Далеку од очи-далеку од срце?

Me2

интериста
Член од
21 ноември 2009
Мислења
5.205
Поени од реакции
2.199
Далеку од очи - далеку од срце, зависи во кои случаи е точно... и двајцата кога имаат можност си се ебнуваат, ваму и таму :):):):):)

аллександар

Вечно ненаспан
Член од
5 мај 2006
Мислења
7.381
Поени од реакции
2.522
далеку од очи = далеку од срце... хммм... зависи у кој случај.. после разделба пример првите неколку дена/недели се тешки.. после шо подалеку толку подобро ( мислам ако несакате да го гледате партнерот/партнерката односно побрзо да го/ја преболите )

Член од
5 февруари 2010
Мислења
290
Поени од реакции
58
Зависи од силата на љубовта која постои меѓу нив. Доколку постои вистинска љубов и од двете страни тогаш таква врска може да опстане, но доколку станува збор само за една минлива авантура логично е дека таа врска нема никаква иднина и надеж. Не џабе велат Доколку љубовта е вистинска, далечината може уште повеќе да ја разгори, но доколку не е вистинска, може да ја угасне.

leandra

Модератор
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.641
Поени од реакции
38.562
Зависи од силата на љубовта која постои меѓу нив. Доколку постои вистинска љубов и од двете страни тогаш таква врска може да опстане, но доколку станува збор само за една минлива авантура логично е дека таа врска нема никаква иднина и надеж. Не џабе велат Доколку љубовта е вистинска, далечината може уште повеќе да ја разгори, но доколку не е вистинска, може да ја угасне.
Ова во Пепелашка го имам гледано:smir:

ZoraNaSlobodata

Чоечко суштество
Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.736
Поени од реакции
111
Далеку од очи далеку од срце, пробано, тестирано - докажано.

~DaRko

Поштен лопов
Член од
29 март 2009
Мислења
5.888
Поени од реакции
2.481
точно е ова :pipi: верувајте. нема шанси да продолжи една врска ако сте разделени или да продолжиш да ја/го сакаш. едноставно нема теоретски шанси

Anule

Piggy *
Член од
9 март 2010
Мислења
31
Поени од реакции
1
Е грешка си за ова.Демек само ние вараме а вие сте светици?Да не тие обратно малце муабетов?
Ne se pravime svetici,daleku od toa no za razlika od vas maskite,na nas ni e potrebna pricina za varanje a vie maskite(povekjeto) cekaat samo dobro parce da im padne u race,a ne mislat deka imaat zenska

Кент

Професионалец
Член од
16 февруари 2010
Мислења
255
Поени од реакции
15
Чувствата слабеат со тек на време доколку нема физички контакт. Како можеш да сакаш некој кога не си го видел со години, не су му го слушнал гласот или не си му ги видел очите. Фала богу дека се ладиш. Можеби сам себе ќе се убедуваш дека се е океј, но фактите се друго.

Вилинско коњче

It is my party :))
Член од
31 декември 2009
Мислења
550
Поени од реакции
62
Вечна љубов

Не е точно - тие што сум ги сакала еднаш - ги сакам секогаш:smir:

H

^HITMAN^

Гостин
Има една песна од Чапај и Венко - Сон сум сонил... Во неа се пее за еден дечко кој отишол на работа во странство и сонува сон како го чекаат девојка му, другарите и мајка му... на крај излегува дека само мајка чека засекогаш.
Доколку се работи за период од 6 месеци или најмногу 1 година, МОЖЕБИ би успеала таквата врска, но за подолг период НЕМА ШАНСИ. Единствените примери кои ќе ги најдете се доколку тој што чекал има материјална корист од партнерот или нешто слично... Не постојат бајките, поготово не во 21-век.

M

MIL

Гостин
Јас верував во љубов на далечина , но џабе е кога едниот верува се,а другиот не верува во ништо - почнува љубомора страшна и кавги и тука завршува и покрај тоа што од двете страни постои љубов :toe:

S

StereoLove

Гостин
Ако се сака се се може.Знам многу врски кои успевале на далечина.И се уште им е убаво.Сепак карактерот е различен.Кажа MIL џабе е ако едниот верува во тоа а другиот не:helou:

Kajgana Shop

На врв Bottom