............ ok gos. VULKANIZER a zosto Michelin za leto a Pireli za zima???Јас ви препоставувам за зима: Пирели, а за Лето Мишелин.
Иначе ако незнаш шта је боље питај шта е скупо))
Иначе ја сум Вулканизер во АТ и шо ве занима од Гумите Прашајте))
heeh ok ste stom edni gumi gi vozite 4 god.:pos2::pos2:Мишелин Пилот Примаси кога возев, беше прекрасна гума, цели 4 години, во сите услови.
Сепак, Мишелин си е Мишелин...
Сега сум на Тигар, како порано шо кажав...
На петтата веќе остаре гумата и имаше глупости....бучава, лоша на мокро...
Затоа, арно рекле...вози ја гумата 5 години, и менувај ја!
И, кога земате нови гуми, ДОТ бројот да не биде постар од 6 месеци!
ok kako sto ke kazete gospodine vulkanizer ali eve ti edna novost:Затоа Мишелинот е многу подобар од Пирелито за лете за во дож и за суво,,Подбра шарка има Мишелинот
Иначе пирелито е многу добро лепи во зима и најпродавана гума тие пирели за Зима.
Пред да почнеш да се клештиш, и така иронично да одговараш, еве ти некои податоци:heeh ok ste stom edni gumi gi vozite 4 god.:pos2::pos2:
a posle MICNELIN sleguvate na TIGAR.....:pos2::pos2:
i soveti davate....................................
60000km???? aman be kako e mozno jas 20000km nemozam da napraam!Пред да почнеш да се клештиш, и така иронично да одговараш, еве ти некои податоци:
Се работи за моето сопствено возило, кое е старо 6 години, и за тие 6 години има поминато 30000 км. Гума се менува или на 60000 км или на 5 години. Значи...5 години. Исто како што се што се менува, менувам на време, а не на километри.
Поминати 30000 км. не значи дека сум нон стоп седнат на неа, а кога ја возам, сакам да се возам сигурно, искрено кажано поголема километража имам на службените возила, а нова гума е нова гума, и Тигар е сосема солидна гума, иако, признавам, ги купив со голема скепса.
И, после летните, си купив и уште еден комплет зимски...пак Тигар
Jaс возам на неегзотични димензии од 195/55/15...со брзински индекс V.60000km???? aman be kako e mozno jas 20000km nemozam da napraam!
aj prasaj dali tigar pravi gumi za mojata merka 315/35/ZR20/106Y zadni.
285/40/ZR20/ 106Y predni. pa i ja da vozam 60000km so niv........
mnogu neverojatno 50-60000km. ali jebi ga moza e mozno!!!!!Jaс возам на неегзотични димензии од 195/55/15...со брзински индекс V.
И, таквите податоци се однесуваат за просечни возила.
Така да...ние обичните смртници си минуваме по 5 години, односно 50-60000 км со еден сет гуми.
Шо Ауто возиш?? Сигурно е голема класа на Dzip60000km???? aman be kako e mozno jas 20000km nemozam da napraam!
aj prasaj dali tigar pravi gumi za mojata merka 315/35/ZR20/106Y zadni.
285/40/ZR20/ 106Y predni. pa i ja da vozam 60000km so niv........
zavisi ako ja gledas merata na gumite gore navedenata da SUV.Гумата чим има добар профил и да не почнува да се трупи незнам како да речам таа можеш и 7-8години да ја возиш.
Шо Ауто возиш?? Сигурно е голема класа на Dzip
Чекај да видиш дали прво ќе ти се појават жиците, немој да брзаш :pos2::pos2::pos2:Спомна некаде дека има X5 BMW ако не се лажам , а тигар е мала компанија под капата на мишелин. Така да не верувам дека има гуми со поголем радиус од 16.
Инаку кај нас е тоа, еден сет на гуми се вози додека не почне жици да излегуваат од нагазната површина... + ги довозуваме “убајте“ гуми кои што од мистериозни причини (претпоставувам дека тие се ненормални и имаат пари за фрлање) ги фрлаат на запад. Македонче, се нашол некој паметен да донесе 20 половни гуми кои во Германија ги зел за 20 евра па тука ги продава за по 10-15 евра парче. Ем бизнис, ем фира ништо да не оди.
Кога сме кај гумите, и мене ми се при крај на Ескордот, се надевам за в зима ке ставам нови.
Ѕирни кај мене во галеријата како изгледаше Мишелинот два месеци пред фрлање...Спомна некаде дека има X5 BMW ако не се лажам , а тигар е мала компанија под капата на мишелин. Така да не верувам дека има гуми со поголем радиус од 16.
Инаку кај нас е тоа, еден сет на гуми се вози додека не почне жици да излегуваат од нагазната површина... + ги довозуваме “убајте“ гуми кои што од мистериозни причини (претпоставувам дека тие се ненормални и имаат пари за фрлање) ги фрлаат на запад. Македонче, се нашол некој паметен да донесе 20 половни гуми кои во Германија ги зел за 20 евра па тука ги продава за по 10-15 евра парче. Ем бизнис, ем фира ништо да не оди.
Кога сме кај гумите, и мене ми се при крај на Ескордот, се надевам за в зима ке ставам нови.