Далеку од очи-далеку од срце?

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.202
Поени од реакции
1.943
Дивајн напиша:
Тендер, неможе ни чувствата да останат тука. Ќе се најде некој што ќе ти ги освои и ќе ти ги тргне од тој другиот што е далеку.
Сепак, како може да прекине врска додека има чувства? Таа прекинува кога тие ќе избледат и ќе си фатат нов пат. А тоа, не е воопшто тешко. И за вистинска љубов да се работи, потребно е истата да се негува со двајца присутни на исто место ... не е тоа чувство што сега го закачуваш на себе и го носиш така засекогаш безрезервно ... :toe: :smir:
зарем доколку партнерот е покрај нас не може да се појави некој друг и да ги освои нашите чувства ? или...кога партнерот е покрај нас ние сме слепи и немаме очи за другите а кога партнерот се оддалечува ние наеднаш прогледнуваме ? тоа мислам дека нема врска, секогаш постои таква можност без разлика на далечината...
а за тоа како може да прекине врска додека има чувства...дали всушност има потреба да набројувам примери кога партнерите се разделиле и покрај тоа што се сакале...или ти не знаеш ниеден таков случај ? :smir:

Член од
12 ноември 2005
Мислења
396
Поени од реакции
8
Мојот став по оваа тема е дека во една врска работите зависат од двајцата.... колку таа врска што ја имаат функционира, и колку тие имаат потреба еден од друг.... во тоа се сведува целата филозофија , дали успеваат ваквите врски... по оваа тема ставот ми е дека се е релативно... постојат случаи каде врските успеваат , не успеваат , се изневеруваат .... но поголемото прашање е колку луѓето имаат храброст за ваква врска и дали се доволно зрели да ги прифатат одговорностите .... На ова прашање според мене не треба да се гледа глобално.... и доколу се сака и се има волја и вакви врски се можни...

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Tender Girl напиша:
зарем доколку партнерот е покрај нас не може да се појави некој друг и да ги освои нашите чувства ? или...кога партнерот е покрај нас ние сме слепи и немаме очи за другите а кога партнерот се оддалечува ние наеднаш прогледнуваме ? тоа мислам дека нема врска, секогаш постои таква можност без разлика на далечината...
Дали чувствата ќе ти ги освои друга личност не зависи од далечината која стои меѓу тебе и партнерот, туку од интензитетот на чувствата кон партнерот. Така да, ако тој покрај мене го сакам, ниеден друг нема да се појави. Односно, може да се појави, ама јас да не видам и да не почувствувам, без разлика дали партнерот е во моја близина или сме оддалечени :)
Tender Girl напиша:
а за тоа како може да прекине врска додека има чувства...дали всушност има потреба да набројувам примери кога партнерите се разделиле и покрај тоа што се сакале...или ти не знаеш ниеден таков случај ? :smir:
Иако не ме праша мене, добив желба само да нафрлам.
Нема потреба да набројуваш. Јас знам за таков(ви) случај(и):)

Член од
14 април 2007
Мислења
793
Поени од реакции
6
Orion2 напиша:
но поголемото прашање е колку луѓето имаат храброст за ваква врска и дали се доволно зрели да ги прифатат одговорностите .... На ова прашање според мене не треба да се гледа глобално.... и доколу се сака и се има волја и вакви врски се можни...
hrabrosta se dobiva so godinite i iskustvototo. spored mene skoro sekoj den imam nekoe novo iskustvo koe me uci deka ne e se samo da reces GO SAKAM i gotovo se e sredeno.:smir: :smir: :smir:

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.202
Поени од реакции
1.943
Fortune напиша:
Дали чувствата ќе ти ги освои друга личност не зависи од далечината која стои меѓу тебе и партнерот, туку од интензитетот на чувствата кон партнерот. Така да, ако тој покрај мене го сакам, ниеден друг нема да се појави. Односно, може да се појави, ама јас да не видам и да не почувствувам, без разлика дали партнерот е во моја близина или сме оддалечени :)
па тоа е тоа што зборувам цело време...:toe:
тоа што рече Дивајн дека може да се појави нова личност и да ги освои твоите чувства кога партнерот е на далечина, може да се случи и кога партнерот е покрај тебе но само ако чувствата не се доволно силни...но кога се во прашање силни чувства кон некоја личност тогаш далечината не е битна...твоите чувства ќе му припаѓаат нему и тогаш кога ќе биде и тогаш кога нема да биде покрај тебе...

Дивајн

блаблабла
Член од
3 април 2005
Мислења
15.748
Поени од реакции
1.855
Што сте се фатиле како пијани за стап за тоа и со нас да е и да не е може да се завртиме кај друг. Многу јасно е тоа, но факт е дека повеќе шанси има тоа да се случи кога си сам и тажен по некого, а некој друг од страна ти го дава целото внимание и љубов на светов. Демек не би ви годело тоа и вие до смрт би останале верни на тој што се наоѓа којзнае каде? Или па може тој ќе остане верен и само со вас во мислите? Ај да сте деца, ај ќе сфатам, ама не сте ...
Т.е. ај да не ве учам, ако имате шанса ќе научите, ако не, живејте си со таа теорија, ништо страшно всушност ...:smir:

Член од
12 ноември 2005
Мислења
396
Поени од реакции
8
Не сакам да филозофирам многу, но очигледно е дека некои веке имаат изградено став ... јас од друга страна имав 2 години врска таква... и искрено кажано таа врска ми беше нај интересна ... затоа што секогаш кога ке сте заедно имате кратки и убави моменти... кои подлабоко се задржуваат ;) .... а околу верноста ... тоа може да се бара само кога ке се разменат прстените.... инаку НЕЕЕЕЕЕ, не очекувајте верност , само ке се разочарате .....

Член од
26 јануари 2007
Мислења
2.202
Поени од реакции
1.943
јас се согласувам дека нема шанси да останат верни еден на друг партнерите, се согласувам дека токму поради тоа може и да раскинат...но не се согласувам со тоа дека ќе престанам да го сакам ако тој е далеку од мене...значи и да ми е далеку од очи, секогаш ке ми биде во срцето !!!!

Член од
9 март 2007
Мислења
483
Поени од реакции
6
Бидејќи верувам во вистинска љубов,верувам во вечна љубов,тогаш верувам дека и кога си разделен од партнерот љубовта може и треба да опстане!Мислам дека љубовта не згаснува така едноставно!Може да тлее ама кога ќе се сретнеш по извесно време таа распламтува!
Навистина се деликатни овие врски и тешки за опстанок ама доколку се работи за нешто искрено и длабоко не би требало да има проблем!
Околу верноста мислам дека е индивидуално размислувањето,значи тој што е верен ќе биде тоа и 100000 км.одалечен од тебе,а Тој што не е -нема да биде па и залепен да е до тебе!
Сепак би додала дека тие што се сакаат не би издржале многу долго да бидат разделени!Љубовта бргу ќе ги спои!

Член од
6 јуни 2006
Мислења
280
Поени од реакции
5
Незнам баш дали би успеала таква врска, тоа сепак зависи од карактерот на двајцата партнери и секако од тоа колку добро се познаваат.

Член од
18 декември 2005
Мислења
1.356
Поени од реакции
165
otsekogas sum vikala deka ljubov na dalecina ne moze da opstoi! retki se tie vrski koi sto uspeale, povekete propadnale...
znam eden primer na edna drugarka... ideja 4god. se gledaja sekoj den, bea kako sozdadeni eden za drug, no letoska toj zamina vo amerika na nekolku meseci i koga se vrati nisto ne bese isto... se sakaja premnogu no ete dalecinata si go napravi svoeto...
ne bi sakala vrska na dalecina, ni vo razlicni gradovi a za drzavi pa ne ni razmisluvam. ne bi sakala, zasto ednostavno mislam deka nema sansi taa vrska da uspee, ne e toa toa ako ste oddaleceni, kakva vrska ke e toa?!

Член од
7 април 2006
Мислења
381
Поени од реакции
5
proverena rabota e naslovo na temata....i so e tragicno....tocno e toa "daleku od oci, daleku od srce"...

SCORPIO__20

Your sex is on fire
Член од
1 февруари 2007
Мислења
4.380
Поени од реакции
71
Колку сме подалеку од партнерот толку повеке љубовта кон него полека оладува, Неговите допири моментите на срека и тага , смеа и забава стануваат веке минато и спомени, љубовта почнува да бледее а срцето има потреба за нова нежност грижа и внимание

Член од
23 март 2007
Мислења
2.370
Поени од реакции
62
Ako nestoto ste go barale odamna i ete taka slucajno i neocekuvano naletalo na vas, no sepak treba da zamine.....Bara od vas da ostanete vo kontakt i so draga volja go pravite toa...
E pa sega, ne ocekuvajte nesto premnogu, nemoj ni da ocajuvajte, idninata ke si go pokaze i dade svoeto, toa e i so onie koi se vo postojan kontakt:toe:

Член од
23 март 2007
Мислења
2.370
Поени од реакции
62
Smetam deka ovoj text zasluzuva vnimanie:

reactive89:
Далеку од очи-блиску до срце!? Мило мое, да си тука сега...(дополни)

Најмило мое, да си тука сега, да не си далеку од мене би поминал цел ден со тебе и би сакал да застане времето... да си тука сега, би те направила најсреќната личност, би те гњавел, би те голицкал, би те бакнувал и би те носел на 7мо небо...само да си тука, јас и ти и доброто поминато време заедно некаде далеку од реалноста... далеку од проблемите кои не мачат, далеку од фактите со кои мора да се соочиме и да се бориме за да може да опстанеме...

Најмило мое... да си тука... и ќе бидеш тука некој ден, па ќе сфатиш за што зборам... :(

Да си тука до мене... би те чувал и пазел ко никој друг на земјава, би те сакал и галел бескрајно.... Знам, ќе дојдеш и ќе видиш за што зборам, ќе сфатиш најдобро сега...
Сега кога си далеку од мене, јас сеуште те чувам и те галам, но неможам целосно....
Најмило мое... МИ НЕДОСТИГАШ!!! Ќе сфатиш зашто е ова и зашто го правам сето ова...

Најмило мое... немој да плачеш, зашто еден ден ќе се смееш највеќе на свет и ќе се радуваш за тој ден... не ги троши созлите сега, ќе ти требаат за тој ден, тие солзи радосници.... Не плачи оти нема причина да плачеш, биди храбра се до тој ден... :back:

Kajgana Shop

На врв Bottom