Тамарче
Ако одам во Битола..
- Член од
- 11 јули 2007
- Мислења
- 3.239
- Поени од реакции
- 223
Jaс сум втора, а знам уште три милиони парови кои имаат врска на далечина, без разлика дали тој живее некаде далеку или е далеку прилично долго време, т.е ко ќе оди на печалба.Ако ова е вистина,тогаш верувај ми дека овај пример твој е ПРВ што го знам...баш пред некоја недела маката ме натера да размислувам на оваа тема и ВЕРУВАЈ МИ дека не ми текна на ниту една врска што лично ја познавам и успеала...а ми текнаја на мноогу што пропаднале....
Пази ко ке речам пропаднати,не мислам на тоа да имаат раскинато,знам некој што уште одат и можеби им е убаво,ама исто така знам дека ко ке прават на телефон муабет таа е во поза 69 и му вика дека учи....за мене ова е пропадната врска...
Е сега ако тебе тоа ти успеало,верувај дека ти пракам огромни честитки,и ти посакувам се најубаво(па и донекаде ми влеваш и мене малку надеж)
Ама јас така размислувам оти искуството,и опкружувањето така ми кажува
И не само што не се заборавиле, туку и нивната љубов е толку зацврстена, што повеќе не сакаат да се разделат еден од друг.
Далечината е некогаш доказ за тоа дека постои или не постои вистинска љубов меѓу два пара.
Недостигањето е дел од сакањето, дел од љубовта. Ако никогаш не се разделиш барем малце, нема да знаеш всушност колку е силна или слаба љубовта кон него/неа.
Исто така, не можам да го оспорам фактот дека зависи и од тоа каква е врската, колку е јака, колку е слаба, а и богами од карактерите на луѓето во врската.