Дали Бело Дугме е најпознат екс-Ју бенд?

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Но имам слушнато и тоа е мое мислење, сите српски бендови ги прават песните по ист принцип.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
Добро се Бјело Дугме.Им ги сакам песните.Е сега за најдобри,не верувам дека биле најдобри,но сепак јас си ги сакам.:)

Steve Ray

Texas Huriccane
Член од
24 ноември 2007
Мислења
1.131
Поени од реакции
182
Но имам слушнато и тоа е мое мислење, сите српски бендови ги прават песните по ист принцип.
Ne mislam taka tuku naprotiv!! Mislam deka ima mnogu bendovi so dobar originalen zvuk so ne se tolku komercijalni. Tek sega koa pomina vreme izleguvaat na povrsina mnogu pomali bendovi koi se isto tolku dobri!!!

burn84

Говорете Македонски
Член од
4 февруари 2006
Мислења
6.579
Поени од реакции
1.500
Да ама тоа не се бендовите од она комунистичко време, тоа се нови модерни и млади бендови, јас во мојот пост не зборев за нив.

N

n/a

Гостин
Да ама тоа не се бендовите од она комунистичко време, тоа се нови модерни и млади бендови, јас во мојот пост не зборев за нив.
Uste eden spremen da pluka i pcue bez da znae.
O.K Aj nauci nesto za:
-Azra
-EKV
-Galija
-Psihomodo Pop
-Partibrejkers
-Elektricni Orgazam
-Parni Valjak
-Prljavo Kazaliste
-Laibach
-Zabranjeno pusenje
-Indexi

pa ke pravime muabet.
Pozdrav :wink:
p.s
Van Gogh i Satan Panonski gi zaboraviv preeska...
Pa sega eve ti gi dodavam. :)

Гижо

че о надрва
Член од
13 март 2005
Мислења
9.074
Поени од реакции
142
Рибља Чорба, они ми останале во срце пошто со нив започнував да слушам рок музика. Имам оригинал нивни касети у кола. А после нив Забрањено Пушење, ги слушав ептен.

За Бјело Дугме никад не сум се заинтересирал, ништо не ме повлекло кон тој бенд.

PxFxCx

Јужни Фронт
Член од
15 септември 2007
Мислења
452
Поени од реакции
4
Uste eden spremen da pluka i pcue bez da znae.
O.K Aj nauci nesto za:
-Azra
-EKV
-Galija
-Psihomodo Pop
-Partibrejkers
-Elektricni Orgazam
-Parni Valjak
-Prljavo Kazaliste
-Laibach
-Zabranjeno pusenje
-Indexi

pa ke pravime muabet.
Pozdrav :wink:
p.s
Van Gogh i Satan Panonski gi zaboraviv preeska...
Pa sega eve ti gi dodavam. :)
Си ги заборавил Филм , Дивље Јагоде , Црвене Јабуке ...:salut:, а овој Сатан Панонски не е музичар туку е деген што "пробувал" да се бави со музика... :nenene: ми се гади од него озбилно :pov:

N

n/a

Гостин
Си ги заборавил Филм , Дивље Јагоде , Црвене Јабуке ...:salut:, а овој Сатан Панонски не е музичар туку е деген што "пробувал" да се бави со музика... :nenene: ми се гади од него озбилно :pov:
Satan Panonski ne e degen...
Satan e psihijatriski slucaj...od sekogas...
(i ne na muabet...ozbilno )
Ali barem jas naogjam nesto beyond the visible...
u negovite tekstovi.
Pazi ova:
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]... u sebi nosim da tezak je ZIVOT, ne SMRT! Hajde dajte da potrazim svoju mladost. Ako se jednog dana i priduzim u punom smislu vojsci ovih mentalnih ranjenika, isto cu sutjeti, no nece oni koji nisu bili ovoliko u stanju rezumjeti mentalitet ovog balkanskog naroda.[/FONT][/FONT]
[FONT=Arial, Helvetica, sans-serif]SATAN PANONSKI, avet ravnice, onaj p o g a n i n[/FONT]

ili ova:
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]DA ZNAS[/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]
Kad krenes, knjige pobacas, vrisnes,
Kad zaplaces, ciknes, zaboravis
i srzi izvora sebe, pozabavis
Kad mocan je let, smijes se, patis
[/FONT]

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Pruzi se silom, dugom duzinom
Sa strmine se zaleti zestinom
gadna dolina da dobro Te pamti
[/FONT]

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Mnogo ce bilje, trnje, strvine
Mnoge ce uzde na Te baciti
Letis i prijetis, jastreb si, oko
Kisiti plakati, rusiti smijati
[/FONT]

[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Sleti nad humak, nad jarak, zamah
Na kriz, na zvijezdu, veliko sijeno
Nosis i vidis, pamtis i bridis
Na previsoko, jer nista ne vidis...
[/FONT]

Satan e zaeban decko...:vozbud:

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.488
Поени од реакции
7.982
Нормално дека ќе се најпознат бенд кога највеќе ги фураа на телевизиите и на радијата. Извонреден PR уште на тоа време.
Инаку да вределе, вистински да вределе како рок бенд нема сега нивните песни да ги вртат на ЗОНА М1 радио. Најпопуларното ТФ радио (кога ќе влезам во собата на сестра ми тоа свири).

NaTaLi

BabaSera pod Ste4aj
Член од
22 април 2006
Мислења
1.061
Поени од реакции
17
Тоа не ги прави повеќе лоши/помалку добри. Сеедно. Укажав на локна моментот.

А, за најдобри Азра, ЕКВ, Оргазам... ( @Natali дете на ју-рокот пиши на темава! ) :eek:jea:

Нејќу да пишам и да се расправам:nesum::nesum::nesum: Доста ми е више коа луѓе шо не слушнале ни р од српски рок, се надмудруваат за тоа кој бенд е „бољи“ [нормално, Дугме се „најбољЕ"(коа више се изразувате со србизми, правилно е „најбољИ “) ]. Слободно нека си ги величаат Дугме и нека свршаваат на „Бекрија си цело СЕЛО виче“...:smir::smir:

Едит: „Најпознат“ не е еквивалентно со „најдобар“.
Прашање: Дали темава има поента/цел?

Тањушка

pretty mama
Член од
17 јануари 2006
Мислења
365
Поени од реакции
29
Дугме од секогаш важеле за сељачки рок. Дури и самите се декларираа како претставници на овчарскиот или т.н. „пастирски рок`н`рол“.

А дека сега отпосле гледаме оти имале некаков квалитет, тоа е факт. Особено од времето со Жељко Бебек, секако. Другото е тешка шабанерија.

petar_joker

OLD ROCKER
Член од
5 септември 2007
Мислења
1.249
Поени од реакции
57
Не само што се најпознат бенд, туку без конкуренција се најдобар бенд на сите времиња во Југославија.

NaTaLi

BabaSera pod Ste4aj
Член од
22 април 2006
Мислења
1.061
Поени од реакции
17
Не само што се најпознат бенд, туку без конкуренција се најдобар бенд на сите времиња во Југославија.
Имаш слушнато енитинг од некој друг екс-ју бенд освен Дугме? :pipi::pipi:

petar_joker

OLD ROCKER
Член од
5 септември 2007
Мислења
1.249
Поени од реакции
57
Abe prodavale albumi da poznati se!!!

Eve stavi gi na vaga so LEB i SOL!!! Gore-dole praat slicna muzika

Ako site so clenuvame bile vistinski mastori togas so trebalo da se desi so nasive LEB I SOL koi se stasno dobri i mozebi za klasa bolje individualni izveduvaci od ovie od Dugme!! Ako Brega e maestro togas zasto trca so gitarata ko malo dete po Vlatko Stefanoski kade i da svirat Vlatko ke go izede Brega vo sekoj pogled!!!!
Пааа, искрено да ти кажам, Влатко е многу над Брега, т.е. Влатко е еден од најдобрите европски, па и светски гитаристи. А ако правиме споредба помеѓу членовите, Влатко е подобар од Брега, а и Бодан е подобар од Зоран Реџич- Реџа. Клавијатуристите од Дугме Владо Правдич,а Лаза Ристовски се можеби и најдобрите во Југославија, што истото значи и за тапанарот Горан Ипе Ивандич. Сепак, големината на Влатко е поголема од сите членови од Дугме:toe:.
Бијело Дугме имаат една песна (Успаванка за Радмилу М.), каде што Влатко е пратечка гитара.

Kajgana Shop

На врв Bottom