Далеку од очи-далеку од срце?

OBDN

Ходајучи Вујаклија
Член од
25 јули 2005
Мислења
1.456
Поени од реакции
32
Abe, aj rikverc, se fativte za toa krevetot ko slep za stap. Ne e se i bash poradi krevetot...site se napravivte vo razmisluvanja seksualni manijaci da si ibete vekot. Mnogu drugi varijabli igraat uloga i mnogu drugi raboti se pricinata zashto ne uspevaat takvi vrski... mnogu cesto seksot/neverstvo e daleku od pricinata. I sekoja nedela da ti ide od Praga ili koj znae od kade, i da se seksa samo so tebe, i da ne cepne druga, pak neznaci deka vrskata ke uspee....
tako da...

Член од
14 јули 2005
Мислења
2.128
Поени од реакции
41
LeeLoo^^ напиша:
SPOOKY....NORMALNO DEKA TI TREBA SEX...I TI KJE GO IMASH TOJ SEX NELI DODEKA TOJ BIDE TUKA ILI TI ODISH KAJ NEGO ...KAKO I DA E! E SEA NEMA DA IMASH SEX SEKOJ DEN AMA EVE DA RECHEME U MOJOV SLUCHAJ DECHKOMI KJE DOJDE SEA U OKT. KJE SEDI NEDELA DENA I ZA TAA NEDELA DENA JAS MOZHAM DA IMAM 100 PATI SEX AKO SAKAM! PA KJE DOJDE PAK U DEKMEVRI KJE SEDI DO JANUARI...I TOGASH KJE IMAM SEX...PA JAS KJE ODAM U MART PA I TOGASH KJE IMAM SEX....ITN ITN...TAKA DA NISHTO NE SE GUBI....E SEA DA E DECHKO MI VO AMERIKA NORMALNO DEKA NEMA DA IZDRZHAM DA BIDAM VO TAKVA VRSKA....DRUGO E AMERIKA DRUGO E EVROPA! DA RECHEME DECHKO MI E U PRAGA I EVE KADE E ZA SAAT VREME SUM TAMU...I OBRATNO...(AKO IMASH MOZHNOSTI SEKAKO) TAKA DA ICH NE E PROBLEM NISHTO VERUVAJ! i ne e se vo sexot!!!!!!!!!!!!!!
Абе не ми викај... Види ја... Сеа по бајачки треба да одам од уплав... :pijan:
Епа тоа ми беше муабетот, де... Се работи за повеќе време -неколку месеци, а не за еден саат возење.

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
dreamgirl напиша:
Кога сте заедно се менувате, а камо ли разделени, тоа веќе ќе биде друга личност после 4 години. :) Цело време ќе го сакаш, ќе ти недостасува таков каков што си заминал, а не таков каков што ќе ти се врати.
Не само што партнерот ќе се смени, туку и ти самиот ќе се смениш.

dreamgirl напиша:
Најверојатно најголема улога ама возраста на партнерите, колку се помлади партнерите толку помали шанси има врската да успее, и колку се повозрасни толку поголеми шанси има да успее.
Тука не се сложувам потполно со тебе и мислам дека годините немаат којзнае колкава улога за врската да успее. Баш помалите повеќе се надеваат, повеќе идеализираат, повеќе "летаат" со паметот, а повозрасна личност ќе седне и ќе размисли што се добива со таква врска на далечина. Тоа не мора секогаш да е така, затоа што нели и кај повозрасните може да се јави идеализирање (имаме и такви примери, нели?)

Сепак мислам дека е премногу тешко да се одржи врска на далечина и прашање е дали ќе биде исто како пред да си замине едниот.

Член од
21 септември 2005
Мислења
3
Поени од реакции
0
Vo pravo ste...... Daleku od srce...daleku od oci. Jas so celost se slozuvam so toa. Toa e.... :(

Член од
4 септември 2005
Мислења
168
Поени од реакции
1
OBDN напиша:
Abe, aj rikverc, se fativte za toa krevetot ko slep za stap.
Tuka vo pravo eOBDN, sve se vrti samo za seks! Akoe zbor za vrska, ima tuka i povekje izmegju tie lugje?

A isto taka se bunam, pa neli vo tie 3-4 godini cat pat i ke se najde mozhnost da se vidish? Barem po nekoj mesec?

Nekoj shto stvarno vo srce mi e vlezen, tuka ke si ostane. Jas ne zhiveam so nikoj od tie shto mi se najbliski, majka mi ja gledam ednash vo 2-3 meseci, a pominalo i povekje bez da se vidime. No, sekoj den telefonirame. Drugi bliski rodnini pa ushte pomalku gi gledam, no eve redovno kontaktirame. A mojata soul-mate zhivee vo Skopje, pa i so nea redovno preku telefon, MSN ili mail. Ovie lugje shto ne mozham redovono da gi vidam stvarno boli ... no se izdrzhuva.

Za mene licno, mojot deloven zhivot ke bide sekogash najvazhen i jas sum spremna zatoa mazhot mi da go gledam samo taka na vikendi. Ako nie dvajcata sme srekjni so toa, toa bi trebalo dovolno da bide na nashata okolina da ne ni ja osuduva vrskata.

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.098
Desert напиша:
Edna slicna tema ja diskutiravme na germanski forum, i tamu se dojde do sosema drugo razbiranje.

Gledam deka tuka se vika "Ne, ne mozhe", a tamu se vika "ako stvarno se soglaseni partnerite, sigurno e mozhno".

Sega, ... koj e sega vo pravo? Dali lugjeto vo drugi zemji se poverni, po aseksualni, ili samo izrasnati vo druga kulturna ramka?
Луѓето во различни земји имаат различни навики, размислувања, животен стил... различни земји, различни луѓе. Дали луѓето во Зимбабве или Уганда јадат ајвар? Сакаш да пробаш бели црви како предјадење? Нејкеш нормално...

Desert напиша:
Za mene licno, mojot deloven zhivot ke bide sekogash najvazhen i jas sum spremna zatoa mazhot mi da go gledam samo taka na vikendi. Ako nie dvajcata sme srekjni so toa, toa bi trebalo dovolno da bide na nashata okolina da ne ni ja osuduva vrskata.
Живи били па видели. Околината најмалку ќе биде таа која ќе ве осудува. Ја здоболе околината за тоа колку често ќе се гледате. Вие сте тие кои ќе трпат и ќе ги почувствуваат "благодетите".

Демек, бескомпромисна кариеристка... олабаи ме :))

Dolphin

Pirate of the Caribbean
Член од
3 март 2005
Мислења
1.296
Поени од реакции
57
Desert... Уште една пациентка на списокот на психо аналитичарот Д-р. Долфин...

ма даааааааааај...кариера? Ти реков ми рече? Ти смета мајка му, и не можеш да се справиш со тоа? Незадоволна си од се?

Девојко, под итно треба да раскинеш, и да си најдеш прав маж!!! Тебе ти треба некој што ќе те води низ животот, што нема тооолку да ти попушта лигаво како сегашниот тип, што ќе биде груб со тебе, за да престанеш со твоите аздисувања, што ќе те е** асолно за да се смириш, кого ќе го слушаш како многу попаметен и постабилен, и покрај кого ќе се осетиш како права вистинска жена, во секоја смисла на зборот!!!

Може ти звучи апсурдно ова, и сигурно се бунтуваш у себе, али ако ме послушаш (чисто сумљам за жал), ќе бидеш мнооооооооогту среќна, а не збунета и несреќна како сега!!!

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.098
Делфин, ја стави во дилема бре човек, еве ја нема да реплицира, размислува и си вика "така е"! :)

Dolphin

Pirate of the Caribbean
Член од
3 март 2005
Мислења
1.296
Поени од реакции
57
Мистичен напиша:
Делфин, ја стави во дилема бре човек, еве ја нема да реплицира, размислува и си вика "така е"! :)
Дај боже... Ако и малку сум ја замислил исполнет ми е денот... Ако е самата свесна дека е несреќна (обично таквите жени се толку гневни и исфрустрирани што СИТЕ други им се криви, а сами не си признаваат дека се несреќни), тогаш ќе го прифати добронамерно мојот пост, и ќе извлеше позитивни работи од него што ќе и помогнат у животот!!!

You`re welcome Desert.

Член од
4 септември 2005
Мислења
168
Поени од реакции
1
Delfince, ne me zamisli nego me nasmea. Pa zatoa mi e mene ispolnet denot!

Мистичен напиша:
Desert напиша:
Edna slicna tema ja diskutiravme na germanski forum, i tamu se dojde do sosema drugo razbiranje.

Gledam deka tuka se vika "Ne, ne mozhe", a tamu se vika "ako stvarno se soglaseni partnerite, sigurno e mozhno".

Sega, ... koj e sega vo pravo? Dali lugjeto vo drugi zemji se poverni, po aseksualni, ili samo izrasnati vo druga kulturna ramka?
Луѓето во различни земји имаат различни навики, размислувања, животен стил... различни земји, различни луѓе. Дали луѓето во Зимбабве или Уганда јадат ајвар? Сакаш да пробаш бели црви како предјадење? Нејкеш нормално...
Pa vidi i albancite (едитирано од модератор, биди покултурна) jadat ajvar i sarma, pa kolku se sega razlicni od nas?

Мистичен

Човек
Член од
23 јануари 2005
Мислења
13.578
Поени од реакции
1.098
Не јадат свинско. Значи, различни се. А не јадат од религиозни причини и верувања. Тие верувања (кои се различни од нашите) го прават различен и нивниот начин и филозофија на живеење и се понатаму што произлегува од тоа. Значи, сите луѓе на овој свет имаат безброј заеднички работи, но исто толку и разлики кои ги прават различни и уникатни.

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
Desert напиша:
Delfince, ne me zamisli nego me nasmea. Pa zatoa mi e mene ispolnet denot!
Јас мислам дека Делфинот е искрен и реален, тоа не би требало да те смее :? Јас би се подзамислила :razmislu:

Член од
4 септември 2005
Мислења
168
Поени од реакции
1
Fortune, go cenam tvoeto mislenje, no ne zhiveam po tvoeto mislenje.

A za mene i smeshno mi e nekoj da mi vadi psiholoshki profili preku internet.

Dolphin

Pirate of the Caribbean
Член од
3 март 2005
Мислења
1.296
Поени од реакции
57
Desert напиша:
Fortune, go cenam tvoeto mislenje, no ne zhiveam po tvoeto mislenje.
Епа тоа покушаваме да ти доловиме... Дека ќе ти биде многу поарно ако го прифатиш тоа...

Знаеш ли ти како изгледа сексуално потполно задоволена и исполнета жена?

Кога последен пат си го погледнала дечко ти и си видела заштитник во него?

Ти не си ни исфрустрирана, ти си ДЛАБОКО извитоперена личност, со многу психолошки лузни девојка!

Dani^^^

Femme fatale
Член од
8 април 2005
Мислења
1.831
Поени од реакции
21
Abe neznam zasto ste se fatile za toa - ide partnerot u stranstvo i ne go gleash 5 godini!Ne e samo toa temata.Vo : Daleku od oci daleku od srce - se vbrojuvaat i vrski vo koj edniot e otiden negde na 2-3 godini ama povremeno se vrakja doma , vrski kade shto edniot ide u Amerika i ne sevrakja 1,2,3 godini doma,pa vrski koi shto se daleku od oci 2,3 meseci... Neznam zasto site ripnavte deka e nevozmozno. Nevozmozno e ako otide edniot na 5 godini negde i ne se vrakja nitu ednash doma za toa vreme- ama takvite vrski od start lugjeto gi raskinuvaat. Ama ako toj/taa otide vo stranstvona 3godini(primer) se vrakja na sekoi 2-3-4 meseci postojat relani sansi vrskata da uspee. I se e do voljata i ljubovta.
E sea normalno deka lugjeto se menjaat-nekoj moze da se smeni posle 2 meseci negleanje so partnerot i da mu izbledat cuvstvata (sho dokazuva olku taa vrska bila silna uste na pocetokot) a nekoj moze da go saka istiot covek 3-4 godini dodeka se razdeleni.
Mozebi pogolem e brojot na tie shto raskinuvaat t.e sho ne uspeva vrskata ama toa ne znaci deka nie tuka treba da generalizirame i da gi praime ludi tie shto voopsto ziveat u takva vrska.
Licen izbor e toa i pred se psihicka spremnost na edna licnost.
Procitajte go postot na Macedalien vo prvite stranici i kje vidite deka ponekogash mislenjeto deka nema da uspee vrskata e pogresno.

Kajgana Shop

На врв Bottom