Далеку од очи-далеку од срце?

Тамарче

Ако одам во Битола..
Член од
11 јули 2007
Мислења
3.239
Поени од реакции
223
Ако ова е вистина,тогаш верувај ми дека овај пример твој е ПРВ што го знам...баш пред некоја недела маката ме натера да размислувам на оваа тема и ВЕРУВАЈ МИ дека не ми текна на ниту една врска што лично ја познавам и успеала...а ми текнаја на мноогу што пропаднале....
Пази ко ке речам пропаднати,не мислам на тоа да имаат раскинато,знам некој што уште одат и можеби им е убаво,ама исто така знам дека ко ке прават на телефон муабет таа е во поза 69 и му вика дека учи....за мене ова е пропадната врска...
Е сега ако тебе тоа ти успеало,верувај дека ти пракам огромни честитки,и ти посакувам се најубаво(па и донекаде ми влеваш и мене малку надеж)
Ама јас така размислувам оти искуството,и опкружувањето така ми кажува
Jaс сум втора, а знам уште три милиони парови кои имаат врска на далечина, без разлика дали тој живее некаде далеку или е далеку прилично долго време, т.е ко ќе оди на печалба.
И не само што не се заборавиле, туку и нивната љубов е толку зацврстена, што повеќе не сакаат да се разделат еден од друг.
Далечината е некогаш доказ за тоа дека постои или не постои вистинска љубов меѓу два пара.
Недостигањето е дел од сакањето, дел од љубовта. Ако никогаш не се разделиш барем малце, нема да знаеш всушност колку е силна или слаба љубовта кон него/неа.

Исто така, не можам да го оспорам фактот дека зависи и од тоа каква е врската, колку е јака, колку е слаба, а и богами од карактерите на луѓето во врската.

MaRyJaNe-poison

Beauty in Black
Член од
11 септември 2007
Мислења
2.722
Поени од реакции
168
Врска на далечина и крастајци кисели :uvo: Не може!! Љубав преко жице ма дај ти се молам, не е бајка ова реалност е! И во исти град да живееш е ризично, има изневерувања и други работи, камоли да живеат во различни градови ( пример како еве јас Струга тој Струмица, пффф една врска што ќе е, лук и вода).
Ваква врска можам да речам комотно дека е врска без врска, а и еве некои да издржале, ок, ама изневерувања имало ама 10000% да не се лажеме ве молам!

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Врска на далечина и крастајци кисели :uvo: Не може!! Љубав преко жице ма дај ти се молам, не е бајка ова реалност е! И во исти град да живееш е ризично, има изневерувања и други работи, камоли да живеат во различни градови ( пример како еве јас Струга тој Струмица, пффф една врска што ќе е, лук и вода).
Ваква врска можам да речам комотно дека е врска без врска, а и еве некои да издржале, ок, ама изневерувања имало ама 10000% да не се лажеме ве молам!
Епа тогаш што е разликата?
Ако и онака немаш доверба дали бил две улици подолу од тебе или во друг град.

Може да се истрае доколку претходно некое време сте биле заедно,доволно се познавате и можете да излезете на крај со искушенијата.
Сепак на крајот се се сведува на целта, ако целта е после одреден период на “далечина“ да бидете заедно.

MaRyJaNe-poison

Beauty in Black
Член од
11 септември 2007
Мислења
2.722
Поени од реакции
168
Епа тогаш што е разликата?
Ако и онака немаш доверба дали бил две улици подолу од тебе или во друг град.

Може да се истрае доколку претходно некое време сте биле заедно,доволно се познавате и можете да излезете на крај со искушенијата.
Сепак на крајот се се сведува на целта, ако целта е после одреден период на “далечина“ да бидете заедно.
Абе брату кога живеете во исти град барем повеќе време сте заедно, скоро секој ден да не речам, подруго....особено во град ко Струга ај нека ме изневери не ќе дознам? :smir: А кога е подалеку, можда на сред секс е, ќе ми рече учи.....:toe:Не знам, јас не би можела таква врска, не е тоа тоа!

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Абе брату кога живеете во исти град барем повеќе време сте заедно, скоро секој ден да не речам, подруго....особено во град ко Струга ај нека ме изневери не ќе дознам? :smir: А кога е подалеку, можда на сред секс е, ќе ми рече учи.....:toe:Не знам, јас не би можела таква врска, не е тоа тоа!
Сега Струга за репер ли ја земаш? Чим оговаранциите ви стигаат и до Скопје се ми е јасно.:)

Него друга ми беше поентата. Нормално дека е друго кога сте физички заедно, постојано. Меѓутоа ете да треба да се стрпите некое време 3-6 месеци одвоени.

Ептен параноично ми делува сета проблематика со “изневерувањето“.
Мора да се потисне таа недоверба до одредени разумни граници.

LiGLaTa

PartY AnimaL =)
Член од
10 јуни 2008
Мислења
310
Поени од реакции
10
Епа..според мене може да опстои врската сепак ако се сака се се може..инаку знам за врска каде што дечкото е надвор веке 5 години но таа врска сеуште опстојува..сепак тоа им придонело за нивната врска да стане постабилна... :pipi:

P

Princ

Гостин
Мериџејн, делумно се согласувам со тебе а делумно и не.

Се согласувам дека тешко (премногу) е да имаш врска во далечина. Тешко е бидејќи врска (за мене) се моментите кои ги изминувате заедно, ЗАЕДНО, еден до/врз/под друг. Добрите и лоши моменти.
Од друга страна, можам да издржам некој период без нејзе во близина. Сум издржувал и знам дека можам. Но сепак кога ќе се видиме, ќе "и наплатам" за секој момент што не сме биле заедно уназад.

Не се согласувам за делот со неверството само. Тој/таа што изневерува, го може тоа и прв комшија да ти е.

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Епа..според мене може да опстои врската сепак ако се сака се се може..инаку знам за врска каде што дечкото е надвор веке 5 години но таа врска сеуште опстојува..сепак тоа им придонело за нивната врска да стане постабилна... :pipi:
Се надевам се виделе барем 5 пати во тие 5 години :)

Член од
6 ноември 2007
Мислења
848
Поени од реакции
44
Далеку од очи далеку од срце,точно.Љубав преко жице,ма неее не сум јас што веруваат во тоа..Едноставно не е до тебе,чувствата испаруваат и.т.н и.т.н

E

`EsCaPe`

Гостин
Мојата најдобра другарка има ваква врска..Она е овде, тој е у Италија.. Ја одржуваат врската преку телефон, МСН и остало..
Најискрено... имаат многу подобра врска од други што се блиску..
Не можам да ви опишам колку ми се исполнува срцето кога ги гледам заедно ( се гледаат ретко, кога доаѓа он овде ) или кога спијат на телефон..Знам дека им е тешко на двајцата, АМА ако се сака нешто...ќе биде..

Мишелинка

расол
Член од
19 мај 2006
Мислења
3.449
Поени од реакции
385
Пред два дена сфатив колку не е точен муабетов:)
Може да се убијам од убедување дека не чувствувам ништо, дека ич не ме боли за него, дека приказната раскажувана на неколку пати со лош крај е доволна - ама на крајот сепак го гледам и сфаќам дека цело време си се залажував...
Не е далеку од срцето ако е далеку од мислите... Не знам, бар во мојов случај испадна дека стандардно немам појма што сакам и што сум сакала некогаш, ама бар сфатив дека ми е сеуште во срцето:)

ex machina

сфинге раја
Член од
4 септември 2007
Мислења
721
Поени од реакции
104
Најискрено, јас не сум сигурна колку време можам да издржам без секс, особено ако страста е фиксирана на некого веќе пробан. Мастурбација, телефонски секс, месинџери, камери, играчки од секси шопови, ќе завршат работа за одредено време, ама без умешување на мирис на машка пот ма џабе е све. Значи, за мене врска на далечина може да функционира ако најдеме начин да се гледаме почесто, како на пример еднаш месечно минимум. Европа може и ќе помине, Америка нема шанси. Друг начин е договорно да олабавиме со сексуалната верност, што е заебано, особено за оној што останува дома. Трет начин не можам да смислам во моментов :)

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Најискрено, јас не сум сигурна колку време можам да издржам без секс, особено ако страста е фиксирана на некого веќе пробан. Мастурбација, телефонски секс, месинџери, камери, играчки од секси шопови, ќе завршат работа за одредено време, ама без умешување на мирис на машка пот ма џабе е све. Значи, за мене врска на далечина може да функционира ако најдеме начин да се гледаме почесто, како на пример еднаш месечно минимум. Европа може и ќе помине, Америка нема шанси. Друг начин е договорно да олабавиме со сексуалната верност, што е заебано, особено за оној што останува дома. Трет начин не можам да смислам во моментов :)
Добро не би можела ни 6 месеци да издржиш? И после бек тугедер ес олвејс?
Заебано е за двајцата, затоа што “изневерувањето“ не е својствено по дефолт само за оној што заминува.

Член од
10 февруари 2008
Мислења
3.947
Поени од реакции
2.060

Потполно се согласувам со MaRyJaNe-poison. Што е права-права е :back:

А колку само сте сигурни дека тука нема неверство?
Можете да гарантирате за самите себеси дека не сте неверни т.е. дека сте верни ама не и за партнерот/партнерката.

И што љубов е тоа кога некого го гледам еднаш месечно или кога нема да го видам 5/6 години? Колку таа љубов мене може да ме задоволи?
Колку таквата љубов може да ме згрее? Колку ќе бидам среќна кога нема да поделам битни моменти од мојот живот со него? Што љубов ќе беше тоа... :toe:

Kajgana Shop

На врв Bottom