MaRyJaNe-poison
Beauty in Black
- Член од
- 11 септември 2007
- Мислења
- 2.722
- Поени од реакции
- 168
Такозвана љубав преко жице....во превод шит!Потполно се согласувам со MaRyJaNe-poison. Што е права-права е :back:
А колку само сте сигурни дека тука нема неверство?
Можете да гарантирате за самите себеси дека не сте неверни т.е. дека сте верни ама не и за партнерот/партнерката.
И што љубов е тоа кога некого го гледам еднаш месечно или кога нема да го видам 5/6 години? Колку таа љубов мене може да ме задоволи?
Колку таквата љубов може да ме згрее? Колку ќе бидам среќна кога нема да поделам битни моменти од мојот живот со него? Што љубов ќе беше тоа...
Да замине на 2-3 месеци ајде де, али на повеќе, години?? лол...прекин врска и ајмити создравје!
:back:Годес
Точно, и за мене тоа е врска, права врска.Мериџејн, делумно се согласувам со тебе а делумно и не.
Се согласувам дека тешко (премногу) е да имаш врска во далечина. Тешко е бидејќи врска (за мене) се моментите кои ги изминувате заедно, ЗАЕДНО, еден до/врз/под друг. Добрите и лоши моменти.
Од друга страна, можам да издржам некој период без нејзе во близина. Сум издржувал и знам дека можам. Но сепак кога ќе се видиме, ќе "и наплатам" за секој момент што не сме биле заедно уназад.
Не се согласувам за делот со неверството само. Тој/таа што изневерува, го може тоа и прв комшија да ти е.
Да, можам и јас да издржам, неколку месеци....али еве да замине на пример странство за работа, останува години...што мислиш ќе го чекам?? Крастајци! А и на кратко да е, свесна сум дека ќе има изневерувања, али тоа е, ќе се прам наудрена ко мора:smir:
А за "наплатувањето", ќе му наплатам и то како....ке му приредам еден добар камбек :pos2: