Грција не го признава хрватскиот пасош ако си роден во Македонија

Schürrle

can't be touched
Член од
19 ноември 2008
Мислења
3.040
Поени од реакции
2.130
Така сам си го ограничуваш правото за движење. Со ускратување на движењето човек и затапува :)
ма..јас се движам 1/2 пати у 2 месеци...надвор од македонија..само не одам за грција.. :)

Член од
16 април 2011
Мислења
607
Поени од реакции
154
ма..јас се движам често и то еднаш у месецот..надвор од македонија..само не одам за грција.. :)
Тогаш не можеш да си го запознаеш непријателот. Битка со загарантирана загуба следи.

Donald Sikert

Jane Vitington
Член од
28 ноември 2008
Мислења
8.283
Поени од реакции
5.614
Грција не го признава хрватскиот пасош ако си роден во Македонија

11.08.2011 - 16:10 |

Американец, Британец, Хрват биди од каде сакаш, ама да не си роден во Македонија, ова е веројатно правилото по кое работат грчките граничари. Не ги интересира пасошот, важно им е само местото на раѓање.

Хрватски државјанин, викендот го доживел искуството кое Македонците го имаат при секое минување на границата на јужниот сосед.
Го дал хрватскиот пасош, ама му вратиле бел лист. Требало да ги потполни податоците за идентификација, веројатно зашто е роден во Скопје, а нивниот систем такво место не познава.
Се изненадил кога ја слушнал наредбата ама друг излез немало. Додека целата фамилија ја минувала границата без проблем, тој морал рачно да потполнува кога и каде е роден.
Од информацијата беа изненадени и во хрватското Министерство за надворешни. Прв пат слушаат дека ова им се случува на нивните државјани.
- Никогаш досега не сме примиле ниту една слична претставка поврзана за пречки при влезот на хрватски државјанин во Грција, со оглед на тоа дека секој кој има важечки хрватски пасош во Грција влегува како и во која било друга земја на ЕУ - велат од Одделението за односи со јавност во хрватското Министерство за надворешни работи и европски интеграции.
Веројатно тоа не е случај со оние кои се родени во Скопје. Хрватскиот државјанин вели дека ова му се случува прв пат, во неговиот пасош ги има печатите за влез од претходните години. Речиси секое лето одат на грчките плажи, ама досега немал вакво искуство.
Одговор од конзуларното претставнишво на Грција не добивме одговор, дали ова е нова пракса на грчките служби или ќе го обвинат граничниот службеник.

http://www.sitel.com.mk/dnevnik/makedonija/grcija-ne-go-priznava-hrvatskiot-pasosh-ako-si-roden-vo-makedonija
Ebate izvorot shitel:pos:

Ne e vistina toa!

I

Ivanovska

Гостин
Така сам си го ограничуваш правото за движење. Со ускратување на движењето човек и затапува :)
Не, тој е само патриот!
Кај си видел грк во Македонија на одмор кажи ми, КАДЕ?????

Член од
28 јуни 2011
Мислења
414
Поени од реакции
163
Јас кога викам НЕ ОДЕТЕ ВО ГЕЈЦИЈА, вие сте запнале таму па таму на одмор, како да е единствено туристичко место на Балканот!!!!
Со одење на одмор во Грција македонците несвесно им го плаќат долгот на Грција со тоа што на секој производ таму тие имаат ддв по незнам колку проценти кои одат на државата. :S

I

Ivanovska

Гостин
Со одење на одмор во Грција македонците несвесно им го плаќат долгот на Грција со тоа што на секој производ таму тие имаат ддв по незнам колку проценти кои одат на државата. :S
Оди објасни им го ова на тапоглави македонци кои штедат цела година за одмор и мислат дека се економични што заштедиле неколку ебени евра!!!!!!!!!!! Само за својот гз си гледаат, анти-македонци!

Член од
16 април 2011
Мислења
607
Поени од реакции
154
Не, тој е само патриот!
Во Охрид за велигден. А ти да живееш во Охрид би одела во пчиња на одмор или пак на лајнарка во Прилеп?

Член од
5 ноември 2008
Мислења
2.569
Поени од реакции
610
Оди објасни им го ова на тапоглави македонци кои штедат цела година за одмор и мислат дека се економични што заштедиле неколку ебени евра!!!!!!!!!!! Само за својот гз си гледаат, анти-македонци!
Абе девојче, ти мислиш дека си патриот, но си далеку од тоа. Има граница помеѓу национализмот и патриотизмот, прочитај си.

I

Ivanovska

Гостин
Абе девојче, ти мислиш дека си патриот, но си далеку од тоа. Има граница помеѓу национализмот и патриотизмот, прочитај си.
Знаеш ли ти воопшто што значи зборот националист? Националист е човек кој ја сака само својата земја и ги мрази сите други. Јас ја сакам својата земја, но сакам и други земји и не ги мразам сите други земји туку само гејција. Јасно ти е сега?

Член од
11 август 2011
Мислења
113
Поени од реакции
27
Па Грција... хаха грција не научија од каде го увезуваат млекото лебот
А не пак вакви глупости на гранични премини. Сељачки класици во 21 век

Ѓорче 1932

тој сум...
Член од
17 февруари 2009
Мислења
13.564
Поени од реакции
11.576
Aбе па ништо чудно од тие педерчини,ама ако Господ гледа и полека им враќа,полека но сигурно пропаѓаат,кога тогаш ќе тропнат на Македонска врата за помош...

fmi

Член од
1 февруари 2007
Мислења
13.039
Поени од реакции
2.270
Што толкова се палите? Па това е работа мегу Грциja и Хрватска. Остаjте Хрватска да се разправа со нив.

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Не, тој е само патриот!
У Охрид. Ова лето имаше повеќе Грци во Охрид отколку од другите градови од Македонија. Или А1 сум јас па сеа те лажам?

Kajgana Shop

На врв Bottom