Далеку од очи-далеку од срце?

MaRyJaNe-poison

Beauty in Black
Член од
11 септември 2007
Мислења
2.722
Поени од реакции
168
Потполно се согласувам со MaRyJaNe-poison. Што е права-права е :back:

А колку само сте сигурни дека тука нема неверство?
Можете да гарантирате за самите себеси дека не сте неверни т.е. дека сте верни ама не и за партнерот/партнерката.

И што љубов е тоа кога некого го гледам еднаш месечно или кога нема да го видам 5/6 години? Колку таа љубов мене може да ме задоволи?
Колку таквата љубов може да ме згрее? Колку ќе бидам среќна кога нема да поделам битни моменти од мојот живот со него? Што љубов ќе беше тоа... :toe:
Такозвана љубав преко жице....во превод шит!
Да замине на 2-3 месеци ајде де, али на повеќе, години?? лол...прекин врска и ајмити создравје!
:back:Годес

Мериџејн, делумно се согласувам со тебе а делумно и не.

Се согласувам дека тешко (премногу) е да имаш врска во далечина. Тешко е бидејќи врска (за мене) се моментите кои ги изминувате заедно, ЗАЕДНО, еден до/врз/под друг. Добрите и лоши моменти.
Од друга страна, можам да издржам некој период без нејзе во близина. Сум издржувал и знам дека можам. Но сепак кога ќе се видиме, ќе "и наплатам" за секој момент што не сме биле заедно уназад.

Не се согласувам за делот со неверството само. Тој/таа што изневерува, го може тоа и прв комшија да ти е.
Точно, и за мене тоа е врска, права врска.
Да, можам и јас да издржам, неколку месеци....али еве да замине на пример странство за работа, останува години...што мислиш ќе го чекам?? Крастајци! А и на кратко да е, свесна сум дека ќе има изневерувања, али тоа е, ќе се прам наудрена ко мора:smir:
А за "наплатувањето", ќе му наплатам и то како....ке му приредам еден добар камбек :pos2:

ex machina

сфинге раја
Член од
4 септември 2007
Мислења
721
Поени од реакции
104
Добро не би можела ни 6 месеци да издржиш? И после бек тугедер ес олвејс?
Можеби би можела, не знам, не сум пробала :toe: Ама зошто, зошто да се измачуваме? И онака ни е доволно тешко. Секс си е секс, љубов си е љубов, а слобода си е слобода. Ако сме се договориле дека во ваков случај е ОК необавезен секс со други, тогаш не се работи за изневерување.

Заебано е за двајцата, затоа што “изневерувањето“ не е својствено по дефолт само за оној што заминува.
Па, хм, веројатно ќе се согласиш, дека кога ќе се земе во предвид сексуалната освестеност кај нас, многу е веројатно дека тој што заминува оди во сексуално полиберална околина од тој што останува тука. А околината, колку и да не сакаме да признаеме, има влијание.

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385
Најискрено, јас не сум сигурна колку време можам да издржам без секс, особено ако страста е фиксирана на некого веќе пробан. Мастурбација, телефонски секс, месинџери, камери, играчки од секси шопови, ќе завршат работа за одредено време, ама без умешување на мирис на машка пот ма џабе е све. Значи, за мене врска на далечина може да функционира ако најдеме начин да се гледаме почесто, како на пример еднаш месечно минимум. Европа може и ќе помине, Америка нема шанси. Друг начин е договорно да олабавиме со сексуалната верност, што е заебано, особено за оној што останува дома. Трет начин не можам да смислам во моментов :)

Агри:)
Јас претходно целев на моментот - со други сум и по некое време ми се враќа се така што сфаќам дека во меѓувреме само сум си се филмала дека ми е се пројдено за него..
А да, имам некое чувство дека како дежа ву пак ќе е по старо... Јеби га, само 4ти пат истата приказна ќе биде...:)

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Па, хм, веројатно ќе се согласиш, дека кога ќе се земе во предвид сексуалната освестеност кај нас, многу е веројатно дека тој што заминува оди во сексуално полиберална околина од тој што останува тука. А околината, колку и да не сакаме да признаеме, има влијание.
Хах.. значи се се сведува на глумење лудило кај нас :) и едвам чекаме да излеземе надвор за... :wink:
Сите светици додека не преминат граница, после тоа околината превзема контрола, и гаќите сами ни се соблакаат.

Или другачије речено, во полиберална околина не би требало да постои верност?

И не ми е јасно што подразбираш под “сексуална освестеност“?

*MC*

Печурче
Член од
26 февруари 2008
Мислења
344
Поени од реакции
0
Ми се има десено тоа, љубов на далечина (сеуште се мислам дали беше навистина љубов), ама не успеа (Фала му на Господ зошто сега сум пресреќна, а тогаш само се форсирав). Ама сепак мислам дека можеби некогаш би успеало, ако навистина се сакаат двајца. Ако не пак, ако повторно се сретнат можеби ќе сватат дека сеуште се заљубени.......шо да прам голем романтичар сум

ex machina

сфинге раја
Член од
4 септември 2007
Мислења
721
Поени од реакции
104
Хах.. значи се се сведува на глумење лудило кај нас :) и едвам чекаме да излеземе надвор за... :wink:
Сите светици додека не преминат граница, после тоа околината превзема контрола, и гаќите сами ни се соблакаат.
М-да. Куче пуштено од ланец се вика тоа.

Или другачије речено, во полиберална околина не би требало да постои верност?
Не викам дека не би требало да постои, тврдам дека не е многу реално да се очекува.

И не ми е јасно што подразбираш под “сексуална освестеност“?
Уф, и мене не ми е баш најјасно што сум мислела тогаш. Предлагам да ја заташкаме :)

Да резимирам. Тој оди далеку на подолго. Ако сме у брак, ќе го чекам, уствари ако сме во брак, најверојатно ќе одам со него. Ако не сме, најдобро е да раскинеме пред одење, да не си го трошиме времето, и онака најверојатно ќе раскинеме кога ќе се врати. Вака, ноу хард филингс, све си е начисто, останува можноста да се сретнеме ко ќе се врати и да се разгори жарчето. Секако, све е ова чиста шпекулација, не сум била во слична ситуација.

GarDiaN

ФудБалЕрчЕ
Член од
16 февруари 2006
Мислења
465
Поени од реакции
19
OOOOOOOOOO zavisi od sekoja licnost posebno. A kako sto covekot e sozdaden za grevovi ... tesko. Ne mora ti da odolees od predizvicite moze taa da ne moze da odolee, i tako dalje milion filmcinja mozes da si svrtis dodeka ne e pokraj tebe ljubovta. Deka e mozno, mozno e ama mora da se veruva deka e mozno za da se ostvari, taka da ti veruvaj i zadrzigo svoeto veruvanje pa sea ako te zezne tvojata ljubov, ke si krsis glava . Vazno e ti nikogas ne se otkazuvaj i barem znaes dodeka ti si veren ima sansa da se ostvari :).

Marchence

In love with Ssss
Член од
17 мај 2007
Мислења
483
Поени од реакции
1
gi citam postovive i se mislam dali jas imam pogresna prestava za potrebata od vrska ili ?? Izleguva deka pogolem del od forumdziive samo na sex mislat, ljubovta nekako e vo vtor-tret plan. Ako vi e samo za sex vo vremeto dodeka partnerot e vo tugjina, znaci deka ljubovta si zaminala pred nego ( ili vo najlos slucaj ne ni dosla) Ne procitav nekoj da se zali deka ke mu nedostiga partnerot za druzenje, za karanje za guskanje itn, tuku samo za sex. Sega ne deka sexot ne e vazen i potreben,ama mozes da go imas so milion i eden , a ljubovta bogami samo so retki primeroci.

ps. Vrska na dalecina ja biva i te kako, samo treba da se ima mnogu ljubov. Deckomi studirase 3 godini nadvor, se gledavme na mesec i poveke, a eve ni se blizi 14 godina otkako sme zaedno, funkcionirame odlicno, bez nikakvi izleti na strana.Treba malku trud i trpelivost ama se isplati.:back:

Sk girl

Not Perfect
Член од
6 јули 2008
Мислења
431
Поени од реакции
15
Dalecinata ne e tolku golem problem za edna vrska.Mislam dobro sepak se zavisi od dalecinata zaso ako vie ste od razlicni drzavi togas kako ke se gleate i zapoznaete podobro?no ako se raboti za od dr grad ili neso slicno togas ne bi trebalo da ima nikakov problem.Eve i jas iam decko od dr grad no sepak ja odrzuvame vrskata so toa sto ili toj doaga tuka ili ja odam tamu.Dokolku sakas nekogo vistinski mozes se da napravis za nego no dokolku ne e taka togas i da e kuka do tebe djabe ti e.Kako so imav eden drugar so imase devojka od dr naselba i raskina so nea zs go mrzelo da se slae po busevi ili pak taxi:nenene:zatoa vikam deka dokolku sakas nekogo dalecinata nema da bide precka za da uspeete bidejki toj ke bide vo tvoeto srce i misli a ottamu nikoj i nikogas nema da moze da ti go zeme.No zatoa treba i dvajcata da se sakate za da uspeete...

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Нема потажен и потежок момент од тој да имаш потреба да го допреш човекот шо си го сакаш, а тој да не е тука до тебе. Не може да се споредува врска на далечина и нормална врска кога партнерот ти е блиску. Тешко е бе, колку сакате зборувајте дека може да успее. Може, не велам не. Меѓутоа, тешко е. Не заради парите, малтретирањата по автобуси или такси, туку заради потребата од близина, физички да е присутен кога ти недостига.

Член од
9 јуни 2008
Мислења
26
Поени од реакции
2
"Далечината и го прави на љубовта она што и го прави ветрот на искрата-ако е мала, ќе ја згасне, а ако е голема, ќе ја разгори!"

Член од
20 мај 2008
Мислења
961
Поени од реакции
43
a jas pak poveke se drzam do toa deka DALECINATA JA ZACVRSTUVA LJUBOVTA. mi se nema sluceno so deckoto da bideme mnogu oddaleceni, no na edna drugarka decko i vo germanija studira, se gledaat 3 pati godisno i koga toj si zaminuva jas sekogas i velam DALECINATA JA ZACVRSTUVA LJUBOVTA. :pipi:

Sk girl

Not Perfect
Член од
6 јули 2008
Мислења
431
Поени од реакции
15
Abe FORTUNE znam deka nema niso potesko od toa licnosta sto ja sakas da znaes deka e daleku od tebe, da ne mozes da ja dopres, baknes, pregrnes ednostavno ne mozes da ja pocuvstvuvas bidejki verojatno vide deka seto toa mi se slucuva mene i zatoa i znam kolku e tesko.Ne vikam ne stvarno e tesko da se odrzi takva vrska no sepak koga sakas se ke izdrzis toa e sigurno.A i ubavo rekoa tie pod tebe deka dalecinata ponekogas moze i da ja zacvrsti vrskata no sepak se zavisi od samata individua kako ke go prifati seto toa-mislam na dalecinata...

Член од
26 јуни 2008
Мислења
79
Поени од реакции
3
Do nekade se soglasuvam so taa pogovorka no sepak se zavisi od iskrata megu dvajcata ljubovnici.
zasto velat deka sekogas veterot ne ja zgasnuva iskrata tuku ja RAZGORUVA.
BTW ISTO BESE I KAJ MENE DO DEKA TOJ BESE DALEKU OD MENE JAS MISLEV DEKA GO ZABORAVIV NO LJUBOVTA RASTELA I RASTELA...:kesa::back:

Kajgana Shop

На врв Bottom