ги гледа како метафора за небеса, земја и вода, Исус го гледа како симбол за жртва, а жртвата е највозвишена манифестација на љубов?

Член од
6 април 2017
Мислења
333
Поени од реакции
447
Не е можно да Бог создава преку еволуција?
Теистичкиот еволуционизам можеби е најблиску до премостување на разликите, се во науката е точно, и се во теологијата ако се чита метафорички.
@filip007 мене лично не ми смета твоето верување ако те прави подобар човек, морално свесен со добра акција во светот.

Проблемот би настанал доколку во некој момент се почувствуваш повикан од бога да им го наметнеш буквално христијанството и на тие што имаат поинакво видување, историјата ни кажува дека патот до пеколот е поплочен со добри намери, сеуште гледаме остатоци од тоа.

Од друга страна, живееме во интересно време, мислам дека самата наука и атеизмот полека доаѓа, или ќе дојде, до прашањето за бог токму преку свеста и обидите да се создаде вешталка интелигенција, неминовно се поставуваат философски прашања за природата на истата.

Дали Филип ти мене би ме прифатил и прегрнал, некој што воопшто не му е битен Ноа, трите спрата на коработ ги гледа како метафора за небеса, земја и вода, Исус го гледа како симбол за жртва, а жртвата е највозвишена манифестација на љубов?
z
Би те прегрнал брате.Токму тоа го велам цело време дека скренавме од тената.А најважно од се е дека Бог е љубов.
Автоматски споено мислење:

Не сум знаел дека зајакот прежива. И јас нешто да научам од библијата.
Од Хам се населени Арабија и источните брегови на Африка. Не проширувај ја хипотезата на западните брегови.
Од каде ова сега? Зарем не гледаш дека се заплеткуваш во сопствената пајажина?
Од каде разновидни гени? Адам немал разновидни гени. Имал едни единствени, сите луѓе треба да личат на него. Клонови на Адам.
Разновидноста на луѓето е доказ дека Адам и Ева во себе носеле разнолики гени!

Kajgana Shop

На врв Bottom